Siirry suoraan sisältöön

Palvelujen tuottamisen ja johtamisen koulutusohjelma: T12PAJO-1119

Opetussuunitelman tunnus: T12PAJO

Tutkintonimike
Restonomi (AMK)
Laajuus
210 op
Kesto
4 vuotta (210 op)
Aloituslukukausi
Syksy 2012

Kuvaus

Koulutusohjelman nimi
Palvelujen tuottamisen ja johtamisen koulutusohjelma

Tutkintonimike
restonomi

Laajuus ja kesto
210 op, 3,5 vuotta

Toteutusmuoto:
nuoret: kokopäivä
aikuiset: monimuoto

Liiketoiminta ja palvelut
Kuntokatu 3
33520 Tampere

Koulutuspäällikkö
Satu Kylmälä

Hakukelpoisuus teksti: katso TAMKin hakusivut ja hakukelpoisuus AMK-tutkinnoissa www.tamk.fi

Koulutusohjelman tuottama osaaminen
Palvelujen tuottamisen ja johtamisen koulutusohjelmassa saadaan koulutuksen kautta laaja-alaiset valmiudet toimia ravitsemis- ja toimitilapalveluissa. Koulutusohjelmasta valmistuneet restonomit ovat perehtyneet ravitsemis- ja / tai toimitilapalvelujen toteuttamiseen, suunnitteluun, kehittämiseen, markkinointiin ja esimiestehtäviin. Heillä on valmiuksia toimia kielitaitoa vaativissa alan esimies-, neuvonta-, markkinointi-, tiedotus-, suunnittelu- ja koulutustehtävissä tai itsenäisinä yrittäjinä.

Valmistuvien työelämään sijoittuminen
Koulutuksesta valmistuneet sijoittuvat julkishallinnon organisaatioihin ja yksityisiin yrityksiin. Ravitsemispalveluissa työskentelevät vastaavat mm. erilaisista ateria- ja ruokapalvelujen tuottamisen esimies- ja tuotekehitystehtävistä (ammattinimikkeitä ovat esimerkiksi ruokapalvelu-, ravintolapäällikkö ja palveluesimies). Toimitilapalveluissa työskentelevät vastaavat kiinteistöjen puhtaanapitoon, toimitilapalveluihin - ja ympäristönhuoltoon liittyvistä asiantuntijatehtävistä (ammattinimikkeitä ovat esimerkiksi siivoustyönjohtaja, suunnittelija, myyntineuvottelija, palveluesimies ja siivouspäällikkö).

Koulutuksen arvoperusta
Palvelujen tuottamisen ja johtamisen koulutusohjelman arvoperusta on hyvinvointi-, estetiikka-, verkosto- ja vieraanvaraisuus osaamisessa, jonka pohjan muodostavat kyky tunnistaa asiakaskäyttäytymisen periaatteet ja käyttäytymisen muutokset. Hyvinvointiosaamista on terveellisten, turvallisten ja taloudellisesti kannattavien palvelujen tuottaminen asiakkaiden ja työyhteisön hyvinvointia edistäen. Keskeistä on toimialan tuntemus, kyky huomioida esteettiset näkökulmat palvelutoiminnassa ja ymmärtää vieraanvaraisuus alan keskeisenä arvona ja menestystekijänä.

Opetuksen toteuttaminen
Opiskelu tapahtuu soveltamalla ongelmaperustaista oppimista. Oppimista ja osaamista arvioidaan tarkastellen sosiaalisia taitoja, tiedollista osaamista, käytännön työtaitoja ja arviointiosaamista.

Koulutusohjelman tuottama osaaminen eri opintovuosina
Ensimmäisen opintovuoden jälkeen opiskelija osaa toteuttaa ruoka- ja puhtauspalveluja annetun ohjeistuksen mukaisesti ja tunnistaa asiakaslähtöisen palvelutilanteen ominaispiirteet palvelun laadun ja kustannusten näkökulmasta.
Toisen opintovuoden jälkeen opiskelija osaa tarkastella tulokselliseen toimintaan vaikuttavia tekijöitä ravitsemis/toimitilapalveluprosessien kautta.
Kolmannen ja neljännen opintovuoden jälkeen opiskelija osaa itsenäisesti suunnitella, organisoida ja arvioida ravitsemis/toimitilapalvelutilanteita kokonaisuudessaan. Opintojen aikana syvennetään prosessinomaisesti palvelukulttuurin , palvelujärjestelmän, palvelujohtamisen, liiketoiminnan sekä palvelujen tuottamisen ja johtamisen palveluympäristön osaamista.

