Mikrobiologia 1Laajuus (4 op)
Opintojakson tunnus: O7021-10
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 4 op
Sisältö
Opintojakson tyyppi
Pakollinen
Opintojakson taso
Ammatilliset opinnot
Opintojakson tavoite
Opiskelija
- tietää mikrobien pääryhmät, niiden rakenteet sekä tärkeimmät kasvuvaatimukset.
- ymmärtää mikrobien tärkeimpiä ominaisuuksia, niiden hyöty - ja haittavaikutuksia.
- tietää mikrobien merkityksen elintarvikehygieniassa, elintarvikkeiden valmistuksessa, bioteknisissä prosesseissa ja ympäristön bioekologisissa kierroissa
- tietää mikrobien merkityksen ihmisen terveydelle.
- tuntee tärkeimmät mikrobiologisessa työskentelyssä käytettävät näytteen valmistus-, viljely-, ja mikrobien tunnistusmenetelmät sekä sterilointitekniikat
Opintojakson sisältö
- mikrobien rakenne ja ryhmittely
- mikrobien lisääntyminen, kasvuvaatimukset ja aineenvaihdunta
- mikrobien kasvun kontrollointi
- elintarvikemikrobiologian, biotekniikan ja kliinisen mikrobiologian perusteet
- mikrobiekologian perusteet
- aseptinen työskentely ja sterilointimenetelmät, mikrobiologiset näytteen valmistus-, viljely- ja tunnistusmenetelmät
Opetusmenetelmät
Luennot, kirjalliset tehtävät ja suulliset esitykset
Arviointimenetelmät:
Kirjalliset ja suulliset tehtävät, tentit
Edellytys opintojaksolle pääsemiseksi
Ei vaadita edeltäviä opintoja
Kirjallisuutta
Willey, Sherwood, Woolverton, Prescott's Principles of Microbiology, Mc Graw Hill
Opettajan nimi
Tuuli Välineva
Opetusvuosi
1. vuosi, 3.-4. periodi
Opetuskieli
Suomi