Industrial Engineering in Bioproduct Industry (4cr)
Course unit code: 5P00EU57
General information
- Credits
 - 4 cr
 
Objectives
This course is conducted in Finnsih
                    
Content
Yritysmuodot
Yrityksen strategiat ja menestystekijät
Tuotantomenetelmät erilaisten tavaroiden ja palveluiden mukaan.
Laskentatoimen peruskäsitteet 
Yrityksen kustannukset, tuottavuus ja kannattavuus
Budjetointi
Hinnoittelu- ja kustannuslaskelmat
Investoinnit ja investointilaskelmat
Laadun käsitteet
Keskeiset laatuteoriat, laadunhallintajärjestelmät ja laatustandardit
Laatutyökalujen käyttö laadunohjauksessa ja parantamisessa
SAP, TQM, Six Sigma, PDCA
                    
Assessment criteria, satisfactory (1-2)
Tietäminen: Opiskelija osaa tunnistaa ja määritellä tuotantotalouden ja liiketoiminnan keskeisimpiä teorioita sekä osaa nimetä siihen liittyviä peruskäsitteitä. Opiskelija osaa tarkastella niitä käytännön liiketoiminnassa biotuoteteollisuudessa. 
Tekeminen: Opiskelija suoriutuu annetuista tehtävistä ohjattuna. 
Oleminen. Opiskelija tunnistaa tuotantotalouden ja liiketoiminnan tärkeitä toimintatapoja. Opiskelija osallistuu ryhmän
                    
Assessment criteria, good (3-4)
Tietäminen: Opiskelija osaa soveltaa tuotantotalouden ja liiketoiminnan keskeisimpiä teorioita sekä peruskäsitteitä. Opiskelija osaa vertailla yritysten toimintaa ja ratkaisuja sekä tarkastella niitä käytännön liiketoiminnassa biotuoteteollisuudessa. Opiskelija osaa hakea ja käyttää tietoa, joka liittyy biotuoteteollisuuden toimialaan. 
Tekeminen: Opiskelija osaa jakaa omaa osaamistaan sekä osaa ratkaista annetut tehtävät kattavasti 
ja tunnistaa pitkäjänteisen prosessimaisen työskentelyn annetun aikataulun mukaan. Opiskelija osaa 
vertailla ja valita teorioita ja tietoa tehtävien ratkaisemisessa. 
Oleminen: Opiskelija osaa toimia yhteistyössä vuorovaikutteisesti ja vastuullisesti sekä osaa arvioida asioita omasta ja lähiyhteisön näkökulmasta. Opiskelija osaa antaa aktiivisesti rakentavaa palautetta.
                    
Assessment criteria, excellent (5)
Tietäminen: Opiskelija osaa ymmärtää ja käyttää monipuolisesti tuotantotalouden ja liiketoiminnan keskeisimpiä teorioita, peruskäsitteitä ja kokonaisuuksia sekä hahmottaa niiden välisiä suhteita biotuotteiden toimialoilla. Opiskelija osaa monipuolisesti hakea ja yhdistää tietoa sekä analysoida biotuoteteollisuuden nykypäivää ja tulevaisuutta. 
Tekeminen: Opiskelija osaa etsiä vaihtoehtoisia teorioita ja tietoa sekä osaa perustellusti ratkaista 
tehtäviä toimialan tulevaisuus ja kehittyminen huomioiden. 
Oleminen: Opiskelija osaa toimia ammatillisesti yhteistyössä vuorovaikutteisesti, vastuullisesti, 
joustavasti ja rakentavasti ja on valmis kehittämään sekä omaa että ryhmän vuorovaikutusta.