Siirry suoraan sisältöön

Ravinto ja terveysLaajuus (8 op)

Opintojakson tunnus: T560-5

Opintojakson perustiedot


Laajuus
8 op

Sisältö

Opintojakson vastuuopettaja: Jaana Sahlsten

Tavoite:
Opiskelija ymmärtää ruokakäyttäytymiseen vaikuttavat tekijät ja ruoan monet merkitykset. Hän tutustuu vaihtoehtoisina ruokavalioina käytettyihin suuntauksiin ja osaa arvioida niiden ravitsemuksellista laatua. Opiskelija tietää elintarvikkeiden sisältämät vieras- ja lisäaineet. Hän osaa arvioida ja suhteuttaa ravinnon riskejä.

Opintojakson sisältö:
- Ruoanvalintaan vaikuttavat tekijät
- Kasvisruokavaliot ja muut vaihtoehtoiset ruokavaliot
- Ruoan turvallisuus

Opetusmenetelmät / opiskelumenetelmät:
- luennot
- harjoitukset
- tutustumiskäynnit

Arviointimenetelmät / kohteet:
- harjoitukset
- tentti

Opetuskieli:
Suomi

Kirjallisuus:
Sovitaan kurssin alussa

Siirry alkuun