Creative and Functional Methods With Groups (3 cr)
Code: 7S00EL60-3007
General information
- Enrolment period
- 23.11.2022 - 06.03.2023
- Registration for the implementation has ended.
- Timing
- 01.01.2023 - 12.05.2023
- Implementation has ended.
- Credits
- 3 cr
- RDI portion
- 1 cr
- Mode of delivery
- Contact learning
- Unit
- Social Services
- Campus
- TAMK Main Campus
- Teaching languages
- Finnish
- Degree programmes
- Degree Programme in Social Services
- Teachers
- Seija Hurskainen
- Course
- 7S00EL60
Objectives (course unit)
Student:
- can design, implement and evaluate group leadership using art-based methods
- is able to justify the chosen method based on the client and the situation
- be able to take into account the specificities of group management when using art-based methods
- is able to receive feedback on his / her own guidance
- can give constructive feedback
Content (course unit)
- Principles and means of directing artistic and functional methods
- Functional design
- Individual guidance, group guidance
-Giving and receiving feedback
- The dimensions of art in promoting one's well-being -A person as a tool
Assessment criteria, pass/fail (course unit)
Approved: The student has participated in the contact teaching of the course and completed the tasks required during the course. The student recognizes and applies various creative and functional methods. Has a reflection of his / her experiences and views in relation to theory and professional skills.
Rejected: The student has not participated in the contact teaching of the course and has not completed the tasks required during the course. Student's Learning Objectives are not or only partially achieved.
Location and time
Lähiopetuskerrat kevätlukukausi 2023. Tarkoitettu monimuotoryhmälle 21ASO.
Tarkemmat ajat lukkarissa.
Assessment scale
0-5
Learning materials
Kaliola-Kurki ym. Matkalla ohjaajuuteen
Completion alternatives
1) Lähiopetus oppilaitoksella.
Opiskelijat suunnittelevat joko parittain tai yksin ohjauskokonaisuuden, jonka kesto n. 1 h 15 min ja ohjaavat sen omalle opiskelijaryhmälle. Ohjauksesta saa välittömästi palautteen sekä opiskelijoilta että opettajalta. Ohjauskertojen teemat ja menetelmät on vapaasti valittavissa ja niissä kannattaa ajatella aina sitä, että mitä tämä ryhmä (21aso) nyt tarvitsee. Ryhmä on siis todellinen opiskelijaryhmänne, ei roolitettu ryhmä. Pyritään aitoon kokemukseen, se palvelee parhaiten osallistujia ja parhaimmillaan antaa voimaa ja toimii ns. huokaus- ja itsetutkiskelupaikkana. Hauskaakin saa olla.
Tämä toteutus sopii kaikille opiskelijoille oli ohjauskokemusta tai ei. Saat joka tapauksessa lisää ideoita ja työkaluja, koska kaikkien ohjaussuunnitelmat jaetaan kaikille osallistujille, jotta voit toteuttaa niitä jatkossa asiakkaitten kanssa. Luettavana Kalliola-Kurkelan kirja Matkalla ohjaajuuteen.
2) Työelämätoteutuksena
Jos olet ohjannut jo ryhmiä, mutta vähemmän kuin 2 vuotta, voit suorittaa kurssin työelämässä siten, että suunnittelet, toteutat ja arvioit ohjausprosessin ( 2-3 ohjauskertaa) jonkin teeman pohjalta. Lähetät suunnitelman opettajalle hyväksyttäväksi etukäteen. Toteutat ohjauksen ja pyydät siitä palautetta paitsi asiakkailta (suullisesti, mutta kirjaa itsellesi ylös) myös työtoveriltasi kirjallisena. Kirjoita tästä kaikesta raportti, johon laitat liitteeksi ohjaussuunnitelman ja mahdollisesti valokuvia tai mahdollisesti videoinnin toteutuksesta, palautteet sekä itsearviointiosuuden: mitä tekisit toisin, jos aloittaisit uudelleen, mihin olet tyytyväinen, mitä sinulla on vielä opittavana, mitä vahvuuksia näet itsessäsi ohjaajana.
Lue mielellään jo ennen ohjauksia kirja Kalliola: Matkalla ohjaajuuteen ja peilaa sitten raportissa ohjauskokemuksiasi kirjan teoriatietoon.
Ja sitten vaan lähetät raportin Seija Hurskaiselle.
Tässä toteutuksessa ilmoittaudut ihan normaalisti kurssille joka tapauksessa.
3) Osaamisen hyväksiluku, joka perustuu siihen, että sinulla on pohjalla joko sosiaali- tai terveysalan tai pedagogisen alan koulutus.
Koulutuksen lisäksi tulee olla vähintään 2 vuotta työkokemusta sellaisista töistä, joissa on ohjannut vähintään viikottain ryhmää toiminnallisin tai taidelähtöisin menetelmin ts. ohjaaminen on keskeinen osa työnkuvaa. (Esim. 2 vuotta päiväkodissa lastentarhaopettajan työparina täyttää tämän ehdon.)
HyväHot-hakemuksen liitteeksi tulee laittaa paitsi koulutodistus myös TYÖTODISTUS, josta ilmenee, että työ on sisältänyt ryhmän ohjausta. Tätä kaikki eivät ole ihan sisäistäneet, mutta meidän HyväHot-järjestelmämme edellyttää, että osaaminen osoitetaan myös todistuksilla.
Hyväksiluku toteutuu vain ryhmän ohjauksen suunnittelun, toteutuksen ja arvioinnin osalta, koska ammattikorkeakoulutasolla tulee olla myös teoreettinen kytkentä osaamiseen. Joten jos saatkin hyväksiluvun kokemuksen pohjalta, tulee sinun silti lukea Kalliola, Kurki: Matkalla ohjaajuuteen -kirja, jonka tietoainesta vasten peilaat omia ohjauskokemuksiasi ja -oivalluksiasi esseen muodossa. Essee palautetaan opettajalle s-postilla.
Tässäkin vaihtoehdossa ilmoittaudut normaalisti toteutukselle.