Opintojen rakenne
Perusopinnot 10 op
Ammattiopinnot 110 op
• Vaihtoehtoiset ammattiopinnot 30 op
Harjoittelu 30 op
Vapaasti valittavat opinnot 15 op
Opinnäytetyö 15 op
Yhteensä 210 op

Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op) 2012-2013 2013-2014 2014-2015 2015-2016 Syksy 2012 Kevät 2013 Syksy 2013 Kevät 2014 Syksy 2014 Kevät 2015 Syksy 2015 Kevät 2016 1. / 2012 2. / 2012 3. / 2013 4. / 2013 1. / 2013 2. / 2013 3. / 2014 4. / 2014 1. / 2014 2. / 2014 3. / 2015 4. / 2015 1. / 2015 2. / 2015 3. / 2016 4. / 2016
T12PAJO-1000
PERUSOPINNOT

(Valitaan kaikki )

10
T12PAJO-1001
Oppiminen ja asiantuntijuuteen kasvu

(Valitaan kaikki )

10
Y030B-10 Informaatiotekniikka 3 3 3 1.5 1.5
Y030A-10 Orientaatio opiskeluun ja sisäiseen yrittäjyyteen 2 2 1 1 0.5 0.5 0.5 0.5
Y029-6 Viestintätaidot 5 5 2.5 2.5 1.3 1.3 1.3 1.3
T12PAJO-1002
AMMATTIOPINNOT

(Valitaan kaikki )

232
T12PAJO-1003
Palvelujen tuottaminen

(Valitaan kaikki )

27
T060A-10 Palvelun perusteet 21 21 10.5 10.5 5.3 5.3 5.3 5.3
T060B-10 Toimintaympäristö 6 6 3 3 1.5 1.5 1.5 1.5
T12PAJO-1004
Palveluosaaminen

(Valitaan kaikki )

11
T061A-10 Asiakaspalvelu ja suhdeverkostot 6 6 3 3 1.5 1.5 1.5 1.5
T061B-10 Palvelutilanteet 5 5 2.5 2.5 1.3 1.3 1.3 1.3
T062-9 Englanti 5 5 5 2.5 2.5
T063-9 Ruotsi 5 5 5 2.5 2.5
Y010-SUUL-8 Yrkessvenska för musikbranchen, muntlig färdighet 0
Y010-KIRJ-8 Yrkessvenska för musikbranchen, skriftlig färdighet 0
T064-5 Tutkimusosaaminen 3 3 3 1.5 1.5
T200-5 Siivouksen teknologia 8 8 8 4 4
T210-5 Puhtauspalvelujen suunnittelu 8 8 4 4 2 2 2 2
T240-8 Vuorovaikutuksen johtaminen 6 6 3 3 1.5 1.5 1.5 1.5
T300-8 Ruokapalvelun suunnittelu ja ohjaus 8 8 4 4 2 2 2 2
T410-9 Tuloksellinen toiminta 14 14 14 7 7
T420-5 Liikeideasta palveluyritykseksi 14 7 7 7 7 3.5 3.5 3.5 3.5
T430-8 Palvelutilanteiden johtaminen 7 7 7 3.5 3.5
T440-5 Yhteiskuntavastuu 8 8 4 4 2 2 2 2
T450-5 Toiminnallinen tilasuunnittelu 8 8 4 4 2 2 2 2
T460-5 Kehittämistoiminta 8 8 4 4 2 2 2 2
T530-9 Cultures and Customs 6 6 3 3 1.5 1.5 1.5 1.5
T530A-9 Kulttuurit ja tavat 6 6 3 3 1.5 1.5 1.5 1.5
T540-5 Ravintolatoiminta 8 8 4 4 2 2 2 2
T550-8 Tuotannonohjausjärjestelmä ja asiakkuuksien hallinta ruokapalvelussa 8 8 4 4 2 2 2 2
T560-5 Ravinto ja terveys 8 8 4 4 2 2 2 2
T575-5 Toimitilajohtaminen 6 6 3 3 1.5 1.5 1.5 1.5
T580-5 Yritysprojektit 14 7 7 7 7 3.5 3.5 3.5 3.5
T620-9 Toimitilajohtamisen toimintaympäristö 8 8 4 4 2 2 2 2
T660-5 Tuotekehitys ja markkinointi 10 10 10 5 5
T650-5 Ravitsemushoito 6 6 6 3 3
T630-5 Ruoka ja media / Food and Media 6 6 6 3 3
T650B-5 Nutritional Care 6 6 6 3 3
T12PAJO-1005
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT

