Palvelujen tuottamisen ja johtamisen koulutusohjelma: T12PAJO-1119
Opetussuunitelman tunnus: T12PAJO
- Tutkintonimike
- Restonomi (AMK)
- Laajuus
- 210 op
- Kesto
- 4 vuotta (210 op)
- Aloituslukukausi
- Syksy 2012
Kuvaus
Koulutusohjelman nimi
Palvelujen tuottamisen ja johtamisen koulutusohjelma
Tutkintonimike
restonomi
Laajuus ja kesto
210 op, 3,5 vuotta
Toteutusmuoto:
nuoret: kokopäivä
aikuiset: monimuoto
Liiketoiminta ja palvelut
Kuntokatu 3
33520 Tampere
Koulutuspäällikkö
Satu Kylmälä
Hakukelpoisuus teksti: katso TAMKin hakusivut ja hakukelpoisuus AMK-tutkinnoissa www.tamk.fi
Koulutusohjelman tuottama osaaminen
Palvelujen tuottamisen ja johtamisen koulutusohjelmassa saadaan koulutuksen kautta laaja-alaiset valmiudet toimia ravitsemis- ja toimitilapalveluissa. Koulutusohjelmasta valmistuneet restonomit ovat perehtyneet ravitsemis- ja / tai toimitilapalvelujen toteuttamiseen, suunnitteluun, kehittämiseen, markkinointiin ja esimiestehtäviin. Heillä on valmiuksia toimia kielitaitoa vaativissa alan esimies-, neuvonta-, markkinointi-, tiedotus-, suunnittelu- ja koulutustehtävissä tai itsenäisinä yrittäjinä.
Valmistuvien työelämään sijoittuminen
Koulutuksesta valmistuneet sijoittuvat julkishallinnon organisaatioihin ja yksityisiin yrityksiin. Ravitsemispalveluissa työskentelevät vastaavat mm. erilaisista ateria- ja ruokapalvelujen tuottamisen esimies- ja tuotekehitystehtävistä (ammattinimikkeitä ovat esimerkiksi ruokapalvelu-, ravintolapäällikkö ja palveluesimies). Toimitilapalveluissa työskentelevät vastaavat kiinteistöjen puhtaanapitoon, toimitilapalveluihin - ja ympäristönhuoltoon liittyvistä asiantuntijatehtävistä (ammattinimikkeitä ovat esimerkiksi siivoustyönjohtaja, suunnittelija, myyntineuvottelija, palveluesimies ja siivouspäällikkö).
Koulutuksen arvoperusta
Palvelujen tuottamisen ja johtamisen koulutusohjelman arvoperusta on hyvinvointi-, estetiikka-, verkosto- ja vieraanvaraisuus osaamisessa, jonka pohjan muodostavat kyky tunnistaa asiakaskäyttäytymisen periaatteet ja käyttäytymisen muutokset. Hyvinvointiosaamista on terveellisten, turvallisten ja taloudellisesti kannattavien palvelujen tuottaminen asiakkaiden ja työyhteisön hyvinvointia edistäen. Keskeistä on toimialan tuntemus, kyky huomioida esteettiset näkökulmat palvelutoiminnassa ja ymmärtää vieraanvaraisuus alan keskeisenä arvona ja menestystekijänä.
Opetuksen toteuttaminen
Opiskelu tapahtuu soveltamalla ongelmaperustaista oppimista. Oppimista ja osaamista arvioidaan tarkastellen sosiaalisia taitoja, tiedollista osaamista, käytännön työtaitoja ja arviointiosaamista.
Koulutusohjelman tuottama osaaminen eri opintovuosina
Ensimmäisen opintovuoden jälkeen opiskelija osaa toteuttaa ruoka- ja puhtauspalveluja annetun ohjeistuksen mukaisesti ja tunnistaa asiakaslähtöisen palvelutilanteen ominaispiirteet palvelun laadun ja kustannusten näkökulmasta.
Toisen opintovuoden jälkeen opiskelija osaa tarkastella tulokselliseen toimintaan vaikuttavia tekijöitä ravitsemis/toimitilapalveluprosessien kautta.
Kolmannen ja neljännen opintovuoden jälkeen opiskelija osaa itsenäisesti suunnitella, organisoida ja arvioida ravitsemis/toimitilapalvelutilanteita kokonaisuudessaan. Opintojen aikana syvennetään prosessinomaisesti palvelukulttuurin , palvelujärjestelmän, palvelujohtamisen, liiketoiminnan sekä palvelujen tuottamisen ja johtamisen palveluympäristön osaamista.
