New Solutions (10 cr)
Code: 8T00DQ72-3003
General information
- Enrolment period
- 02.12.2021 - 31.12.2021
- Registration for the implementation has ended.
- Timing
- 05.01.2022 - 17.03.2022
- Implementation has ended.
- Credits
- 10 cr
- Local portion
- 0 cr
- Virtual portion
- 10 cr
- RDI portion
- 8 cr
- Mode of delivery
- Online learning
- Unit
- Hospitality Management
- Campus
- TAMK Main Campus
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 5 - 50
- Degree programmes
- Degree Programme in Hospitality Management
Objectives (course unit)
Students are able
- to pay attention to the new and existing phenomena, trends, and weak signals in the field and society
- to seek new research data in the professional field and based on the research data to yield concrete ideas to develop the field of business
Content (course unit)
WHAT chances does the field of business offer?
WHY do development, innovation, and envisioning belong to the competence in the field, and what tools are needed for them?
HOW can I find and recognise my own career path?
Assessment criteria, satisfactory (1-2) (course unit)
Professional participation has not been active. There are shortcomings in the development work. New research data and articles have been scarcely utilised in the work. From the development work, it can be interpreted that the student has not fully internalized the issue. There is little self-reflection in the work. The development work has been presented to the whole group and implemented according to plan. The scope of the work is not proportional to the resources of the course.
Assessment criteria, good (3-4) (course unit)
Professional participation has been at a good level. The development work has been successful. The mission has been accomplished and the plans have been followed. New research data and articles have been utilised. The work has been accompanied by one's own reflection. From the development work, it can be interpreted that the student has internalized the matter. The development work has been presented to the whole group and implemented according to plan. The scope of the work is proportional to the resources of the course.
Assessment criteria, excellent (5) (course unit)
The professional involvement has been commendable. The development work has been very successful. Clear and diverse handling of the matter and workable plans. New research data and articles have been utilised in a wide range of ways. To its credit, the work has been accompanied by one's own reflection. From the development work, it can be interpreted that the student has internalized the matter and mastered it. The development work has been properly presented to the whole group and carried out according to plan. The scope of the work is proportional to the resources of the course.
Location and time
Etäopetus, Teams
Exam schedules
Ryhmätentti tiiminä verkossa to 17.3. klo 18-20.15. Estyneet tekevät yksilötentin EXAMissa erikseen sovittavana aikana.
Evaluation methods and criteria
Arviointi perustuu 30% tiedonhankinta-/kirjallisuustehtävään (tentti) ja 70% kehittämisprojektiin (sis. myös osallistuminen ja aktiivisuus etäopetuksessa sekä itse- ja vertaisarviointi). Ennakkotehtävä arvioidaan Hyväksytty/Hylätty-asteikolla.
Arviointimenetelminä hyödynnetään opettajan arviointia, toimeksiantajan arviointi sekä itse- ja vertaisarviointia. Arvioinnin kohteina ovat opiskelijan tietäminen (termien käyttö, tiedonhaku ja hankitun tiedon ajantasaisuus, kirjallisuuden ymmärtäminen), tekeminen (soveltava osaaminen kehittämisen parissa) ja oleminen (aikataulutus- ja tiimityötaidot, yhteistyö asianosaisten kanssa, raportointi ja viestintä, itsensä johtaminen, muiden oppimisen tukeminen, oman toiminnan reflektointi).
Assessment scale
0-5
Teaching methods
Opintojakson ideana on haastaa opiskelijaa toimialan aidon kehittämisen parissa. Opiskelija tunnistaa uusia viisasten kiviä mahdollisina ratkaisuvaihtoehtoina tunnistamiinsa kehittämistarpeisiin, suunnittelee ja toteuttaa ammattimaisen kehittämisprojektin ja raportoi sen sekä arvioi sen toteuttamista prosessin ja lopputuloksen kannalta.
Opintojakso rakentuu opiskelijatiimin valitseman kehittämisaiheen ja -projektin ympärille. Opiskelija saa opettajan ohjausta kehittämistyön eri vaiheissa. Opintojaksolla on opettajan toimesta hankittuja toimeksiantoja ja caseja (yrityksiltä, TKI-hankkeista), joihin voi tarttua, mutta opiskelija voi myös tuoda esim. omasta työyhteisöstään, työpaikaltaan tai alaltaan sopivan kehittämisaiheen ja koota tiimin sen ympärille.
