Skip to main content

Yhteisömuusikon erikoistumiskoulutus: Kevät2019

Code: 18YHMU

Duration
1 years (30 cr)
Start semester
Spring 2019

Description

Koulutus antaa mahdollisuuden avata uusia työllistymismahdollisuuksia ja yrittäjyyttä. Siihen kuuluu perehtyminen digitaalisen yhteiskunnan tarjoamiin mahdollisuuksiin erilaisille oppijoille.

KOHDERYHMÄ
Koulutus suunnataan musiikki-, kasvatus-, sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille tai muille, soveltuvan tutkinnon suorittaneille. Koulutus edellyttää riittävää musiikillista harrastuneisuutta.

NQF
Taso 7

SUORITUSAIKA
Noin yksi kalenterivuosi. Määritellaan kunkin toteutuksen yhteydessä tarkemmin.

AIEMMIN HANKITUN OSAAMISEN TUNNUSTAMINEN
Tampereen ammattikorkeakoulun (TAMK) opiskelija voi ehdottaa hyväksilukemisia aikaisempien opintojensa ja osaamisensa perusteella. Opintojen hyväksilukeminen tarkoittaa, että opiskelija voi hyväksilukea korkeakouluissa suoritettuja opintoja opiskelemaansa tutkintoon, mikäli ne vastaavat ao. koulutuksen osaamistavoitteita.

KOULUTUKSEN KEHITTÄMINEN
Erikoistumiskoulutusten laadunvarmistuksessa noudatetaan TAMKin laatujärjestelmää. Koulutuksen laatua arvioidaan ja koulutusta kehitetään systemaattisesti opiskelija- ja työelämäpalautteen pohjalta.
Jo sopimusvalmistelussa on ollut mukana työelämätahoja, jotka ovat opiskelijoiden työyhteisöiden lisäksi kehittämässä koulutusta.

Arviointiin ja kehittämiseen osallistuvat opiskelijat, opettajat, työ- ja elinkeinoelämäedustajat sekä AMK-yhteistyöverkosto.

ERIKOISTUMISKOULUTUSTEN YLEISET OSAAMISTAVOITTEET
Ammattikorkeakoulujen erikoistumiskoulutuksen tavoitteena on, että opiskelija koulutustaustansa ja työkokemuksensa pohjalta:

1) kykenee toimimaan vaativissa asiantuntijatehtävissä ammattikorkeakoululain 11 a §:n 3 momentin mukaisessa sopimusmenettelyssä määritellyllä työelämän osa-alueella;
2) saavuttaa asiantuntijuuden edellyttämän syvällisen erityisosaamisen tai monialaisen kokonaisuuden hallinnan;
3) osaa arvioida ja kehittää erityisalansa ammatillisia käytäntöjä perustuen tutkimukseen tai taiteellisen toiminnan menetelmiin;
4) kykenee toimimaan yhteisöissä ja -verkostoissa oman erityisalansa asiantuntijana.
(Lähde:Valtioneuvoston asetus ammattikorkeakouluista annetun valtioneuvoston asetuksen muuttamisesta, 1438/2014)

ERIKOISTUMISKOULUTUKSIA KOSKEVAT SÄÄDÖKSET, VOIMASSA 1.1.2015 LÄHTIEN
• Laki ammattikorkeakoululain muuttamisesta, 1173/2014
• Valtioneuvoston asetus ammattikorkeakouluista annetun valtioneuvoston asetuksen muuttamisesta, 1438/2014
• Valtioneuvoston asetus ammattikorkeakoulujen toiminnasta perittävistä maksuista, 1440/2014

Objectives

Yhteisömuusikon erikoistumiskoulutuksen tavoitteena on, että opiskelija osaa soveltaa asiantuntijuuttaan ja musiikillista osaamistaan taiteellisen elämyksen mahdollistamiseksi ja hyvinvoinnin edistämiseksi. Yhteisömuusikko toimii luovasti monialaisissa verkostoissa ja yhteisoissa. Hän kehittää ja luo uusia toimintamalleja muuttuvassa yhteiskunnassa.

Asiantuntijuus muodostuu 1) musiikillisesta, musiikkipedagogisesta ja taiteellisesta osaamisesta, 2) teoreettisesta, käsitteellisestä ja aktuaalisesta tiedosta 3) käytännöllisestä tai kokemuksellisesta tiedosta, 4) toiminnan säätelyä koskevasta tiedosta tai itsesäätelytiedosta, 5) sosiokulttuurisesta tiedosta.

