Siirry suoraan sisältöön

Ruokapalvelun suunnittelu ja ohjausLaajuus (8 op)

Opintojakson tunnus: T300-8

Opintojakson perustiedot


Laajuus
8 op

Osaamistavoitteet

Opintojakson tavoitteet
Opiskelija osaa vakioida ruokaohjeita ja tehdä ateriasuunnitelmia ruokatuotannon ohjausjärjestelmää hyödyntäen. Opiskelija osaa toteuttaa suunnitelmansa ammattikeittiön koneilla ja laitteilla asiakaslähtöisesti. Opiskelija osaa arvioida toteutuksensa taloudellista tulosta ja asiakaslaatua. Hän tunnistaa omavalvonnan merkityksen ruokapalvelun riskienhallinnassa ja osaa toimia sen mukaisesti.

Sisältö

Opintojakson tyyppi
Pakollinen vaihtoehtoinen

Opintojakson taso
Ammatilliset opinnot

Opintojakson tavoitteet
Opiskelija osaa vakioida ruokaohjeita ja tehdä ateriasuunnitelmia ruokatuotannon ohjausjärjestelmää hyödyntäen. Opiskelija osaa toteuttaa suunnitelmansa ammattikeittiön koneilla ja laitteilla asiakaslähtöisesti. Opiskelija osaa arvioida toteutuksensa taloudellista tulosta ja asiakaslaatua. Hän tunnistaa omavalvonnan merkityksen ruokapalvelun riskienhallinnassa ja osaa toimia sen mukaisesti.

Opintojakson sisältö
-Tuotannonohjausjärjestelmä
- Aromi-sovellusohjelman tuotantotoiminnot
- ruokaohjeiden vakiointi
- ateriasuunnittelu
-Toiminta ammattikeittiössä
- käytännön työskentelyn vastuupäivä ammattikeittiössä
- omavalvonta
- Taloudellisen tuloksen ja asiakaslaadun arviointi
- myynti/tulos
- asiakastyytyväisyys

Opetusmenetelmät
- luennot
- tehtävät
- käytännön harjoitukset

Arviointimenetelmät
- tehtävät
- ruokapalvelutoteutuksen raportti
Edellytys opintojaksolle pääsemiseksi
-
Kirjallisuus
- Jokinen P., Laine H. & Lampi P.,2003. Ammattikeittiön laitteet ja työvälineet
- Lampi, R., Laurila, A. & Pekkala, M-L. 2001. Ruokapalvelut työnä
- Maunu s., Lipre E. 2005. Älykäs kokki ammattikeittiössä.
- Muu opintojaksolla annettu materiaali

Opintojaksosta vastaava opettaja
Tuija Ylä-Viteli
Opetusvuosi / periodi
2.vuosi
Opetuskieli
Suomi

Siirry alkuun