Opintojaksoon kuuluu niin tiedonhankintaa (ajankohtaisiin ilmiöihin ja trendeihin sekä tulevaisuuden näkymiin perehtyminen ja toimintaympäristön mahdollisuuksien ja haasteiden tunnistaminen) kuin soveltavaa kehittämistyötä (nykytilan analysointi, kehittämisprosessin suunnittelu, toteutus ja raportointi ja arviointi).
Opintojaksolla on sekä yksilönä itsenäisesti että opiskelijatiiminä ja pienryhmänä tehtäviä harjoituksia ja tehtäviä.
Learning materials
Opettajan opintojakson alkaessa osoittama materiaali, opiskelijan itsenäiseen tiedonhankintaan ja omiin ammatillisiin painotuksiin perustuva materiaali.
Kehittämistyö nojaa monipuolisesti erilaisten kehittämismenetelmien ja -työkalujen soveltamiseen, mm. palvelumuotoilu, ketterä ja kokeileva kehittäminen, laatujohtaminen, tulevaisuuksien tutkimus ja ennakointi sekä liiketoiminnan muotoilu, palvelukehitys ja konseptointi. Lisäksi valitun aihepiirin mukaan palveluliiketoiminta, ravitsemisala, toimitilapalvelut sekä puhtaanapitoala painottuvat eri tavoin, mutta asiakasnäkökulma ja liiketoiminnan ja prosessien kehittäminen ovat eri näkökulmista mukana.
Student workload
1 op = 27 h opiskelijan työtä, eli 10 op = 270 h, joka jakautuu yhteisen etäopetuksen, itsenäisen työskentelyn ja tiimityönä tehtävän kehittämistehtävän välillä.
Kuormittavuudesta (samoin kuin arvioinnista) 70% tulee kehittämistehtävästä ja 30% kirjallisuudesta (valmistautuminen tenttiin ja ryhmätentti verkossa).
Ennakkotehtävään on hyvä varata n. 1-2 päivää vuodenvaihteessa. Opiskelijan tulee 10.1.2022 mennessä valita annetuista vaihtoehdoista yksi materiaali ja tutustua siihen, laatia yhden A4-sivun tiivistys ja valmistautua kertomaan avainasioista ensimmäisellä etäopetuskerralla 13.-15.1.2022.
Etäopetusta tästä kokonaisuudesta on (13.-15.1., 29.1., sekä 24.-26.2. ja tentti 17.3.) noin 30 h. Lisäksi voi olla erikseen sovittavaa tiimikohtaista ohjausta (1-4 h). Itsenäiseen materiaaliin tutustumiseen (mm. verkkotenttiin valmistautuminen ja kehittämistyötä tukevaan materiaaliin tutustuminen) on hyvä varata ainakin noin 50 h. Kehittämistyöhön jää näin ollen n. 160-170 h.
Content scheduling
Sisältö tarkentuu valittujen ja ehdotettujen kehittämisaiheiden myötä opintojakson alkaessa, mutta sitä pyritään informoimaan opiskelijoille tammikuun 2022 alussa.
Opintojaksolla opiskelija paneutuu oman alansa ajankohtaisiin ilmiöihin, trendeihin ja heikkoihin signaaleihin, hyödyntää tutkittua tietoa alan eteenpäin viemiseen sekä etsii tarvittaessa uutta tutkimustietoa valitsemaansa urapolkuun, aihepiiriin tai ammatillisiin tavoitteisiinsa tai taustayhteisönsä liiketoiminnan kehittämiseen liittyen.
Opintojaksoon kuuluu ennakkotehtävä, jonka palautuksen takaraja on 10.1.2022. Opiskelija valitsee annetuista materiaalivaihtoehdoista yhden, tutustuu siihen ja laatii yhden sivun tiivistyksen sekä valmistautuu kertomaan lukemastaan pienryhmässä ensimmäisellä etäopetuskerralla.
Sisältö jakautuu yhteisiin etäopetustilaisuuksiin tammi- ja helmikuussa seuraavasti:
13.-15.1.2022 (torstaina opintojakson esittely ja kehittämisaiheiden valitseminen; perjantaina kehittämisideoiden ja -aihioiden valmistelu, projektin ja prosessin suunnittelu; luento tulevaisuusajattelusta ja -tutkimuksesta; lauantaina tiimityöskentely jatkuu ja kehittämistyö käynnistyy; ohjausta ja luento heikoista signaaleista ja erilaisista kehittämismenetelmistä), tarkempi aikataulu lukkarissa.
