Siirry suoraan sisältöön

Palvelujen tuottamisen ja johtamisen koulutusohjelma: T10PAJO-771

Opetussuunitelman tunnus: T10PAJO

Tutkintonimike
Restonomi (AMK)
Laajuus
210 op
Kesto
4 vuotta (210 op)
Aloituslukukausi
Syksy 2010

Kuvaus

Koulutusohjelman nimi
Palvelujen tuottamisen ja johtamisen koulutusohjelma

Tutkintonimike
restonomi

Laajuus ja kesto
210 op, 3,5 vuotta

Toteutusmuoto:
nuoret: kokopäivä
aikuiset: monimuoto

Liiketoiminta ja palvelut
Koulukatu 18
33200 Tampere

Koulutuspäällikkö
Satu Kylmälä

Hakukelpoisuus teksti: katso TAMKin hakusivut ja hakukelpoisuus AMK-tutkinnoissa www.tamk.fi

Koulutusohjelman tuottama osaaminen
Palvelujen tuottamisen ja johtamisen koulutusohjelmassa saadaan koulutuksen kautta laaja-alaiset valmiudet toimia ravitsemis- ja toimitilapalveluissa. Koulutusohjelmasta valmistuneet restonomit ovat perehtyneet ravitsemis- ja / tai toimitilapalvelujen toteuttamiseen, suunnitteluun, kehittämiseen, markkinointiin ja esimiestehtäviin. Heillä on valmiuksia toimia kielitaitoa vaativissa alan esimies-, neuvonta-, markkinointi-, tiedotus-, suunnittelu- ja koulutustehtävissä tai itsenäisinä yrittäjinä.

Valmistuvien työelämään sijoittuminen
Koulutuksesta valmistuneet sijoittuvat julkishallinnon organisaatioihin ja yksityisiin yrityksiin. Ravitsemispalveluissa työskentelevät vastaavat mm. erilaisista ateria- ja ruokapalvelujen tuottamisen esimies- ja tuotekehitystehtävistä (ammattinimikkeitä ovat esimerkiksi ruokapalvelu-, ravintolapäällikkö ja palveluesimies). Toimitilapalveluissa työskentelevät vastaavat kiinteistöjen puhtaanapitoon, toimitilapalveluihin - ja ympäristönhuoltoon liittyvistä asiantuntijatehtävistä (ammattinimikkeitä ovat esimerkiksi siivoustyönjohtaja, suunnittelija, myyntineuvottelija, palveluesimies ja siivouspäällikkö).

Koulutuksen arvoperusta
Palvelujen tuottamisen ja johtamisen koulutusohjelman arvoperusta on hyvinvointi-, estetiikka-, verkosto- ja vieraanvaraisuus osaamisessa, jonka pohjan muodostavat kyky tunnistaa asiakaskäyttäytymisen periaatteet ja käyttäytymisen muutokset. Hyvinvointiosaamista on terveellisten, turvallisten ja taloudellisesti kannattavien palvelujen tuottaminen asiakkaiden ja työyhteisön hyvinvointia edistäen. Keskeistä on toimialan tuntemus, kyky huomioida esteettiset näkökulmat palvelutoiminnassa ja ymmärtää vieraanvaraisuus alan keskeisenä arvona ja menestystekijänä.

Opetuksen toteuttaminen
Opiskelu tapahtuu soveltamalla ongelmaperustaista oppimista. Oppimista ja osaamista arvioidaan tarkastellen sosiaalisia taitoja, tiedollista osaamista, käytännön työtaitoja ja arviointiosaamista.

Koulutusohjelman tuottama osaaminen eri opintovuosina
Ensimmäisen opintovuoden jälkeen opiskelija osaa toteuttaa ruoka- ja puhtauspalveluja annetun ohjeistuksen mukaisesti ja tunnistaa asiakaslähtöisen palvelutilanteen ominaispiirteet palvelun laadun ja kustannusten näkökulmasta.
Toisen opintovuoden jälkeen opiskelija osaa tarkastella tulokselliseen toimintaan vaikuttavia tekijöitä ravitsemis/toimitilapalveluprosessien kautta.
Kolmannen ja neljännen opintovuoden jälkeen opiskelija osaa itsenäisesti suunnitella, organisoida ja arvioida ravitsemis/toimitilapalvelutilanteita kokonaisuudessaan. Opintojen aikana syvennetään prosessinomaisesti palvelukulttuurin , palvelujärjestelmän, palvelujohtamisen, liiketoiminnan sekä palvelujen tuottamisen ja johtamisen palveluympäristön osaamista.

