Skip to main content

Industrial Engineering in Bioproduct Industry (4 cr)

Code: 5P00EU57-3004

General information


Enrolment period
09.06.2025 - 31.08.2025
Registration for the implementation has begun.
Timing
01.09.2025 - 19.12.2025
The implementation has not yet started.
Credits
4 cr
Mode of delivery
Contact learning
Unit
Built Environment and Bioeconomy
Campus
TAMK Main Campus
Teaching languages
Finnish
Degree programmes
Degree Programme in Bioproduct Engineering
Teachers
Pirre Hyötynen
Person in charge
Päivi Viitaharju
Course
5P00EU57

Objectives (course unit)

This course is conducted in Finnsih

Content (course unit)

Yritysmuodot
Yrityksen strategiat ja menestystekijät
Tuotantomenetelmät erilaisten tavaroiden ja palveluiden mukaan.
Laskentatoimen peruskäsitteet
Yrityksen kustannukset, tuottavuus ja kannattavuus
Budjetointi
Hinnoittelu- ja kustannuslaskelmat
Investoinnit ja investointilaskelmat
Laadun käsitteet
Keskeiset laatuteoriat, laadunhallintajärjestelmät ja laatustandardit
Laatutyökalujen käyttö laadunohjauksessa ja parantamisessa
SAP, TQM, Six Sigma, PDCA

Assessment criteria, satisfactory (1-2) (course unit)

Tietäminen: Opiskelija osaa tunnistaa ja määritellä tuotantotalouden ja liiketoiminnan keskeisimpiä teorioita sekä osaa nimetä siihen liittyviä peruskäsitteitä. Opiskelija osaa tarkastella niitä käytännön liiketoiminnassa biotuoteteollisuudessa.
Tekeminen: Opiskelija suoriutuu annetuista tehtävistä ohjattuna.
Oleminen. Opiskelija tunnistaa tuotantotalouden ja liiketoiminnan tärkeitä toimintatapoja. Opiskelija osallistuu ryhmän

Assessment criteria, good (3-4) (course unit)

Tietäminen: Opiskelija osaa soveltaa tuotantotalouden ja liiketoiminnan keskeisimpiä teorioita sekä peruskäsitteitä. Opiskelija osaa vertailla yritysten toimintaa ja ratkaisuja sekä tarkastella niitä käytännön liiketoiminnassa biotuoteteollisuudessa. Opiskelija osaa hakea ja käyttää tietoa, joka liittyy biotuoteteollisuuden toimialaan.
Tekeminen: Opiskelija osaa jakaa omaa osaamistaan sekä osaa ratkaista annetut tehtävät kattavasti
ja tunnistaa pitkäjänteisen prosessimaisen työskentelyn annetun aikataulun mukaan. Opiskelija osaa
vertailla ja valita teorioita ja tietoa tehtävien ratkaisemisessa.
Oleminen: Opiskelija osaa toimia yhteistyössä vuorovaikutteisesti ja vastuullisesti sekä osaa arvioida asioita omasta ja lähiyhteisön näkökulmasta. Opiskelija osaa antaa aktiivisesti rakentavaa palautetta.

Assessment criteria, excellent (5) (course unit)

Tietäminen: Opiskelija osaa ymmärtää ja käyttää monipuolisesti tuotantotalouden ja liiketoiminnan keskeisimpiä teorioita, peruskäsitteitä ja kokonaisuuksia sekä hahmottaa niiden välisiä suhteita biotuotteiden toimialoilla. Opiskelija osaa monipuolisesti hakea ja yhdistää tietoa sekä analysoida biotuoteteollisuuden nykypäivää ja tulevaisuutta.
Tekeminen: Opiskelija osaa etsiä vaihtoehtoisia teorioita ja tietoa sekä osaa perustellusti ratkaista
tehtäviä toimialan tulevaisuus ja kehittyminen huomioiden.
Oleminen: Opiskelija osaa toimia ammatillisesti yhteistyössä vuorovaikutteisesti, vastuullisesti,
joustavasti ja rakentavasti ja on valmis kehittämään sekä omaa että ryhmän vuorovaikutusta.

Assessment methods and criteria

Opintojaksolla ei ole tenttiä
Arviointi muodostuu yksilö- ja ryhmätehtävistä
Opintojaksolla on kaksi päätyötä, joiden osuus arvioinnista on yhteensä 70 %:
- Ryhmätyö liiketoiminnan kehittämisestä 40 %
- Yksilötehtävä tuloslaskelmasta 30 %
Loput 30 % muodostuu pienemmistä yksilö- ja ryhmätehtävistä
Toteutuksesta riippuen yksilö- tai ryhmätehtäviä esim. näistä aiheista:
- analyysityökalut
- yritysmuodot
- investoinnit

Läsnäololla ja tuntitehtävillä on vaikutusta arvosanan rajatilanteissa

Assessment scale

0-5

Teaching methods

Opettajan alustukset ja ohjaus, opetuskeskustelut, ryhmä- ja yksilötehtävät, kirjallisuus sekä laajempi esitettävä ryhmätehtävä.