Opintojen rakenne
Perusopinnot 10 op
Ammattiopinnot 110 op
• Vaihtoehtoiset ammattiopinnot 30 op
Harjoittelu 30 op
Vapaasti valittavat opinnot 15 op
Opinnäytetyö 15 op
Yhteensä 210 op
Valitse opintojen ajoitus-, rakenne- tai jäsentelynäkymä
Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain
Tunnus | Opinnon nimi | Laajuus (op) | 2012-2013 | 2013-2014 | 2014-2015 | 2015-2016 | Syksy 2012 | Kevät 2013 | Syksy 2013 | Kevät 2014 | Syksy 2014 | Kevät 2015 | Syksy 2015 | Kevät 2016 | 1. / 2012 | 2. / 2012 | 3. / 2013 | 4. / 2013 | 1. / 2013 | 2. / 2013 | 3. / 2014 | 4. / 2014 | 1. / 2014 | 2. / 2014 | 3. / 2015 | 4. / 2015 | 1. / 2015 | 2. / 2015 | 3. / 2016 | 4. / 2016 |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
T12PAJO-1000 |
PERUSOPINNOT
(Valitaan kaikki ) |
10 | ||||||||||||||||||||||||||||
T12PAJO-1001 |
Oppiminen ja asiantuntijuuteen kasvu
(Valitaan kaikki ) |
10 | ||||||||||||||||||||||||||||
Y030B-10 | Informaatiotekniikka | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | ||||||||||||||||||||||||
Y030A-10 | Orientaatio opiskeluun ja sisäiseen yrittäjyyteen | 2 | 2 | 1 | 1 | 0.5 | 0.5 | 0.5 | 0.5 | |||||||||||||||||||||
Y029-6 | Viestintätaidot | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | 1.3 | 1.3 | 1.3 | 1.3 | |||||||||||||||||||||
T12PAJO-1002 |
AMMATTIOPINNOT
(Valitaan kaikki ) |
232 | ||||||||||||||||||||||||||||
T12PAJO-1003 |
Palvelujen tuottaminen
(Valitaan kaikki ) |
27 | ||||||||||||||||||||||||||||
T060A-10 | Palvelun perusteet | 21 | 21 | 10.5 | 10.5 | 5.3 | 5.3 | 5.3 | 5.3 | |||||||||||||||||||||
T060B-10 | Toimintaympäristö | 6 | 6 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | 1.5 | 1.5 | |||||||||||||||||||||
T12PAJO-1004 |
Palveluosaaminen
(Valitaan kaikki ) |
11 | ||||||||||||||||||||||||||||
T061A-10 | Asiakaspalvelu ja suhdeverkostot | 6 | 6 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | 1.5 | 1.5 | |||||||||||||||||||||
T061B-10 | Palvelutilanteet | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | 1.3 | 1.3 | 1.3 | 1.3 | |||||||||||||||||||||
T062-9 | Englanti | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||
T063-9 | Ruotsi | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||
Y010-SUUL-8 | Yrkessvenska för musikbranchen, muntlig färdighet | 0 | ||||||||||||||||||||||||||||
Y010-KIRJ-8 | Yrkessvenska för musikbranchen, skriftlig färdighet | 0 | ||||||||||||||||||||||||||||
T064-5 | Tutkimusosaaminen | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | ||||||||||||||||||||||||
T200-5 | Siivouksen teknologia | 8 | 8 | 8 | 4 | 4 | ||||||||||||||||||||||||
T210-5 | Puhtauspalvelujen suunnittelu | 8 | 8 | 4 | 4 | 2 | 2 | 2 | 2 | |||||||||||||||||||||
T240-8 | Vuorovaikutuksen johtaminen | 6 | 6 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | 1.5 | 1.5 | |||||||||||||||||||||
T300-8 | Ruokapalvelun suunnittelu ja ohjaus | 8 | 8 | 4 | 4 | 2 | 2 | 2 | 2 | |||||||||||||||||||||
T410-9 | Tuloksellinen toiminta | 14 | 14 | 14 | 7 | 7 | ||||||||||||||||||||||||
T420-5 | Liikeideasta palveluyritykseksi | 14 | 7 | 7 | 7 | 7 | 3.5 | 3.5 | 3.5 | 3.5 | ||||||||||||||||||||
T430-8 | Palvelutilanteiden johtaminen | 7 | 7 | 7 | 3.5 | 3.5 | ||||||||||||||||||||||||
T440-5 | Yhteiskuntavastuu | 8 | 8 | 4 | 4 | 2 | 2 | 2 | 2 | |||||||||||||||||||||
T450-5 | Toiminnallinen tilasuunnittelu | 8 | 8 | 4 | 4 | 2 | 2 | 2 | 2 | |||||||||||||||||||||