Opintojen rakenne
Perusopinnot 10 op
Ammattiopinnot 110 op
• Vaihtoehtoiset ammattiopinnot 30 op
Harjoittelu 30 op
Vapaasti valittavat opinnot 15 op
Opinnäytetyö 15 op
Yhteensä 210 op

Valitse opintojen ajoitus-, rakenne- tai jäsentelynäkymä

Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op) 2010-2011 2011-2012 2012-2013 2013-2014 Syksy 2010 Kevät 2011 Syksy 2011 Kevät 2012 Syksy 2012 Kevät 2013 Syksy 2013 Kevät 2014 1. / 2010 2. / 2010 3. / 2011 4. / 2011 1. / 2011 2. / 2011 3. / 2012 4. / 2012 1. / 2012 2. / 2012 3. / 2013 4. / 2013 1. / 2013 2. / 2013 3. / 2014 4. / 2014
T10PAJO-1000
PERUSOPINNOT

(Valitaan kaikki )

10
T10PAJO-1001
Oppiminen ja asiantuntijuuteen kasvu

(Valitaan kaikki )

10
Y030B-10 Informaatiotekniikka 3 3 1.5 1.5 0.8 0.8 0.8 0.8
Y030A-10 Orientaatio opiskeluun ja sisäiseen yrittäjyyteen 2 2 1 1 0.5 0.5 0.5 0.5
Y029-6 Viestintätaidot 5 5 2.5 2.5 1.3 1.3 1.3 1.3
T10PAJO-1002
AMMATTIOPINNOT

(Valitaan kaikki )

226
T062-9 Englanti 5 5 2.5 2.5 1.3 1.3 1.3 1.3
T063-9 Ruotsi 5 5 2.5 2.5 1.3 1.3 1.3 1.3
Y010-SUUL-8 Yrkessvenska för musikbranchen, muntlig färdighet 0
Y010-KIRJ-8 Yrkessvenska för musikbranchen, skriftlig färdighet 0
T064-5 Tutkimusosaaminen 3 3 1.5 1.5 0.8 0.8 0.8 0.8
T200-5 Siivouksen teknologia 8 8 4 4 2 2 2 2
T210-5 Puhtauspalvelujen suunnittelu 8 8 4 4 2 2 2 2
T240-8 Vuorovaikutuksen johtaminen 6 6 3 3 1.5 1.5 1.5 1.5
T300-8 Ruokapalvelun suunnittelu ja ohjaus 8 8 4 4 2 2 2 2
T410-9 Tuloksellinen toiminta 14 14 7 7 3.5 3.5 3.5 3.5
T420-5 Liikeideasta palveluyritykseksi 14 14 7 7 3.5 3.5 3.5 3.5
T430-8 Palvelutilanteiden johtaminen 7 7 3.5 3.5 1.8 1.8 1.8 1.8
T440-5 Yhteiskuntavastuu 8 8 4 4 2 2 2 2
T450-5 Toiminnallinen tilasuunnittelu 8 8 4 4 2 2 2 2
T460-5 Kehittämistoiminta 8 8 4 4 2 2 2 2
T530-9 Cultures and Customs 6 6 3 3 1.5 1.5 1.5 1.5
T530A-9 Kulttuurit ja tavat 6 6 3 3 1.5 1.5 1.5 1.5
T540-5 Ravintolatoiminta 8 8 4 4 2 2 2 2
T550-8 Tuotannonohjausjärjestelmä ja asiakkuuksien hallinta ruokapalvelussa 8 8 4 4 2 2 2 2
T560-5 Ravinto ja terveys 8 8 4 4 2 2 2 2
T575-5 Toimitilajohtaminen 6 6 3 3 1.5 1.5 1.5 1.5
T580-5 Yritysprojektit 14 14 7 7 3.5 3.5 3.5 3.5
T620-9 Toimitilajohtamisen toimintaympäristö 8 8 4 4 2 2 2 2
T660-5 Tuotekehitys ja markkinointi 10 10 5 5 2.5 2.5 2.5 2.5
T650-5 Ravitsemushoito 6 6 3 3 1.5 1.5 1.5 1.5
T630-5 Ruoka ja media / Food and Media 6
T10PAJO-1003
Palvelujen tuottaminen

(Valitaan kaikki )

27
T060A-10 Palvelun perusteet 21 21 10.5 10.5 5.3 5.3 5.3 5.3
T060B-10 Toimintaympäristö 6 6 3 3 1.5 1.5 1.5 1.5
T10PAJO-1004
Palveluosaaminen

(Valitaan kaikki )

11
T061A-10 Asiakaspalvelu ja suhdeverkostot 6 6 3 3 1.5 1.5 1.5 1.5
T061B-10 Palvelutilanteet 5 5 2.5 2.5 1.3 1.3 1.3 1.3
T10PAJO-1005
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT

(Valitaan kaikki )