(Valitaan kaikki )

39
Y031-5 Informaatiotekniikan perusteet 2 2 1 1 0.5 0.5 0.5 0.5
V750-10 Päivittäistavarakaupan toimintaympäristö 5 5 2.5 2.5 1.3 1.3 1.3 1.3
VENGVAL-6 Valmentavat opinnot, englanti 3 3 1.5 1.5 0.8 0.8 0.8 0.8
VRUOTVAL-6 Valmentavat opinnot, ruotsi 3 3 1.5 1.5 0.8 0.8 0.8 0.8
V738-5 Puhdastilatyöskentely ja sisäilman puhtaus / Clean Room Work and Cleanliness of Indoor Air 5 5 2.5 2.5 1.3 1.3 1.3 1.3
V388-7 Facility Management 5 5 2.5 2.5 1.3 1.3 1.3 1.3
V740-6 Luomu- ja lähiruoka 5 5 2.5 2.5 1.3 1.3 1.3 1.3
V387-5 Finnish Cuisine and Customs 5
V394-5 Kahvilatuotteet kauniisti 5
P133-5 Alkoholilainsäädäntö 1
T12PAJO-1006
HARJOITTELU

(Valitaan kaikki )

30
THARJ1 Perusopintoihin liittyvä harjoittelu 15 15 15 7.5 7.5
THARJ2 Suuntautumisopintoihin liittyvä harjoittelu 15 15 15 7.5 7.5
T12PAJO-1007
OPINNÄYTETYÖ

(Valitaan kaikki )

15
T910-10 Opinnäytetyö 15 15 15 7.5 7.5
Yhteensä 210 68 126 91 30 25.5 42.5 58 68 64 27 30 0 12.9 12.9 21.4 21.4 29.3 29.3 34.3 34.3 32 32 13.5 13.5 15 15 0 0

Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.

TAMKin yhteiset osaamiset

Mitä jokaisen TAMKista valmistuvan opiskelijan pitää osata?

Eettinen osaaminen

Opiskelija

- ottaa vastuun omasta toiminnastaan ja sen seurauksista

- toimii kaikessa yleisten ja oman alansa ammattieettisten periaatteiden mukaisesti

- ottaa huomioon erilaiset näkökulmat työskentelyssään

- soveltaa yhdenvertaisuuden periaatteita

- soveltaa globaalin vastuun periaatteita

- kykenee vaikuttamaan yhteiskunnallisesti osaamistaan hyödyntäen ja eettisiin arvoihin perustuen.

Asiakaspalvelu ja suhdeverkostot
Palvelutilanteet
Tutkimusosaaminen
Puhtauspalvelujen suunnittelu
Vuorovaikutuksen johtaminen
Ruokapalvelun suunnittelu ja ohjaus
Tuloksellinen toiminta
Liikeideasta palveluyritykseksi
Palvelutilanteiden johtaminen
Yhteiskuntavastuu
Kehittämistoiminta
Tuotannonohjausjärjestelmä ja asiakkuuksien hallinta ruokapalvelussa
Ravinto ja terveys
Yritysprojektit
Toimitilajohtamisen toimintaympäristö
Tuotekehitys ja markkinointi
Ravitsemushoito
Nutritional Care
Päivittäistavarakaupan toimintaympäristö
Puhdastilatyöskentely ja sisäilman puhtaus / Clean Room Work and Cleanliness of Indoor Air
Facility Management
Luomu- ja lähiruoka
Alkoholilainsäädäntö
Perusopintoihin liittyvä harjoittelu
Suuntautumisopintoihin liittyvä harjoittelu
Opinnäytetyö
Innovaatio-osaaminen