Learning materials

Luentodiojen ohella hyödynnetään kirjallisuudesta ja muista lähteistä sopivaa materiaalia, jotka julkaistaan Moodlessa. Lähdemateriaalia täydennetään uusilla löydöksillä myös opintojakson aikana, tehtäväsuoritusten antiin tukeutuen.

Student workload

Opintojakso sisältää yhteensä noin 11 kontaktiopetuskertaa á 2 h.
100 % läsnäolopakkoa ei aseteta.
Yksilö- ja ryhmätehtävät edellyttävät työskentelyä myös luentoaikojen ulkopuolella.

Completion alternatives

Ei ole

Practical training and working life cooperation

Opintojaksolla hyödynnetään mahdollisuuksien mukaan vierailijapuhujia, esim. joistakin biotuotealan
yrityksistä.

Opintojakson harjoitustehtäviä pyritään nivomaan kiinteästi opiskelijoiden hyvin tuntemiin
yrityksiin ja/tai organisaatioihin.

International connections

Opintojaksolla käytetään soveltuvin osin myös englanninkielistä oppimateriaalia.

Further information

Opintojakson vastuuopettaja:

Pirre Hyötynen
Biotuotetekniikan lehtori
pirre.hyotynen@tuni.fi

Assessment criteria - satisfactory (1-2) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)

Tietäminen: Opiskelija osaa tunnistaa ja määritellä tuotantotalouden ja liiketoiminnan keskeisimpiä teorioita sekä osaa nimetä siihen liittyviä peruskäsitteitä. Opiskelija osaa tarkastella niitä käytännön liiketoiminnassa biotuoteteollisuudessa.
Tekeminen: Opiskelija suoriutuu annetuista tehtävistä ohjattuna.
Oleminen. Opiskelija tunnistaa tuotantotalouden ja liiketoiminnan tärkeitä toimintatapoja. Opiskelija osallistuu ryhmän
toimintaan ja tunnistaa omat vuorovaikutustaitonsa. Opiskelija osaa antaa ja vastaanottaa palautetta.

Assessment criteria - good (3-4) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)

Tietäminen: Opiskelija osaa soveltaa tuotantotalouden ja liiketoiminnan keskeisimpiä teorioita sekä peruskäsitteitä. Opiskelija osaa vertailla yritysten toimintaa ja ratkaisuja sekä tarkastella niitä käytännön liiketoiminnassa biotuoteteollisuudessa. Opiskelija osaa hakea ja käyttää tietoa, joka liittyy biotuoteteollisuuden toimialaan.
Tekeminen: Opiskelija osaa jakaa omaa osaamistaan sekä osaa ratkaista annetut tehtävät kattavasti
ja tunnistaa pitkäjänteisen prosessimaisen työskentelyn annetun aikataulun mukaan. Opiskelija osaa
vertailla ja valita teorioita ja tietoa tehtävien ratkaisemisessa.
Oleminen: Opiskelija osaa toimia yhteistyössä vuorovaikutteisesti ja vastuullisesti sekä osaa arvioida
asioita omasta ja lähiyhteisön näkökulmasta. Opiskelija osaa antaa aktiivisesti rakentavaa palautetta

Assessment criteria - excellent (5) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)

Tietäminen: Opiskelija osaa ymmärtää ja käyttää monipuolisesti tuotantotalouden ja liiketoiminnan keskeisimpiä teorioita, peruskäsitteitä ja kokonaisuuksia sekä hahmottaa niiden välisiä suhteita biotuotteiden toimialoilla. Opiskelija osaa monipuolisesti hakea ja yhdistää tietoa sekä analysoida biotuoteteollisuuden nykypäivää ja tulevaisuutta.
Tekeminen: Opiskelija osaa etsiä vaihtoehtoisia teorioita ja tietoa sekä osaa perustellusti ratkaista
tehtäviä toimialan tulevaisuus ja kehittyminen huomioiden.
Oleminen: Opiskelija osaa toimia ammatillisesti yhteistyössä vuorovaikutteisesti, vastuullisesti,
joustavasti ja rakentavasti ja on valmis kehittämään sekä omaa että ryhmän vuorovaikutusta.

Go back to top of page