Ruokapalvelun suunnittelu ja ohjausLaajuus (8 op)
Opintojakson tunnus: T300-8
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 8 op
Osaamistavoitteet
Opintojakson tavoitteet
Opiskelija osaa vakioida ruokaohjeita ja tehdä ateriasuunnitelmia ruokatuotannon ohjausjärjestelmää hyödyntäen. Opiskelija osaa toteuttaa suunnitelmansa ammattikeittiön koneilla ja laitteilla asiakaslähtöisesti. Opiskelija osaa arvioida toteutuksensa taloudellista tulosta ja asiakaslaatua. Hän tunnistaa omavalvonnan merkityksen ruokapalvelun riskienhallinnassa ja osaa toimia sen mukaisesti.
Sisältö
Opintojakson tyyppi
Pakollinen vaihtoehtoinen
Opintojakson taso
Ammatilliset opinnot
Opintojakson tavoitteet
Opiskelija osaa vakioida ruokaohjeita ja tehdä ateriasuunnitelmia ruokatuotannon ohjausjärjestelmää hyödyntäen. Opiskelija osaa toteuttaa suunnitelmansa ammattikeittiön koneilla ja laitteilla asiakaslähtöisesti. Opiskelija osaa arvioida toteutuksensa taloudellista tulosta ja asiakaslaatua. Hän tunnistaa omavalvonnan merkityksen ruokapalvelun riskienhallinnassa ja osaa toimia sen mukaisesti.
Opintojakson sisältö
-Tuotannonohjausjärjestelmä
- Aromi-sovellusohjelman tuotantotoiminnot
- ruokaohjeiden vakiointi
- ateriasuunnittelu
-Toiminta ammattikeittiössä
- käytännön työskentelyn vastuupäivä ammattikeittiössä
- omavalvonta
- Taloudellisen tuloksen ja asiakaslaadun arviointi
- myynti/tulos
- asiakastyytyväisyys
Opetusmenetelmät
- luennot
- tehtävät
- käytännön harjoitukset
Arviointimenetelmät
- tehtävät
- ruokapalvelutoteutuksen raportti
Edellytys opintojaksolle pääsemiseksi
-
Kirjallisuus
- Jokinen P., Laine H. & Lampi P.,2003. Ammattikeittiön laitteet ja työvälineet
- Lampi, R., Laurila, A. & Pekkala, M-L. 2001. Ruokapalvelut työnä
- Maunu s., Lipre E. 2005. Älykäs kokki ammattikeittiössä.
- Muu opintojaksolla annettu materiaali
Opintojaksosta vastaava opettaja
Tuija Ylä-Viteli
Opetusvuosi / periodi
2.vuosi
Opetuskieli
Suomi