Superior’s Responsibility for Quality and Safety (10 cr)
Code: 8T00BB18-3011
General information
- Enrolment period
- 09.11.2018 - 17.12.2018
- Registration for the implementation has ended.
- Timing
- 08.01.2019 - 20.02.2019
- Implementation has ended.
- Credits
- 10 cr
- Local portion
- 7 cr
- Virtual portion
- 3 cr
- RDI portion
- 3 cr
- Mode of delivery
- Blended learning
- Unit
- Hospitality Management
- Campus
- TAMK Main Campus
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 0 - 60
- Degree programmes
- Degree Programme in Hospitality Management
Objectives (course unit)
Students
- are able as supervisors to apply the laws, regulations, and instructions regulating work communities
- are able to choose cleaningmethods for production of sanitation services
- understand the meaning of microbiology in ensuring safety
Content (course unit)
WHY competence of microbiology and hygiene is so important in the field?
WHICH quality and safety issues does the supervisor have to know in the field?
HOW does legislation regulate the operation of supervisors and employees?
Location and time
Toteutus 8.1.2019 -20.2.2018
Exam schedules
Tentti opintojakson sisällöistä 19.2.2019
Uusintamahdollisuudet ilmoitetaan myöhemmin.
Evaluation methods and criteria
Tentti opintojakson sisältöalueista 50 %
Puhtauden laadun arviointi 30 %
Vertaisarviointi 20 %
Muiden tehtävien ja harjoitusten suoritukset hyväksytysti.
Näyttely ja keskustelu työturvallisuudesta sekä ergonomiasta
Pitsaukset
Seminaarit
Paneeli /elintarvikelaindääntö ja omavalvonta
Tutustumiskäynteihin ja opintojakson lähipäiviin osallistuminen
Assessment scale
0-5
Teaching methods
Tiimityöskentely
Esitys
Tentti
Raportointi
Näyttely
Paneeli
Seminaari
Tutustumiskäynnit
Content scheduling
Opiskelua on tiistaisin klo 9-16, keskiviikkoisin klo 9-16 ja perjantaisin klo 9-14
Completion alternatives
Vaihtoehtoinen suoritus on AHOT (= tentti)
Tentin teemoja:
Puhtauden laadun arviointi ja toimintojen kehittäminen
Ergonomia restonomin toimintaympäristössä (työasennot, ammattitautien ennaltaehkäisy…)
Työturvallisuus restonomin toimintaympäristössä (työsuojelu, suojautuminen, riskianalyysi…)
Turvallinen asiakaspalvelu
Elintarvikkeiden laatu ja turvallisuus (mikrobiologia, hygienia …), elintarvikelainsäädäntö
Omavalvonta (kriittiset pisteet, Oiva…)
Laatujärjestelmät
AHOT-suoritus arvioidaan asteikolla 1-5.
Practical training and working life cooperation
Tehtävien yhteydessä ollaan yhteydessä työelämään.
Further information
Opintojakso alkaa 8.1. klo 9.00
Assessment criteria - fail (0) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)
Opiskelija ei tunnista, eikä osaa määritellä laatuun ja turvallisuuteen liittyviä käsitteitä ja niitä ohjaavaa lainsäädäntöä.
Opiskelija ei suoriudu annetuista tehtävistä ohjattuna.
Assessment criteria - satisfactory (1-2) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)
Opiskelija tunnistaa ja osaa määritellä laatuun ja turvallisuuteen liittyviä käsitteitä sekä niitä ohjaavaa lainsäädäntöä.
Opiskelija suoriutuu annetuista tehtävistä ohjattuna.
Opiskelija toimii ryhmässä, mutta tarkastelee ja arvioi asioita omasta näkökulmastaan.
Assessment criteria - good (3-4) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)
Opiskelija osaa soveltaa, vertailla ja jäsentää laatuun ja turvallisuuteen liittyviä käsitteitä ja niitä ohjaavaa lainsäädäntöä. Opiskelija osaa ratkaista turvallisuuteen ja laatuun liittyviä ongelmia lainsäädännön mukaisesti.
Opiskelija ottaa vastuuta ja sitoutuu oman toiminnan lisäksi myös ryhmän toimintaan.
Assessment criteria - excellent (5) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)
Opiskelija osaa yleistää ja analysoida laaja-alaisia laatuun ja turvallisuuteen liittyviä kokonaisuuksia ja niiden välisiä suhteita. Opiskelija osaa soveltaa lainsäädäntöä käytännön tilanteisiin.
Opiskelija osaa arvioida erilaisia lainsäädäntöön, laatuun ja turvallisuuteen liittyviä ratkaisuvaihtoehtoja ja yhdistellä niitä luovasti tai luoda uusia.
Opiskelija osaa toimia yhteistyössä vastuullisesti, joustavasti ja rakentavasti. Opiskelija kehittää sekä omaa että ryhmän vuorovaikutusta.