Alcoholic Beverages and Serving Alcohol (2 cr)
Code: 8T00GB56-3002
General information
- Enrolment period
- 22.11.2023 - 30.04.2024
- Registration for the implementation has ended.
- Timing
- 01.02.2024 - 30.04.2024
- Implementation has ended.
- Credits
- 2 cr
- Virtual portion
- 2 cr
- Mode of delivery
- Online learning
- Unit
- Hospitality Management
- Campus
- TAMK Main Campus
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 5 - 60
Objectives (course unit)
A student
- knows how to work in the restaurant's operating environment, taking into account the alcohol-serving legistlation
- identifies the groups of alcoholic beverages and their most important products, connecting those to the requirements of the alcohol legislation
-understands the importance of beverage products in the company's operating environment and from the perspectives of customer service and profitability
-can get a certificate showing knowledge of the alcohol law (Alcohol serving license) after proving his knowledge in an exam
Content (course unit)
What does a professional need to know about alcoholic beverages and serving legislation in a restaurant environment?
WHY is knowledge of alcoholic beverages and alcohol-serving legislation essential in the restaurant business?
HOW does knowledge of alcoholic beverages and serving alcohol promote the restaurant's business operations from the perspective of the customer and the public authorities?
Assessment criteria, pass/fail (course unit)
The student can use their alcohol product knowledge in customer service and handle sales situations. The student knows the legislation and knows mostly flawlessly how to apply the serving legislation in various restaurant serving cases.
Location and time
-moodleympäristö, joka avautuu ilmoittautumisen hyväksymisen jälkeen
-tentti TAMKilla (ks. tenttipäivät)
Exam schedules
-tentti on mahdollista suorittaa kuukausittain
Kurssimoodlessa teemojen 1-3 tehtävät tulee olla suoritettuna ennen kuin osallistuu lopputenttiin. Lopputentti järjestetään TAMKilla
ke 6.3.24 klo 15.30-17 tilassa H1-24
ke 27.3.24 klo 15.30-17 tilassa H1-24
ke 17.4.24 klo 15.30-17 tilassa H1-24
pe 26.4.24 klo 16-17.30 tilassa (erityisesti monimuodon opiskelijat) H1-24
ke 8.5.24 klo 15.30-17 tilassa H4-07
ke 5.6.24 klo 15.30-17 tilassa H4-07
Assessment methods and criteria
-lopputentti: anniskeluasiat (riittävillä pisteillä oikeuttaa anniskelupassiin), on pakollinen suoritus 2 op:n suoritukseen myös pienemmillä pisteillä, muodostaan kokonaisarvosanan perustan
-jokaisen osa-alueen tehtävät pitää suorittaa ennen lopputenttiä, tehtävät suoritetaan suoritus -periaatteella mutta voivat vaikuttaa nostavasti suhteessa tenttiarvosanaan
-ks. arvioinnin perusteet eri osa-alueidessa moodlesta sekä koko kurssin arviointiperusteet
Assessment scale
0-5
Teaching methods
kurssi toteutuu verkkoympäristössä omaan tahtiin aikavälillä 1.2.-30.4.(viim.ilmoittautumispäivä) - 5.6. (viimeinen tenttipäivä)
moodleympäristö sisältää:
-luentotallenteet ja materiaalit
-harjoitukset/tehtävät
-tentti (TAMK)
Learning materials
-moodlekurssilla on materiaalit ja linkit materiaaleihin
Student workload
1 op on 27 tuntia opiskelijan työtä riippuen hänen tavoitteistaan ja aiemmasta osaamisesta
opiskelu on itseopiskelua (tenttiajankohdat kiinteitä)
Content scheduling
-moodlekurssi omaan tahtiin suoritettavaksi ja tentti TAMKilla (tenttejä kuukausittain)
-Kurssi muodostuu kolmesta osa-alueesta:
Alkoholijuomien, juomakulttuurin ja anniskelun lyhyt historia
Alkoholijuomat ja oluet
Anniskelu
-Osa-alueista suoritetaan tehtävät ennen lopputenttiin osallistumista.
Completion alternatives
ei ole
Practical training and working life cooperation
ei ole
International connections
ei ole
Further information
-kurssilla voi suorittaa anniskelupassin (edellyttää tietyn pistemäärän saavuttamista lopputentistä)
-moodlekurssi omaan tahtiin suoritettana ja lopputentti (ks. ed. kohta) TAMKilla (tenttejä kuukausittain)
-HUOM! Kurssi avautuu moodlessa 1.2.24, tällöin on myös vapaaehtoinen kick off -luento zoomissa. Kurssille voi ilmoittautua 30.4. mennessä ja kurssia voi suorittaa kesäkuun 5 päivään asti (viimeinen tenttimahdollisuus).