Ravinto ja terveysLaajuus (8 op)
Opintojakson tunnus: T560-5
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 8 op
Sisältö
Opintojakson vastuuopettaja: Jaana Sahlsten
Tavoite:
Opiskelija ymmärtää ruokakäyttäytymiseen vaikuttavat tekijät ja ruoan monet merkitykset. Hän tutustuu vaihtoehtoisina ruokavalioina käytettyihin suuntauksiin ja osaa arvioida niiden ravitsemuksellista laatua. Opiskelija tietää elintarvikkeiden sisältämät vieras- ja lisäaineet. Hän osaa arvioida ja suhteuttaa ravinnon riskejä.
Opintojakson sisältö:
- Ruoanvalintaan vaikuttavat tekijät
- Kasvisruokavaliot ja muut vaihtoehtoiset ruokavaliot
- Ruoan turvallisuus
Opetusmenetelmät / opiskelumenetelmät:
- luennot
- harjoitukset
- tutustumiskäynnit
Arviointimenetelmät / kohteet:
- harjoitukset
- tentti
Opetuskieli:
Suomi
Kirjallisuus:
Sovitaan kurssin alussa