Opiskelija

- osaa havainnoida ja analysoida toimintaympäristöä

- osaa kyseenalaistaa ja uudistaa vallitsevia toimintatapoja

- osaa soveltaa erilaisia ideoinnin ja ongelmanratkaisun keinoja yksin ja ryhmissä

- osaa toteuttaa tutkimus- ja kehittämishankkeita soveltaen tietoa ja menetelmiä monialaisissa työryhmissä

- osaa antaa oman asiantuntemuksensa muiden käyttöön ja hyödyntää muiden asiantuntemusta

- osaa suunnata oma työtään siten, että se edistää taloudellisesti kannattavia ja/tai hyvinvointia lisääviä ratkaisuja.

Siivouksen teknologia
Puhtauspalvelujen suunnittelu
Ruokapalvelun suunnittelu ja ohjaus
Tuloksellinen toiminta
Liikeideasta palveluyritykseksi
Palvelutilanteiden johtaminen
Yhteiskuntavastuu
Toiminnallinen tilasuunnittelu
Kehittämistoiminta
Ravintolatoiminta
Tuotannonohjausjärjestelmä ja asiakkuuksien hallinta ruokapalvelussa
Toimitilajohtaminen
Yritysprojektit
Toimitilajohtamisen toimintaympäristö
Tuotekehitys ja markkinointi
Ruoka ja media / Food and Media
Päivittäistavarakaupan toimintaympäristö
Facility Management
Kahvilatuotteet kauniisti
Perusopintoihin liittyvä harjoittelu
Suuntautumisopintoihin liittyvä harjoittelu
Opinnäytetyö
Kansainvälisyysosaaminen

Opiskelija

- osaa viestiä eri kulttuureista tulevien ihmisten kanssa, hallitsee oman alansa työtehtävissä tarvittavan kielitaidon

- suhtautuu työskentelyyn monikulttuurisessa ympäristössä ennakkoluulottomasti ja avoimesti

- seuraa aktiivisesti alansa kansainvälistä kehitystä ja ymmärtää sen vaikutukset ja mahdollisuudet

Englanti
Ruotsi
Yrkessvenska för musikbranchen, muntlig färdighet
Yrkessvenska för musikbranchen, skriftlig färdighet
Cultures and Customs
Kulttuurit ja tavat
Ravintolatoiminta
Yritysprojektit
Tuotekehitys ja markkinointi
Ruoka ja media / Food and Media
Valmentavat opinnot, englanti
Valmentavat opinnot, ruotsi
Facility Management
Finnish Cuisine and Customs
Perusopintoihin liittyvä harjoittelu
Suuntautumisopintoihin liittyvä harjoittelu
Opinnäytetyö
Oppimisen taidot

Opiskelija

- osaa arvioida ja kehittää oppimistapojaan

- osaa henkilökohtaisen tiedonmuodostusprosessinsa avulla kehittää omaa osaamistaan

- osaa hankkia, arvioida käsitellä ja soveltaa tietoa reflektiota ja kriittistä reflektiota hyödyntäen

- kykenee oppimaan ryhmässä ja edistämään ryhmässä tapahtuvaa oppimista.

Palvelutilanteet
Puhtauspalvelujen suunnittelu
Vuorovaikutuksen johtaminen
Ruokapalvelun suunnittelu ja ohjaus
Liikeideasta palveluyritykseksi
Palvelutilanteiden johtaminen
Kehittämistoiminta
Yritysprojektit
Tuotekehitys ja markkinointi
Perusopintoihin liittyvä harjoittelu
Suuntautumisopintoihin liittyvä harjoittelu
Opinnäytetyö
Työyhteisöosaaminen

Opiskelija

- osaa toimia työyhteisön jäsenenä ja edistää yhteisön hyvinvointia

- osaa toimia työelämän viestintä- ja vuorovaikutustilanteissa

- osaa hyödyntää tieto- ja viestintä-tekniikkaa oman alansa tehtävissä

- kykenee luomaan henkilökohtaisia työelämäyhteyksiä ja toimimaan verkostoissa

- osaa tehdä päätöksiä ennakoimattomissa tilanteissa

- kykenee työn johtamiseen ja itsenäiseen työskentelyyn asiantuntijatehtävissä

- omaa valmiuksia yrittäjyyteen.

