Skip to main content

Industrial Economy (4 cr)

Code: 5P00GY35-3001

General information


Enrolment period
09.06.2025 - 31.08.2025
Registration for the implementation has begun.
Timing
01.09.2025 - 19.12.2025
The implementation has not yet started.
Credits
4 cr
Mode of delivery
Contact learning
Unit
Bioproduct Engineering
Campus
TAMK Main Campus
Teaching languages
Finnish
Degree programmes
Degree Programme in Bioproduct Engineering
Teachers
Pirre Hyötynen
Person in charge
Päivi Viitaharju
Course
5P00GY35

Objectives (course unit)

The course develops the basic skills of understanding the business of a company.

After completing the course, students will:
• be able to identify the key concepts and theories of production economics and business and be able to apply them to practical business in the bioproducts industry
• be able to interpret the company's operations and solutions based on the company's strategies and profitability
• be able to analyse the company's cost structure and simple pricing, budgeting and cost calculations and know the key profitability indicators.
• can compare the profitability of different types of investment.
• can determine the content and relevance of the company's quality and performance management systems to its operations.
• can identify the stages in the supply network.

Content (course unit)

Business forms. Business strategies and success factors. Production methods according to different goods and services. Basic accounting concepts. Business costs, productivity and profitability. Budgeting. Pricing and costing calculations. Investments and investment calculations. Quality concepts. Key quality theories, quality management systems and quality standards. Use of quality tools for quality management and improvement. SAP, TQM, Six Sigma, PDCA

Assessment criteria, satisfactory (1-2) (course unit)

Students can identify and define the main theories of production economics and business and can name the basic concepts related to it. They will be able to apply them to practical business situations in the bioproducts industry.

Assessment criteria, good (3-4) (course unit)

Students can apply the most important theories and basic concepts of production economics and business. They can compare the activities and solutions of companies and examine them in practical business in the bioproducts industry. Students will be able to search for and use information related to the bioproducts industry.

Assessment criteria, excellent (5) (course unit)

The student is able to understand and use the most important theories, basic concepts and entities of production economics and business in a versatile way and to understand their interrelationships in bioproduct industries. Students will be able to apply and integrate information and analyse the present and future of the bioproducts industry.

Assessment methods and criteria

Opintojaksolla ei ole tenttiä
Arviointi muodostuu yksilö- ja ryhmätehtävistä
Opintojaksolla on kaksi päätyötä, joiden osuus arvioinnista on yhteensä 70 %:
- Ryhmätyö liiketoiminnan kehittämisestä 40 %
- Yksilötehtävä tuloslaskelmasta 30 %
Loput 30 % muodostuu pienemmistä yksilö- ja ryhmätehtävistä
Toteutuksesta riippuen yksilö- tai ryhmätehtäviä esim. näistä aiheista:
- analyysityökalut
- yritysmuodot
- investoinnit

Läsnäololla ja tuntitehtävillä on vaikutusta arvosanan rajatilanteissa

Assessment scale

0-5

Teaching methods

Opettajan alustukset ja ohjaus, opetuskeskustelut, ryhmä- ja yksilötehtävät, kirjallisuus sekä laajempi esitettävä ryhmätehtävä.

Learning materials

Luentodiojen ohella hyödynnetään kirjallisuudesta ja muista lähteistä sopivaa materiaalia, jotka julkaistaan Moodlessa. Lähdemateriaalia täydennetään uusilla löydöksillä myös opintojakson aikana, tehtäväsuoritusten antiin tukeutuen.

Student workload

Opintojakso sisältää yhteensä noin 11 kontaktiopetuskertaa á 2 h.
100 % läsnäolopakkoa ei aseteta.
Yksilö- ja ryhmätehtävät edellyttävät työskentelyä myös luentoaikojen ulkopuolella.

Completion alternatives

Ei ole

Practical training and working life cooperation

Opintojaksolla hyödynnetään mahdollisuuksien mukaan vierailijapuhujia, esim. joistakin biotuotealan
yrityksistä.

Opintojakson harjoitustehtäviä pyritään nivomaan kiinteästi opiskelijoiden hyvin tuntemiin
yrityksiin ja/tai organisaatioihin.

International connections

Opintojaksolla käytetään soveltuvin osin myös englanninkielistä oppimateriaalia.

Further information

Opintojakson vastuuopettaja:

Pirre Hyötynen
Biotuotetekniikan lehtori
pirre.hyotynen@tuni.fi

Assessment criteria - satisfactory (1-2) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)

Tietäminen: Opiskelija osaa tunnistaa ja määritellä tuotantotalouden ja liiketoiminnan keskeisimpiä teorioita sekä osaa nimetä siihen liittyviä peruskäsitteitä. Opiskelija osaa tarkastella niitä käytännön liiketoiminnassa biotuoteteollisuudessa.
Tekeminen: Opiskelija suoriutuu annetuista tehtävistä ohjattuna.
Oleminen. Opiskelija tunnistaa tuotantotalouden ja liiketoiminnan tärkeitä toimintatapoja. Opiskelija osallistuu ryhmän
toimintaan ja tunnistaa omat vuorovaikutustaitonsa. Opiskelija osaa antaa ja vastaanottaa palautetta.

Assessment criteria - good (3-4) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)

Tietäminen: Opiskelija osaa soveltaa tuotantotalouden ja liiketoiminnan keskeisimpiä teorioita sekä peruskäsitteitä. Opiskelija osaa vertailla yritysten toimintaa ja ratkaisuja sekä tarkastella niitä käytännön liiketoiminnassa biotuoteteollisuudessa. Opiskelija osaa hakea ja käyttää tietoa, joka liittyy biotuoteteollisuuden toimialaan.
Tekeminen: Opiskelija osaa jakaa omaa osaamistaan sekä osaa ratkaista annetut tehtävät kattavasti
ja tunnistaa pitkäjänteisen prosessimaisen työskentelyn annetun aikataulun mukaan. Opiskelija osaa
vertailla ja valita teorioita ja tietoa tehtävien ratkaisemisessa.
Oleminen: Opiskelija osaa toimia yhteistyössä vuorovaikutteisesti ja vastuullisesti sekä osaa arvioida
asioita omasta ja lähiyhteisön näkökulmasta. Opiskelija osaa antaa aktiivisesti rakentavaa palautetta

Assessment criteria - excellent (5) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)

Tietäminen: Opiskelija osaa ymmärtää ja käyttää monipuolisesti tuotantotalouden ja liiketoiminnan keskeisimpiä teorioita, peruskäsitteitä ja kokonaisuuksia sekä hahmottaa niiden välisiä suhteita biotuotteiden toimialoilla. Opiskelija osaa monipuolisesti hakea ja yhdistää tietoa sekä analysoida biotuoteteollisuuden nykypäivää ja tulevaisuutta.
Tekeminen: Opiskelija osaa etsiä vaihtoehtoisia teorioita ja tietoa sekä osaa perustellusti ratkaista
tehtäviä toimialan tulevaisuus ja kehittyminen huomioiden.
Oleminen: Opiskelija osaa toimia ammatillisesti yhteistyössä vuorovaikutteisesti, vastuullisesti,
joustavasti ja rakentavasti ja on valmis kehittämään sekä omaa että ryhmän vuorovaikutusta.

Go back to top of page