39
Y031-5 Informaatiotekniikan perusteet 2 2 1 1 0.5 0.5 0.5 0.5
V750-10 Päivittäistavarakaupan toimintaympäristö 5 5 2.5 2.5 1.3 1.3 1.3 1.3
VENGVAL-6 Valmentavat opinnot, englanti 3 3 1.5 1.5 0.8 0.8 0.8 0.8
VRUOTVAL-6 Valmentavat opinnot, ruotsi 3 3 1.5 1.5 0.8 0.8 0.8 0.8
V738-5 Puhdastilatyöskentely ja sisäilman puhtaus / Clean Room Work and Cleanliness of Indoor Air 5 5 2.5 2.5 1.3 1.3 1.3 1.3
V388-7 Facility Management 5 5 2.5 2.5 1.3 1.3 1.3 1.3
V740-6 Luomu- ja lähiruoka 5 5 2.5 2.5 1.3 1.3 1.3 1.3
V387-5 Finnish Cuisine and Customs 5
V394-5 Kahvilatuotteet kauniisti 5
P133-5 Alkoholilainsäädäntö 1
T10PAJO-1006
HARJOITTELU

(Valitaan kaikki )

30
THARJ1 Perusopintoihin liittyvä harjoittelu 15 15 7.5 7.5 3.8 3.8 3.8 3.8
THARJ2 Suuntautumisopintoihin liittyvä harjoittelu 15 15 7.5 7.5 3.8 3.8 3.8 3.8
T10PAJO-1007
OPINNÄYTETYÖ

(Valitaan kaikki )

15
T910-10 Opinnäytetyö 15 15 7.5 7.5 3.8 3.8 3.8 3.8
Yhteensä 210 53 135 115 0 26.5 26.5 67.5 67.5 57.5 57.5 0 0 13.5 13.5 13.5 13.5 34.2 34.2 34.2 34.2 28.85 28.85 28.85 28.85 0 0 0 0

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op)
T10PAJO-1000
PERUSOPINNOT

(Valitaan kaikki )

10
T10PAJO-1001
Oppiminen ja asiantuntijuuteen kasvu

(Valitaan kaikki )

10
Y030B-10 Informaatiotekniikka 3
Y030A-10 Orientaatio opiskeluun ja sisäiseen yrittäjyyteen 2
Y029-6 Viestintätaidot 5
T10PAJO-1002
AMMATTIOPINNOT

(Valitaan kaikki )

226
T062-9 Englanti 5
T063-9 Ruotsi 5
Y010-SUUL-8 Yrkessvenska för musikbranchen, muntlig färdighet 0
Y010-KIRJ-8 Yrkessvenska för musikbranchen, skriftlig färdighet 0
T064-5 Tutkimusosaaminen 3
T200-5 Siivouksen teknologia 8
T210-5 Puhtauspalvelujen suunnittelu 8
T240-8 Vuorovaikutuksen johtaminen 6
T300-8 Ruokapalvelun suunnittelu ja ohjaus 8
T410-9 Tuloksellinen toiminta 14
T420-5 Liikeideasta palveluyritykseksi 14
T430-8 Palvelutilanteiden johtaminen 7
T440-5 Yhteiskuntavastuu 8
T450-5 Toiminnallinen tilasuunnittelu 8
T460-5 Kehittämistoiminta 8
T530-9 Cultures and Customs 6
T530A-9 Kulttuurit ja tavat 6
T540-5 Ravintolatoiminta 8
T550-8 Tuotannonohjausjärjestelmä ja asiakkuuksien hallinta ruokapalvelussa 8
T560-5 Ravinto ja terveys 8
T575-5 Toimitilajohtaminen 6
T580-5 Yritysprojektit 14
T620-9 Toimitilajohtamisen toimintaympäristö 8
T660-5 Tuotekehitys ja markkinointi 10
T650-5 Ravitsemushoito 6
T630-5 Ruoka ja media / Food and Media 6
T10PAJO-1003
Palvelujen tuottaminen

(Valitaan kaikki )

27
T060A-10 Palvelun perusteet 21
T060B-10 Toimintaympäristö 6
T10PAJO-1004
Palveluosaaminen

(Valitaan kaikki )

11
T061A-10 Asiakaspalvelu ja suhdeverkostot 6
T061B-10 Palvelutilanteet 5
T10PAJO-1005
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT

(Valitaan kaikki )

39
Y031-5 Informaatiotekniikan perusteet 2
V750-10 Päivittäistavarakaupan toimintaympäristö 5
VENGVAL-6 Valmentavat opinnot, englanti 3
VRUOTVAL-6 Valmentavat opinnot, ruotsi 3
V738-5 Puhdastilatyöskentely ja sisäilman puhtaus / Clean Room Work and Cleanliness of Indoor Air 5
V388-7 Facility Management 5
V740-6 Luomu- ja lähiruoka 5
V387-5 Finnish Cuisine and Customs 5
V394-5 Kahvilatuotteet kauniisti 5
P133-5 Alkoholilainsäädäntö 1
T10PAJO-1006
HARJOITTELU

(Valitaan kaikki )

30
THARJ1 Perusopintoihin liittyvä harjoittelu 15
THARJ2 Suuntautumisopintoihin liittyvä harjoittelu 15
T10PAJO-1007
OPINNÄYTETYÖ

(Valitaan kaikki )

15
T910-10 Opinnäytetyö 15

Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.

Siirry alkuun