Asiakaspalvelu ja suhdeverkostot
Palvelutilanteet
Siivouksen teknologia
Puhtauspalvelujen suunnittelu
Vuorovaikutuksen johtaminen
Ruokapalvelun suunnittelu ja ohjaus
Tuloksellinen toiminta
Liikeideasta palveluyritykseksi
Palvelutilanteiden johtaminen
Yhteiskuntavastuu
Kehittämistoiminta
Cultures and Customs
Kulttuurit ja tavat
Ravintolatoiminta
Tuotannonohjausjärjestelmä ja asiakkuuksien hallinta ruokapalvelussa
Yritysprojektit
Toimitilajohtamisen toimintaympäristö
Tuotekehitys ja markkinointi
Ravitsemushoito
Päivittäistavarakaupan toimintaympäristö
Puhdastilatyöskentely ja sisäilman puhtaus / Clean Room Work and Cleanliness of Indoor Air
Facility Management
Perusopintoihin liittyvä harjoittelu
Suuntautumisopintoihin liittyvä harjoittelu
Opinnäytetyö
Luokittelemattomat
Informaatiotekniikka
Orientaatio opiskeluun ja sisäiseen yrittäjyyteen
Viestintätaidot
Palvelun perusteet
Toimintaympäristö
Informaatiotekniikan perusteet

Restonomin kvalifikaatiot

Jokaisen restonomin pitää osata nämä asiat valmistuttuaan.

Liiketoimintaosaaminen

Osaa analysoida asiakkuuksia palveluliiketoiminnan kehittämisen näkökulmasta
Ymmärtää liiketoiminnan keskeiset käsitteet ja omaa liiketaloudellisen ajattelun perusteet
Osaa ennakoida vaihtoehtoisten toimintatapojen vaikutuksia taloudelliseen tulokseen ja kilpailukykyyn
Osaa soveltaa yrittäjyysperiaatteita yrittäjänä ja työntekijänä
Osaa toimia erilaisissa verkostoissa sekä hyödyntää ja kehittää niitä

Ei liitettyjä opintojaksoja

Palvelujohtamisosaaminen

Tuntee ja ymmärtää yrityksen strategiat ja osaa hyödyntää niitä palvelutoiminnan ohjauksen työvälineenä
Osaa suunnitella, toteuttaa ja arvioida oman ja yksikön päivittäistä lähijohtamista
Osaa organisoida työyhteisön toimintaa ja hyödyntää yksilöiden, tiimien ja yhteisöjen osaamista

Ei liitettyjä opintojaksoja

Palvelujärjestelmäosaaminen

Osaa suunnitella, tuottaa ja kehittää palveluja toimintaympäristön vaatimusten mukaan
Osaa kuvata, ohjata ja arvioida palveluprosesseja (tuotesuunnittelu, toiminnan kannattavuus, työn organisointi, ohjaus ja kehittäminen)
Osaa kehittää palveluja tuotekehityksen ja tuotteistamisen keinoin
Tuntee omaan toimialaansa liittyvät turvallisuusvaatimukset ja osaa soveltaa niitä työssään

Ei liitettyjä opintojaksoja

Palvelukulttuuriosaaminen

Ymmärtää vieraanvaraisuuden (hospitality) alan keskeisenä arvona ja menestystekijänä
Osaa tuottaa terveellisiä, turvallisia ja taloudellisesti kannattavia palveluja edistämään asiakkaiden hyvinvointia
Osaa huomioida esteettiset ja eettiset näkökulmat palvelutoiminnassa (tilat ja palvelutuotteet, viestintä)
Tuntee kuluttajakäyttäytymisen periaatteet ja osaa hyödyntää niitä palvelukehityksessä

