Practical Training 1 b (10 cr)
Code: 8T00DR04-3002
General information
- Enrolment period
- 25.11.2019 - 31.12.2020
- Registration for the implementation has ended.
- Timing
- 01.01.2020 - 31.07.2020
- Implementation has ended.
- Credits
- 10 cr
- Local portion
- 9 cr
- Virtual portion
- 1 cr
- RDI portion
- 10 cr
- Mode of delivery
- Blended learning
- Unit
- Hospitality Management
- Campus
- TAMK Main Campus
- Teaching languages
- Finnish
- Degree programmes
- Degree Programme in Hospitality Management
Objectives (course unit)
Students are able to work at staff member duties in the operational environments of the degree programme. They are able to serve customers and work safely.
They are able to use the machines, appliances, and software of the workplace. They are able to work according to the quality criteria of the workplace.
They learn to know the collective agreement.
Content (course unit)
HOW are hospitality and profitability implemented in the practical training place?
WHAT seem to be the development needs in the field from the viewpoint of this workplace?
Assessment criteria, satisfactory (1-2) (course unit)
- suhtautuminen työhön epävarmaa
- on riippuvainen ohjeista ja malleista, työn tuloksessa korjattavaa
- tarvitsee ohjausta ja valvontaa tehtävien suunnittelussa ja toteuttamisessa
- ei ota vastuuta
- pyrkii yhteistyöhön.
Assessment criteria, good (3-4) (course unit)
- suhtautuu työhön ja työyhteisöön asiallisesti
- osaa suunnitella ja järjestää töitä, mutta työn tuloksessa epätarkkuutta
- noudattaa ohjeita ja tekee annetut tehtävät, mutta arka ottamaan vastuuta
- selviytyy yleensä tehtävistä itsenäisesti
- pystyy yhteistyöhön
- käyttäytyminen asiallista.
Assessment criteria, excellent (5) (course unit)
- suhtautuu työhön innostuneesti ja työyhteisöön kiinnostuneesti ja myönteisesti
- pääsee työssään toivottuun tulokseen
- suoriutuu itsenäisesti työhön kuuluvista tehtävistä
- osaa arvioida omaa työtään ja pyrkii jatkuvasti kehittämään taitojaan
- hyvä suunnittelu- ja järjestelykyky
- työskentelee tehokkaasti, ottaa vastuuta, on luotettava
- suoriutuu itsenäisesti työhön kuuluvista tehtävistä
- pystyy yhteistyöhön esimiesten, työntekijöiden ja asiakkaiden kanssa ja
pyrkii luomaan kannustavaa ilmapiiriä työpaikalla
- käyttäytyminen asiallista ja miellyttävää.
Assessment criteria, pass/fail (course unit)
- suhtautuu työhön piittaamattomasti
- ei noudata ohjeita, laiminlyö niitä
- tekee virheitä, eikä korjaa niitä
- ei suoriudu tehtävistä ohjauksesta ja neuvonnasta huolimatta
- vetäytyy syrjään yhteistyöstä.
Assessment scale
Pass/Fail
Teaching methods
Työharjoittelu
Student workload
Harjoittelun laajuus on 10-15 op eli 270-405 h opiskelijan työtä.
Content scheduling
Harjoittelun voi suorittaa kahdessa eri paikassa (vähintään 5 op/ paikka) ja/tai keräämällä tunteja erilaisissa marata-alan työtilanteissa. Harjoittelun ei siis tarvitse olla ajallisesti yhtäjaksoista, vaan se voidaan suorittaa osissa tehtävien mukaan. Harjoittelun voi suorittaa myös ulkomailla ja se luetaan hyväksi täysimääräisenä.
Completion alternatives
Ahot
AHOT
Aikaisemmin hankittu osaaminen voidaan tunnistaa ja tunnustaa ns. ahotoinnin kautta, jos opiskelija on työskennellyt päätoimisesti vähintään puoli vuotta samassa työpaikassa ennen restonomiopintojen alkua tehden monipuolisia alan työtehtäviä koulutusohjelman toimintaympäristöissä (toimitila, ammattikeittiö, hotelli ja ravintola).
Jos opiskelijalla on alan perustutkinto ja hänellä on työkokemusta samassa työpaikassa puoli vuotta, hän voi hakea ahotoinnilla 15 op.
Jos opiskelijalla on puolen vuoden työkokemus samassa työpaikassa, mutta ei alan perustutkintoa, hän voi saada ahotilla 10 op.
Sähköiseen hyväksilukuhakemukseen (Hyvähot, löytyy Intran työkaluista) tulee liittää työtodistus/-todistukset ja selvitys monipuolisista marata-alan työtehtävistä sekä lyhyt selostus omasta osaamisesta suhteessa harjoittelun tavoitteisiin.
International connections
Harjoittelu on mahsollista suorittaa ulkomailla.
Further information
Opiskelija hankkii itse harjoittelupaikan ja hyväksyttää sen ohjaavalla opettajalla. Opiskelija määrittelee yhdessä harjoittelupaikan kanssa tavoitteet ja hyväksyttää ne ohjaavalla opettajalla ennen harjoittelun alkua.
Assessment criteria - fail (0) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)
Hylätty
- suhtautuu työhön piittaamattomasti
- ei noudata ohjeita, laiminlyö niitä
- tekee virheitä, eikä korjaa niitä
- ei suoriudu tehtävistä ohjauksesta ja neuvonnasta huolimatta
- vetäytyy syrjään yhteistyöstä.
Assessment criteria - satisfactory (1-2) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)
Tyydyttävä
- suhtautuminen työhön epävarmaa
- on riippuvainen ohjeista ja malleista, työn tuloksessa korjattavaa
- tarvitsee ohjausta ja valvontaa tehtävien suunnittelussa ja toteuttamisessa
- ei ota vastuuta
- pyrkii yhteistyöhön.
Assessment criteria - good (3-4) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)
Hyvä
- suhtautuu työhön ja työyhteisöön asiallisesti
- osaa suunnitella ja järjestää töitä, mutta työn tuloksessa epätarkkuutta
- noudattaa ohjeita ja tekee annetut tehtävät, mutta arka ottamaan vastuuta
- selviytyy yleensä tehtävistä itsenäisesti
- pystyy yhteistyöhön
- käyttäytyminen asiallista.
Assessment criteria - excellent (5) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)
Kiitettävä
- suhtautuu työhön innostuneesti ja työyhteisöön kiinnostuneesti ja myönteisesti
- pääsee työssään toivottuun tulokseen
- suoriutuu itsenäisesti työhön kuuluvista tehtävistä
- osaa arvioida omaa työtään ja pyrkii jatkuvasti kehittämään taitojaan
- hyvä suunnittelu- ja järjestelykyky
- työskentelee tehokkaasti, ottaa vastuuta, on luotettava
- suoriutuu itsenäisesti työhön kuuluvista tehtävistä
- pystyy yhteistyöhön esimiesten, työntekijöiden ja asiakkaiden kanssa ja
pyrkii luomaan kannustavaa ilmapiiriä työpaikalla
- käyttäytyminen asiallista ja miellyttävää.
Assessment criteria - pass/fail (Not in use, Look at the Assessment criteria above)
Harjoittelun hyväksytty suorittaminen edellyttää, että seuraavat asiat on hoidettu:
- henkilökohtainen tavoiteohjelma
- harjoittelusopimus
- työtunnit tehtynä
- sähköinen raportti/oppimispäiväkirja
- harjoittelutodistus/työtodistus, arviointilomake
- palautekeskustelu ohjaavan opettajan kanssa