1. Musiikillinen osaaminen

Opiskelija tuntee yhteisötaiteen lähtökohtia ja menetelmiä sekä osaa hyödyntää alan tutkimustietoa. Hän osaa huomioida yhteisön intressit ja tarpeet sekä osaa ohjata ja edistää vuorovaikutuksellista toimintaa. Opiskelija osaa soveltaa instrumentti-, musiikin sovittamis- ja improvisaatiotaitojaan erilaisissa yhteisoissa.

Opiskelija kykenee suunnittelemaan ja toteuttamaan sisällöllisesti ja menetelmällisesti elämyksellistä musiikkitoimintaa. Opiskelija käyttää ohjauksessaan pedagogista osaamistaan, monipuolisia työtapoja ja musiikkiteknologiaa.


2. Vuorovaikutusosaaminen

Opiskelija osaa toimia sosiokulttuurisen innostamisen ja osallistavan taiteen tavoitteidenmukaisesti. Opiskelija kykenee toimimaan erilaisissa toimintaympäristöissä, yhteisöissä ja moniammatillinen syissä tiimeissä. Hän toimii asiakaslähtöisesti ja eettisesti luoden edellytyksiä myönteiselle ilmapiirille ja yhteistyölle. Opiskelija käyttää musiikkia vuorovaikutuksessa erilaisissa yksilö- ja ryhmätilanteissa.

3. Kehittämisosaaminen

Opiskelija kykenee kehittämään ammattialaansa ja omaa osaamistaan. Hän omaa ongelmanratkaisutaidot ja osaa kriittisesti arvioida erilaisia toimintamalleja. Opiskelija osaa analysoida ja arvioida asiakastyön menetelmiä ja kehittää niitä omassa työssään

Opiskelijalla on innovoiva työote ja hän osaa soveltaa tutkimus- ja kehittämistoiminnassa saatuja tuloksia. Opiskelija hahmottaa kansallisia ja kansainvälisiä toimintamahdollisuuksia ja verkostoja. Hänellä on valmiudet toimia aktiivisesti erilaisissa kehittäjäverkostoissa.

4. Yrittäjyysosaaminen

Opiskelija osaa tuotteistaa ja markkinoida omaa osaamistaan sekä hahmottaa erilaisia työllistymisen ja työllistämisen mahdollisuuksia. Hän tunnistaa ja ymmärtää erilaisia toimintaympäristöjä ja hän osaa
hyödyntää yhteistyötahoja ja verkostoitua. Opiskelija on sisäistänyt yrittäjämäisen asenteen ja osaa huolehtia omasta työhyvinvoinnistaan.

Curriculum development and working life cooperation

Erikoistumiskoulutusten laadunvarmistuksessa noudatetaan TAMKin laatujärjestelmää. Koulutuksen laatua arvioidaan ja koulutusta kehitetään systemaattisesti opiskelija- ja työelämäpalautteen pohjalta. Jo sopimusvalmistelussa on ollut mukana työelämätahoja, jotka ovat opiskelijoiden työyhteisöiden lisäksi kehittämässä koulutusta.

Arviointiin ja kehittämiseen osallistuvat opiskelijat, opettajat, työ- ja elinkeinoelämäedustajat sekä AMK-yhteistyöverkosto.

Select timing, structure or classification view

Show study timings by academic year, semester or period

Code Name Credits (cr) 2018-2019 2019-2020 Spring 2019 Autumn 2019 3. / 2019 4. / 2019 1. / 2019 2. / 2019
2X00DD86 Yhteisömuusikkona yhteiskunnassa 5 5 5 2.5 2.5
2X00DD87 Erilaisuuden ymmärtäminen 5 5 5 2.5 2.5
2X00DD88 Digiosaaminen 5 2.5 2.5 2.5 2.5 1.3 1.3 1.3 1.3
2X00DD89 Oman musiikillisen osaamisen laajentaminen 5 2.5 2.5 2.5 2.5 1.3 1.3 1.3 1.3
2X00DD90 Kehittämisprojekti 10 10 10 5 5
Total 30 15 15 15 15 7.6 7.6 7.6 7.6

Due to the timing of optional and elective courses, credit accumulation per semester / academic year may vary.

Go back to top of page