29.1.2022 (lauantaina ohjausta tiimeille kehittämisprojektiin liittyen)
24.-26.2.2022 (torstaina ja perjantaina raportin viimeistelyä ja tekstisisältöjen sekä kieli- ja ulkoasun ohjausta; perjantaina opponointia; lauantaina esityksiä ja opponointia)
Opintojakso auttaa vastaamaan kysymyksiin, kuten:
MITÄ mahdollisuuksia ala (ja naapurialat ja uudet innovatiivisetkin osaamisen yhdistelmät!) tarjoaa?
MIKSI kehittäminen, innovointi ja visiointi kuuluvat restonomin kompetenssiin ja mitä työkaluja näissä tarvitaan?
MITEN voin löytää ja tunnistaa oman urapolkuni?
Completion alternatives
Ei vaihtoehtoisia suoritustapoja. Tarjotaan ahotointimahdollisuus, jossa tarkastellaan erikseen kehittämisosaamista (7 op) ja kirjallisuusosaamista (3 op).
Practical training and working life cooperation
Opiskelijan/ tiimin kehittämistyö nojaa joko opettajien hankkiman toimeksiannon ratkaisemiseen tai opiskelijan/ tiimin omavalintaisen mutta aidon kehittämisaiheen työstämiseen. On suositeltavaa hyödyntää oman työyhteisönsä kehittämistarpeita aihetta valitessaan ja johtaa niistä taustaorganisaatiota tai omia ammatillisia intressejä tukevia kehittämisideoita ja -ratkaisuja.
Further information
Toteutus keväällä 2022 etäopetuksena.
Assessment criteria - fail (0) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)
Opiskelija ei tunnista kehittämistyöhön ja uusiin viisasten kiviin liittyvää käsitteistöä eikä osaa käyttää menetelmiä tuetustikaan. Opiskelija ei osaa lainkaan vastata tehtävävaatimuksiin, tai jokin vaadituista tehtävistä puuttuu.
Assessment criteria - satisfactory (1-2) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)
Opiskelija tunnistaa aihepiiriin ja kehittämistyöhön liittyvät peruskäsitteet.
Opiskelija tuntee erilaisia menetelmiä ja osaa käyttää niitä ohjatusti.
Opiskelija osaa raportoida kehittämisprojektin.
Opiskelija osaa toimia auttavasti tiimityönä tehtävän kehittämistyön parissa, esimerkiksi opettajan tai vertaisen tukemana.
Tasolla 1-2 opiskelija osaa puutteellisesti vastata tehtävävaatimuksiin esimerkiksi kehittämisprojektin suunnittelussa, toteuttamisessa ja raportoinnissa.
Assessment criteria - good (3-4) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)
Opiskelija osaa määritellä kehittämiseen ja valitsemaansa aihepiiriin liittyvät peruskäsitteet.
Opiskelija osaa suunnitella, toteuttaa ja raportoida kehittämisprojektin.
Opiskelija osaa soveltaa sopivia menetelmiä itsenäisesti ja tiiminä.
Opiskelija ottaa vastuuta ja sitoutuu oman toiminnan lisäksi myös tiimin toimintaan.
Tasolla 3-4 opiskelija osaa pääosin vastata tehtävävaatimuksiin esimerkiksi kehittämisprojektin suunnittelussa, toteuttamisessa ja raportoinnissa.
Assessment criteria - excellent (5) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)
Opiskelija osaa suunnitella ja toteuttaa kehittämisprojektin tavoitteiden edellyttämällä tavalla sekä arvioida ja reflektoida tuloksia ja prosessia.
Opiskelija ymmärtää menetelmien, teorian ja tutkitun tiedon merkityksen kehittämistyössä.
Opiskelija osaa paitsi soveltaa sopivia menetelmiä ja arvioida niiden sopivuutta sekä tarvittaessa myös luovasti yhdistellä eri työkaluja.
Opiskelija toimii esimerkillisen vastuullisesti ja sitoutuneesti projektia toteutettaessa.
Opiskelija tukee tiimijäsentensä oppimista omalla panoksellaan.
Tasolla 5 opiskelija osaa huomattavasti keskimääräistä paremmin vastata tehtävävaatimuksiin esimerkiksi kehittämisprojektin suunnittelussa, toteuttamisessa ja raportoinnissa.