Skip to main content

Productisation of Service (10 cr)

Code: 8T00BB25-3010

General information


Enrolment period
10.06.2019 - 22.08.2019
Registration for the implementation has ended.
Timing
27.09.2019 - 30.11.2019
Implementation has ended.
Credits
10 cr
Local portion
9 cr
Virtual portion
1 cr
Mode of delivery
Blended learning
Unit
Hospitality Management
Campus
TAMK Main Campus
Teaching languages
Finnish
Seats
10 - 50
Degree programmes
Degree Programme in Hospitality Management
Teachers
Tuija Ylä-Viteli
Person in charge
Satu Kylmälä
Course
8T00BB25

Objectives (course unit)

Students are able
- to define the name, content, and price for the product
- to include customers / service users in the product development process
- to produce a multisensory and high-quality service

Content (course unit)

WHAT is the customer’s role in productisation of products?
WHY is the service experience important?
HOW to productise service?

Location and time

pe 27.9
la 28.9
to 31.10
pe 1.11
(skype-ohjaus 12.11)
pe 29.11
la 30.11
Ennakkotehtävä annetaan Tabulan kautta 12.9 (opintojaksolle ilmoittautuneille)
Ahot- hakemukset Hyvähot-järjestelmään 16.8 mennessä.
AHOT-osaamisen näyttö perjantaina 23.8 (edellyttää mahdollisesti TAMKille saapumista - toteutustapa varmistuu myöhemmin)

Exam schedules

Kirjatentti
lauantai 30.11 klo 8.30-11.30
1.uusinta to 12.12.2019 klo 12-14.00
2.uusinta: EXAM-järjestelmässä tammikuussa 2019 (tenttiajankohta ilmoitetaan myöhemmin)

Evaluation methods and criteria

Tiimitehtävä (50%)
Kirjatentti, yksilökohtainen (30%)
Vertaisarviointi, yksilökohtainen (20%)

Assessment scale

0-5

Teaching methods

luennot
harjoitukset
tiimitehtävä

Learning materials

Juha Tuulaniemi, Palvelumuotoilu (2011 tai uudempi)
Tenttikirja

Student workload

10 op = 270h opiskelijan työtä
kontaktiopetus 43h
itsenäinen työskentely (osin tiimityötä) 227h

Completion alternatives

AHOT-osaamisen näyttö
Ahot- hakemukset Hyvähot-järjestelmään 19.8 mennessä.
AHOT-osaamisen näyttö perjantaina 23.8

pe 23.8. klo 9.00-11.00 Tuotteistan palveluni 10 op
(OPS 2019 = Uusia palveluja arvopohjaisesti 10 op)
AHOT-tehtävä koostuu kahdesta osiosta: Ennakkotehtävä ja tentti
1. ENNAKKOTEHTÄVÄ
Kuvaa ja analysoi teoriaan perustuen jokin oman toimialan esimerkki palvelumuotoilun käytöstä.
- käyttäjälähtöisyys
- palvelumuotoiluprosessin johtaminen
- arvon tuottaminen asiakkaalle
Tehtävä palautetaan kirjallisesti tentin yhteydessä 23.8, tulostettu paperiversio.
Tehtävä on yksilötehtävä.

2. TENTTI
Tentti opintojakson osaamistavoitteiden ja sisältöjen mukaisista teemoista (2 tuntia)
Ajankohta: 23.8 klo 9.00-11.00,
Paikka TAMK: luokka B6-34a

Practical training and working life cooperation

tiimitehtävä yritysprojektina

Assessment criteria - fail (0) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)

Opiskelija ei tunnista palvelumuotoilun käsitteistöä eikä tunne palvelumuotoilun menetelmiä niin, että osaisi käyttää niitä.

Assessment criteria - satisfactory (1-2) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)

Opiskelija tunnistaa palvelumuotoilun käsitteistön ja osaa kuvata käyttäjälähtöisen palvelukokonaisuuden.
Opiskelija tuntee erilaisia palvelumuotoilun menetelmiä ja käyttää niitä ohjatusti.
Opiskelija tarkastelee ja arvioi asioita omasta näkökulmastaan.

Assessment criteria - good (3-4) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)

Opiskelija jäsentää palvelumuotoilun käsitteen alaan liittyvänä ilmiönä ja osaa soveltaa sitä taloudellisesti kannattavan ja laadukkaan käyttäjälähtöisen palvelukokonaisuuden suunnittelussa.
Opiskelija osaa toimia yhteistyössä vastuullisesti ja sitoutuneesti noudattaen palvelualalle tärkeitä vaatimuksia.

Assessment criteria - excellent (5) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)

Opiskelija ymmärtää palvelumuotoilun käsitteen ammatillisessa kontekstissa ja osaa soveltaa sekä analysoida sitä taloudellisesti kannattavan ja laadukkaan käyttäjälähtöisen palvelukokonaisuuden suunnittelussa.
Opiskelija osaa toimia yhteistyössä vastuullisesti ja sitoutuneesti oman palvelualan vaatimukset ja tarpeet huomioon ottaen.

Go back to top of page