Ei liitettyjä opintojaksoja

Palveluympäristöosaaminen

Osaa arvioida hankintojen ja palveluiden tuottamisen vaikutuksia palvelun käyttäjälle ympäristölle ja yhteiskunnalle
Osaa kantaa taloudellista, sosiaalista, ekologista ja kulttuurista vastuuta palvelujen tuottamisessa ja johtamisessa
Ymmärtää kansainvälisyyden, globalisaation ja erilaisten kulttuurien merkityksen palvelukulttuurille ja alan kehitykselle
Tiedostaa oman toimintansa merkityksen aluekehityksen näkökulmasta

Ei liitettyjä opintojaksoja

Luokittelemattomat
Informaatiotekniikka
Orientaatio opiskeluun ja sisäiseen yrittäjyyteen
Viestintätaidot
Palvelun perusteet
Toimintaympäristö
Asiakaspalvelu ja suhdeverkostot
Palvelutilanteet
Englanti
Ruotsi
Yrkessvenska för musikbranchen, muntlig färdighet
Yrkessvenska för musikbranchen, skriftlig färdighet
Tutkimusosaaminen
Siivouksen teknologia
Puhtauspalvelujen suunnittelu
Vuorovaikutuksen johtaminen
Ruokapalvelun suunnittelu ja ohjaus
Tuloksellinen toiminta
Liikeideasta palveluyritykseksi
Palvelutilanteiden johtaminen
Yhteiskuntavastuu
Toiminnallinen tilasuunnittelu
Kehittämistoiminta
Cultures and Customs
Kulttuurit ja tavat
Ravintolatoiminta
Tuotannonohjausjärjestelmä ja asiakkuuksien hallinta ruokapalvelussa
Ravinto ja terveys
Toimitilajohtaminen
Yritysprojektit
Toimitilajohtamisen toimintaympäristö
Tuotekehitys ja markkinointi
Ravitsemushoito
Ruoka ja media / Food and Media
Nutritional Care
Informaatiotekniikan perusteet
Päivittäistavarakaupan toimintaympäristö
Valmentavat opinnot, englanti
Valmentavat opinnot, ruotsi
Puhdastilatyöskentely ja sisäilman puhtaus / Clean Room Work and Cleanliness of Indoor Air
Facility Management
Luomu- ja lähiruoka
Finnish Cuisine and Customs
Kahvilatuotteet kauniisti
Alkoholilainsäädäntö
Perusopintoihin liittyvä harjoittelu
Suuntautumisopintoihin liittyvä harjoittelu
Opinnäytetyö

Todistusjäsentely - amk-tutkinto (EQF 6)

Jäsentely, jossa voidaan tuoda näkyväksi opintojaksojen jakautuminen asetuksen mukaisesti perus- tai ammattiopintoihin, harjoitteluun, opinnäytetyöhön tai vapaasti valittaviin opintoihin.

Harjoittelu
Perusopintoihin liittyvä harjoittelu
Suuntautumisopintoihin liittyvä harjoittelu
Opinnäytetyö
Opinnäytetyö
Perus- ja ammattiopinnot
Informaatiotekniikka
Orientaatio opiskeluun ja sisäiseen yrittäjyyteen
Viestintätaidot
Vapaasti valittavat opinnot
Informaatiotekniikan perusteet
Päivittäistavarakaupan toimintaympäristö
Valmentavat opinnot, englanti
Valmentavat opinnot, ruotsi
Puhdastilatyöskentely ja sisäilman puhtaus / Clean Room Work and Cleanliness of Indoor Air
Facility Management
Luomu- ja lähiruoka
Finnish Cuisine and Customs
Kahvilatuotteet kauniisti
Alkoholilainsäädäntö
Luokittelemattomat
Palvelun perusteet
Toimintaympäristö
Asiakaspalvelu ja suhdeverkostot
Palvelutilanteet
Englanti
Ruotsi
Yrkessvenska för musikbranchen, muntlig färdighet
Yrkessvenska för musikbranchen, skriftlig färdighet
Tutkimusosaaminen
Siivouksen teknologia
Puhtauspalvelujen suunnittelu
Vuorovaikutuksen johtaminen
Ruokapalvelun suunnittelu ja ohjaus
Tuloksellinen toiminta
Liikeideasta palveluyritykseksi
Palvelutilanteiden johtaminen
Yhteiskuntavastuu
Toiminnallinen tilasuunnittelu
Kehittämistoiminta
Cultures and Customs
Kulttuurit ja tavat
Ravintolatoiminta
Tuotannonohjausjärjestelmä ja asiakkuuksien hallinta ruokapalvelussa
Ravinto ja terveys
Toimitilajohtaminen
Yritysprojektit
Toimitilajohtamisen toimintaympäristö
Tuotekehitys ja markkinointi
Ravitsemushoito
Ruoka ja media / Food and Media
Nutritional Care