T460-5 | Kehittämistoiminta | 8 | 8 | 4 | 4 | 2 | 2 | 2 | 2 | |||||||||||||||||||||
T530-9 | Cultures and Customs | 6 | 6 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | 1.5 | 1.5 | |||||||||||||||||||||
T530A-9 | Kulttuurit ja tavat | 6 | 6 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | 1.5 | 1.5 | |||||||||||||||||||||
T540-5 | Ravintolatoiminta | 8 | 8 | 4 | 4 | 2 | 2 | 2 | 2 | |||||||||||||||||||||
T550-8 | Tuotannonohjausjärjestelmä ja asiakkuuksien hallinta ruokapalvelussa | 8 | 8 | 4 | 4 | 2 | 2 | 2 | 2 | |||||||||||||||||||||
T560-5 | Ravinto ja terveys | 8 | 8 | 4 | 4 | 2 | 2 | 2 | 2 | |||||||||||||||||||||
T575-5 | Toimitilajohtaminen | 6 | 6 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | 1.5 | 1.5 | |||||||||||||||||||||
T580-5 | Yritysprojektit | 14 | 7 | 7 | 7 | 7 | 3.5 | 3.5 | 3.5 | 3.5 | ||||||||||||||||||||
T620-9 | Toimitilajohtamisen toimintaympäristö | 8 | 8 | 4 | 4 | 2 | 2 | 2 | 2 | |||||||||||||||||||||
T660-5 | Tuotekehitys ja markkinointi | 10 | 10 | 10 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||||||||
T650-5 | Ravitsemushoito | 6 | 6 | 6 | 3 | 3 | ||||||||||||||||||||||||
T630-5 | Ruoka ja media / Food and Media | 6 | 6 | 6 | 3 | 3 | ||||||||||||||||||||||||
T650B-5 | Nutritional Care | 6 | 6 | 6 | 3 | 3 | ||||||||||||||||||||||||
T12PAJO-1005 |
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT
(Valitaan kaikki ) |
39 | ||||||||||||||||||||||||||||
Y031-5 | Informaatiotekniikan perusteet | 2 | 2 | 1 | 1 | 0.5 | 0.5 | 0.5 | 0.5 | |||||||||||||||||||||
V750-10 | Päivittäistavarakaupan toimintaympäristö | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | 1.3 | 1.3 | 1.3 | 1.3 | |||||||||||||||||||||
VENGVAL-6 | Valmentavat opinnot, englanti | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | 0.8 | 0.8 | 0.8 | 0.8 | |||||||||||||||||||||
VRUOTVAL-6 | Valmentavat opinnot, ruotsi | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | 0.8 | 0.8 | 0.8 | 0.8 | |||||||||||||||||||||
V738-5 | Puhdastilatyöskentely ja sisäilman puhtaus / Clean Room Work and Cleanliness of Indoor Air | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | 1.3 | 1.3 | 1.3 | 1.3 | |||||||||||||||||||||
V388-7 | Facility Management | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | 1.3 | 1.3 | 1.3 | 1.3 | |||||||||||||||||||||
V740-6 | Luomu- ja lähiruoka | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | 1.3 | 1.3 | 1.3 | 1.3 | |||||||||||||||||||||
V387-5 | Finnish Cuisine and Customs | 5 | ||||||||||||||||||||||||||||
V394-5 | Kahvilatuotteet kauniisti | 5 | ||||||||||||||||||||||||||||
P133-5 | Alkoholilainsäädäntö | 1 | ||||||||||||||||||||||||||||
T12PAJO-1006 |
HARJOITTELU
(Valitaan kaikki ) |
30 | ||||||||||||||||||||||||||||
THARJ1 | Perusopintoihin liittyvä harjoittelu | 15 | 15 | 15 | 7.5 | 7.5 | ||||||||||||||||||||||||
THARJ2 | Suuntautumisopintoihin liittyvä harjoittelu | 15 | 15 | 15 | 7.5 | 7.5 | ||||||||||||||||||||||||
T12PAJO-1007 |
OPINNÄYTETYÖ
(Valitaan kaikki ) |
15 | ||||||||||||||||||||||||||||
T910-10 | Opinnäytetyö | 15 | 15 | 15 | 7.5 | 7.5 | ||||||||||||||||||||||||
Yhteensä | 210 | 68 | 126 | 91 | 30 | 25.5 | 42.5 | 58 | 68 | 64 | 27 | 30 | 0 | 12.9 | 12.9 | 21.4 | 21.4 | 29.3 | 29.3 | 34.3 | 34.3 | 32 | 32 | 13.5 | 13.5 | 15 | 15 | 0 | 0 |
Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.
