Skip to main content

Industrial Engineering in Bioproduct Industry (4 cr)

Code: 5P00EU57-3001

General information


Enrolment period
30.07.2022 - 05.09.2022
Registration for the implementation has ended.
Timing
08.09.2022 - 08.12.2022
Implementation has ended.
Credits
4 cr
Mode of delivery
Contact learning
Unit
Bioproduct Engineering
Teaching languages
Finnish
Seats
0 - 40
Degree programmes
Degree Programme in Bioproduct Engineering
Teachers
Pasi Kuusijärvi
Person in charge
Pasi Kuusijärvi
Course
5P00EU57

Objectives (course unit)

This course is conducted in Finnsih

Content (course unit)

Yritysmuodot
Yrityksen strategiat ja menestystekijät
Tuotantomenetelmät erilaisten tavaroiden ja palveluiden mukaan.
Laskentatoimen peruskäsitteet
Yrityksen kustannukset, tuottavuus ja kannattavuus
Budjetointi
Hinnoittelu- ja kustannuslaskelmat
Investoinnit ja investointilaskelmat
Laadun käsitteet
Keskeiset laatuteoriat, laadunhallintajärjestelmät ja laatustandardit
Laatutyökalujen käyttö laadunohjauksessa ja parantamisessa
SAP, TQM, Six Sigma, PDCA

Assessment criteria, satisfactory (1-2) (course unit)

Tietäminen: Opiskelija osaa tunnistaa ja määritellä tuotantotalouden ja liiketoiminnan keskeisimpiä teorioita sekä osaa nimetä siihen liittyviä peruskäsitteitä. Opiskelija osaa tarkastella niitä käytännön liiketoiminnassa biotuoteteollisuudessa.
Tekeminen: Opiskelija suoriutuu annetuista tehtävistä ohjattuna.
Oleminen. Opiskelija tunnistaa tuotantotalouden ja liiketoiminnan tärkeitä toimintatapoja. Opiskelija osallistuu ryhmän

Assessment criteria, good (3-4) (course unit)

Tietäminen: Opiskelija osaa soveltaa tuotantotalouden ja liiketoiminnan keskeisimpiä teorioita sekä peruskäsitteitä. Opiskelija osaa vertailla yritysten toimintaa ja ratkaisuja sekä tarkastella niitä käytännön liiketoiminnassa biotuoteteollisuudessa. Opiskelija osaa hakea ja käyttää tietoa, joka liittyy biotuoteteollisuuden toimialaan.
Tekeminen: Opiskelija osaa jakaa omaa osaamistaan sekä osaa ratkaista annetut tehtävät kattavasti
ja tunnistaa pitkäjänteisen prosessimaisen työskentelyn annetun aikataulun mukaan. Opiskelija osaa
vertailla ja valita teorioita ja tietoa tehtävien ratkaisemisessa.
Oleminen: Opiskelija osaa toimia yhteistyössä vuorovaikutteisesti ja vastuullisesti sekä osaa arvioida asioita omasta ja lähiyhteisön näkökulmasta. Opiskelija osaa antaa aktiivisesti rakentavaa palautetta.

Assessment criteria, excellent (5) (course unit)

Tietäminen: Opiskelija osaa ymmärtää ja käyttää monipuolisesti tuotantotalouden ja liiketoiminnan keskeisimpiä teorioita, peruskäsitteitä ja kokonaisuuksia sekä hahmottaa niiden välisiä suhteita biotuotteiden toimialoilla. Opiskelija osaa monipuolisesti hakea ja yhdistää tietoa sekä analysoida biotuoteteollisuuden nykypäivää ja tulevaisuutta.
Tekeminen: Opiskelija osaa etsiä vaihtoehtoisia teorioita ja tietoa sekä osaa perustellusti ratkaista
tehtäviä toimialan tulevaisuus ja kehittyminen huomioiden.
Oleminen: Opiskelija osaa toimia ammatillisesti yhteistyössä vuorovaikutteisesti, vastuullisesti,
joustavasti ja rakentavasti ja on valmis kehittämään sekä omaa että ryhmän vuorovaikutusta.

Location and time

8.9. - 8.12.2022, luokkatilana on B2-19.

Exam schedules

Jos opintojaksolla päätetään valita tenttivaihtoehto (opintojakson lopulla esitettävän ryhmätehtävän sijasta), sen alustavasti suunniteltu ajankohta on ti 29.11.2022 lähiopetuskerta.

Assessment scale

0-5

Teaching methods

Opettajan alustukset ja ohjaus, opetuskeskustelut, ryhmä- ja paritehtävät, kirjallisuus sekä joko esitettävä ryhmätehtävä tai tentti.
Mahdollisen tenttivaihtoehdon valitsemisesta päätös tehdään 1. lähikerran alkukeskustelun jälkeen.

Learning materials

Kirjallisuusluettelon 1. versio julkaistaan Moodlessa opintojakson alkuvaiheessa. Sitä täydennetään uusilla löydöksillä myös opintojakson aikana, tehtäväsuoritusten antiin tukeutuen.

Student workload

Opintojakso sisältää yhteensä noin 11 lähiopetuskertaa á 2 h.
100 % läsnäolopakkoa ei aseteta.
Opiskelijan koko työkuorma rajataan enintään n. 107 opiskelutunnin laajuiseksi, sisältäen lähiopetuksen.

Content scheduling

1. periodin ajan painopiste on modernin talousohjauksen ja -johtamisen keskeisiin sisältöihin, terminologiaan, menetelmiin ja käytäntöihin perehtymisessä.

2. periodissa korostuvat myös toimialakohtaisen tuote- ja palvelutuotannon prosessien ja menetelmien hallinta ja kehittäminen.

Completion alternatives

Ei ole.

Practical training and working life cooperation

Opintojakson yhdelle lähiopetuskerralle saatetaan saada vierailijapuhuja, esim. biotuotealan yrityksen talousjohdosta.

Yksi opintojakson harjoitustehtävistä pyritään nivomaan kiinteästi opiskelijoiden hyvin tuntemiin yrityksiin ja/tai organisaatioihin.

International connections

Opintojaksolla käytetään soveltuvin osin myös englanninkielistä oppimateriaalia.

Further information

Opintojakson vastuuopettaja:

Pasi Kuusijärvi
laskentatoimen ja talousjohtamisen lehtori, KTM, AmO, HHJ PJ
pasi.kuusijarvi@tuni.fi
+358 40 846 3052

Go back to top of page