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op)
T12PAJO-1000
PERUSOPINNOT

(Valitaan kaikki )

10
T12PAJO-1001
Oppiminen ja asiantuntijuuteen kasvu

(Valitaan kaikki )

10
Y030B-10 Informaatiotekniikka 3
Y030A-10 Orientaatio opiskeluun ja sisäiseen yrittäjyyteen 2
Y029-6 Viestintätaidot 5
T12PAJO-1002
AMMATTIOPINNOT

(Valitaan kaikki )

232
T12PAJO-1003
Palvelujen tuottaminen

(Valitaan kaikki )

27
T060A-10 Palvelun perusteet 21
T060B-10 Toimintaympäristö 6
T12PAJO-1004
Palveluosaaminen

(Valitaan kaikki )

11
T061A-10 Asiakaspalvelu ja suhdeverkostot 6
T061B-10 Palvelutilanteet 5
T062-9 Englanti 5
T063-9 Ruotsi 5
Y010-SUUL-8 Yrkessvenska för musikbranchen, muntlig färdighet 0
Y010-KIRJ-8 Yrkessvenska för musikbranchen, skriftlig färdighet 0
T064-5 Tutkimusosaaminen 3
T200-5 Siivouksen teknologia 8
T210-5 Puhtauspalvelujen suunnittelu 8
T240-8 Vuorovaikutuksen johtaminen 6
T300-8 Ruokapalvelun suunnittelu ja ohjaus 8
T410-9 Tuloksellinen toiminta 14
T420-5 Liikeideasta palveluyritykseksi 14
T430-8 Palvelutilanteiden johtaminen 7
T440-5 Yhteiskuntavastuu 8
T450-5 Toiminnallinen tilasuunnittelu 8
T460-5 Kehittämistoiminta 8
T530-9 Cultures and Customs 6
T530A-9 Kulttuurit ja tavat 6
T540-5 Ravintolatoiminta 8
T550-8 Tuotannonohjausjärjestelmä ja asiakkuuksien hallinta ruokapalvelussa 8
T560-5 Ravinto ja terveys 8
T575-5 Toimitilajohtaminen 6
T580-5 Yritysprojektit 14
T620-9 Toimitilajohtamisen toimintaympäristö 8
T660-5 Tuotekehitys ja markkinointi 10
T650-5 Ravitsemushoito 6
T630-5 Ruoka ja media / Food and Media 6
T650B-5 Nutritional Care 6
T12PAJO-1005
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT

(Valitaan kaikki )

39
Y031-5 Informaatiotekniikan perusteet 2
V750-10 Päivittäistavarakaupan toimintaympäristö 5
VENGVAL-6 Valmentavat opinnot, englanti 3
VRUOTVAL-6 Valmentavat opinnot, ruotsi 3
V738-5 Puhdastilatyöskentely ja sisäilman puhtaus / Clean Room Work and Cleanliness of Indoor Air 5
V388-7 Facility Management 5
V740-6 Luomu- ja lähiruoka 5
V387-5 Finnish Cuisine and Customs 5
V394-5 Kahvilatuotteet kauniisti 5
P133-5 Alkoholilainsäädäntö 1
T12PAJO-1006
HARJOITTELU

(Valitaan kaikki )

30
THARJ1 Perusopintoihin liittyvä harjoittelu 15
THARJ2 Suuntautumisopintoihin liittyvä harjoittelu 15
T12PAJO-1007
OPINNÄYTETYÖ

(Valitaan kaikki )

15
T910-10 Opinnäytetyö 15
Siirry alkuun