TAMKin yhteiset osaamiset
Mitä jokaisen TAMKista valmistuvan opiskelijan pitää osata?
Restonomin kvalifikaatiot
Jokaisen restonomin pitää osata nämä asiat valmistuttuaan.
Liiketoimintaosaaminen
Osaa analysoida asiakkuuksia palveluliiketoiminnan kehittämisen näkökulmasta |
Ei liitettyjä opintojaksoja |
Palvelujohtamisosaaminen
Tuntee ja ymmärtää yrityksen strategiat ja osaa hyödyntää niitä palvelutoiminnan ohjauksen työvälineenä |
Ei liitettyjä opintojaksoja |
Palvelujärjestelmäosaaminen
Osaa suunnitella, tuottaa ja kehittää palveluja toimintaympäristön vaatimusten mukaan |
Ei liitettyjä opintojaksoja |
Palvelukulttuuriosaaminen
Ymmärtää vieraanvaraisuuden (hospitality) alan keskeisenä arvona ja menestystekijänä |
Ei liitettyjä opintojaksoja |
Palveluympäristöosaaminen
Osaa arvioida hankintojen ja palveluiden tuottamisen vaikutuksia palvelun käyttäjälle ympäristölle ja yhteiskunnalle |
Ei liitettyjä opintojaksoja |
Luokittelemattomat |
Informaatiotekniikka |
Orientaatio opiskeluun ja sisäiseen yrittäjyyteen |
Viestintätaidot |
Palvelun perusteet |
Toimintaympäristö |
Asiakaspalvelu ja suhdeverkostot |
Palvelutilanteet |
Englanti |
Ruotsi |
Yrkessvenska för musikbranchen, muntlig färdighet |
Yrkessvenska för musikbranchen, skriftlig färdighet |
Tutkimusosaaminen |
Siivouksen teknologia |
Puhtauspalvelujen suunnittelu |
Vuorovaikutuksen johtaminen |
Ruokapalvelun suunnittelu ja ohjaus |
Tuloksellinen toiminta |
Liikeideasta palveluyritykseksi |
Palvelutilanteiden johtaminen |
Yhteiskuntavastuu |
Toiminnallinen tilasuunnittelu |
Kehittämistoiminta |
Cultures and Customs |
Kulttuurit ja tavat |
Ravintolatoiminta |
Tuotannonohjausjärjestelmä ja asiakkuuksien hallinta ruokapalvelussa |
Ravinto ja terveys |
Toimitilajohtaminen |
Yritysprojektit |
Toimitilajohtamisen toimintaympäristö |
Tuotekehitys ja markkinointi |
Ravitsemushoito |
Ruoka ja media / Food and Media |
Nutritional Care |
Informaatiotekniikan perusteet |
Päivittäistavarakaupan toimintaympäristö |
Valmentavat opinnot, englanti |
Valmentavat opinnot, ruotsi |
Puhdastilatyöskentely ja sisäilman puhtaus / Clean Room Work and Cleanliness of Indoor Air |
Facility Management |
Luomu- ja lähiruoka |
Finnish Cuisine and Customs |
Kahvilatuotteet kauniisti |
Alkoholilainsäädäntö |
Perusopintoihin liittyvä harjoittelu |
Suuntautumisopintoihin liittyvä harjoittelu |
Opinnäytetyö |
Todistusjäsentely - amk-tutkinto (EQF 6)
Jäsentely, jossa voidaan tuoda näkyväksi opintojaksojen jakautuminen asetuksen mukaisesti perus- tai ammattiopintoihin, harjoitteluun, opinnäytetyöhön tai vapaasti valittaviin opintoihin.