Siirry suoraan sisältöön

Mikrobiologia 1Laajuus (4 op)

Opintojakson tunnus: O7021-10

Opintojakson perustiedot


Laajuus
4 op

Sisältö

Opintojakson tyyppi
Pakollinen

Opintojakson taso
Ammatilliset opinnot

Opintojakson tavoite
Opiskelija
- tietää mikrobien pääryhmät, niiden rakenteet sekä tärkeimmät kasvuvaatimukset.
- ymmärtää mikrobien tärkeimpiä ominaisuuksia, niiden hyöty - ja haittavaikutuksia.
- tietää mikrobien merkityksen elintarvikehygieniassa, elintarvikkeiden valmistuksessa, bioteknisissä prosesseissa ja ympäristön bioekologisissa kierroissa
- tietää mikrobien merkityksen ihmisen terveydelle.
- tuntee tärkeimmät mikrobiologisessa työskentelyssä käytettävät näytteen valmistus-, viljely-, ja mikrobien tunnistusmenetelmät sekä sterilointitekniikat

Opintojakson sisältö
- mikrobien rakenne ja ryhmittely
- mikrobien lisääntyminen, kasvuvaatimukset ja aineenvaihdunta
- mikrobien kasvun kontrollointi
- elintarvikemikrobiologian, biotekniikan ja kliinisen mikrobiologian perusteet
- mikrobiekologian perusteet
- aseptinen työskentely ja sterilointimenetelmät, mikrobiologiset näytteen valmistus-, viljely- ja tunnistusmenetelmät

Opetusmenetelmät
Luennot, kirjalliset tehtävät ja suulliset esitykset

Arviointimenetelmät:
Kirjalliset ja suulliset tehtävät, tentit

Edellytys opintojaksolle pääsemiseksi
Ei vaadita edeltäviä opintoja

Kirjallisuutta
Willey, Sherwood, Woolverton, Prescott's Principles of Microbiology, Mc Graw Hill

Opettajan nimi
Tuuli Välineva

Opetusvuosi
1. vuosi, 3.-4. periodi

Opetuskieli
Suomi

Siirry alkuun