Skip to main content

Social and Health Care and Rehabilitation Environment (3 cr)

Code: 7F00EX84-3029

General information


Enrolment period
16.12.2021 - 06.03.2022
Registration for the implementation has ended.
Timing
17.01.2022 - 06.03.2022
Implementation has ended.
Credits
3 cr
Mode of delivery
Contact learning
Unit
Nursing
Campus
TAMK Main Campus
Teaching languages
Finnish
Seats
0 - 50
Degree programmes
Degree Programme in Nursing and Health Care, Nursing
Teachers
Sirkku Haaranen
Person in charge
Sirkku Haaranen
Course
7F00EX84

Objectives (course unit)

After completing the module, the student will have a research-based understanding of social, health and rehabilitation systems at a political, practical and consumer level.
The student knows the principles of a welfare state and the basic principles of legislation and political guidance that govern the social, health and rehabilitation service system.
The student has a basic understanding of the social, health and rehabilitation services system in a changing environment. They know the different ways in which services are provided and the economic conditions that govern them.
The student has an understanding of the various occupations of social and health care and rehabilitation and their multi-disciplinary work for clients.
The student is able to examine the functioning of the service system from the customer's point of view.

Content (course unit)

- a comprehensive system of social, health and rehabilitation services
- national and EU regulations and guidelines
- service production and organization
- service integration and multidisciplinary work
- the role and position of the customer

Assessment criteria, satisfactory (1-2) (course unit)

The student
- is able to name the concepts of the social, health and rehabilitation service system and is able to describe the main principles of its function..

Assessment criteria, good (3-4) (course unit)

The student
- is able to specify the service production of the social health and rehabilitation service system and the responsibilities from an organizational point of view.

Assessment criteria, excellent (5) (course unit)

The student
- is able to describe and specify the suitability and manner of organisation of the social, health and rehabilitation service system in accordance with the individual needs of the client.

Location and time

Suoritus ajalla 18.1.2022 -27.2.2022

Exam schedules

Opintojakson suoritus koostuu itsenäisten ja pienryhmätehtävien tekemisestä (S) ja arvioitavasta reflektoivasta esseestä (1-5). Kurssitehtävät on suoritettava ja lopputehtävä palautettava 27.2. mennessä

Assessment methods and criteria

Arviointi kooostuu itsenäisten tehtävien suorittamisesta hyväksytysti (S) ja reflektoivan esseen (1-5) arvioinnista.

Assessment scale

0-5

Teaching methods

Verkkokurssi, joka toteutuu itsenäisenä verkkokurssina. Kurssiin sisältyy pienryhmätehtäviä ja itsenäisiä tehtäviä.

Learning materials

Kurssin oppimateriaali löytyy kurssin moodle -alustalta

Student workload

Kurssin 3op koostuvat opiskelijan itsenäisestä aineistoihin perehtymisestä, ryhmätehtävien ja itsenäisten tehtävien tekemisestä. 3op= 81h opiskelijan työtä

Content scheduling

Osa 1 itsenäiset ja ryhmätehtävät
Osa 2 kokoava essee

Completion alternatives

AHOT

Practical training and working life cooperation

-

International connections

-

Further information

Opintojakso toteutetaan kokonaan verkko-opintoina

Assessment criteria - satisfactory (1-2) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)

Opiskelija osaa nimetä sosiaali-, terveys- ja kuntoutuspalvelujärjestelmän käsitteitä ja osaa kuvata järjestelmän toiminnan pääperiaatteita.

Assessment criteria - good (3-4) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)

Opiskelija osaa eritellä sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmän palvelujen järjestämistä ja vastuita organisaatioiden näkökulmasta.

Assessment criteria - excellent (5) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)

Opiskelijan osaa kuvata ja eritellä sosiaali-, terveys- ja kuntoutuspalvelujärjestelmän palvelujen soveltuvuutta ja järjestämisen tapaa asiakkaan yksilöllisiä tarpeita vastaavasti.

Go back to top of page