Skip to main content

Forestry Extension (6 cr)

Code: 6M00BH37-3005

General information


Enrolment period
13.12.2018 - 13.01.2019
Registration for the implementation has ended.
Timing
14.01.2019 - 26.04.2019
Implementation has ended.
Credits
6 cr
Mode of delivery
Contact learning
Unit
School of Industrial Engineering
Campus
TAMK Main Campus
Teaching languages
Finnish
Degree programmes
Degree Programme in Forestry
Teachers
Manne Viljamaa
Eveliina Asikainen
Metsätalous Virtuaalihenkilö
Ari Vanamo
Person in charge
Ari Vanamo
Course
6M00BH37

Objectives (course unit)

The student:
- is able to find out the forest owner´s aims and match them with legislation, guidelines and with the aims of the organisation he or she represents
-can advise the forest owner in questions concerning management of forest property
-can help the forest owner to make decisions concerning forest management so that sustainability aspects (social, ecological, economic) are taken into account
- can plan and implement forestry extension events for variable target groups
- is able to write popular texts on forest issues
- can use electronic communication channels and social media in forestry extension
-can argue, explain and defend his/her opinions.

Content (course unit)

Application of legislation and guidelines concerning forestry, planning and realization of extension events and related pedagogic skills, finding out the forest owner's values and aims, personal counselling and related interpersonal communication skills.

Location and time

Alkuinfo opintojaksosta 10.1. klo 9.30-11. Muuten opintojakso ajoittuu välille 13.2. - 18.4.

Assessment methods and criteria

1. Tutoriaalityöskentely (30 %)

2. Neuvonnan metsäpoliittinen tausta ja neuvonnan sisällöt (20 %)

a) Metsätaloutta koskevien säädösten ja suositusten pienryhmäesitykset, kirjallinen ja suullinen esitys 10 %
b) Talousneuvonnan laskuharjoitukset ja esitykset (suoritettu)
c) MTK –Amk –metsäseminaariin osallistuminen 13.-14.3. (Helsinki/Espoo)
d) Kirjallinen essee metsäpolitiikasta 10 %, saavutettava arvosanataso 3-5 (tyydyttävät suoritukset pyydetän täydentämään)


3. Ryhmäneuvonnan harjoitukset (30 %)

a) Metsäveroneuvontatilaisuuteen osallistuminen (tammi-helmikuu) ja raportointi (hyväksytty/hylätty). Metsäveroneuvontatilaisuudessa seurataan sekä asiasisältöä (metsä omaisuutena) että tilaisuuden toteuttamista (metsäneuvonta)

b) Ryhmäneuvontatilaisuuden järjestäminen (maalis-huhtikuu),
-IDEEn opiskelijoille pidettävät oppitunnit/maastokohteet (englanniksi, huhtikuun alku
(vaikuttaa myös English for Forestry Professionals –opintojakson arvosanaan)
-4H:n toimeksiannon (koululaisten metsäpäivä) toteuttaminen (huhtikuu)
Vaikutus arvosanaan 30 %

4. Henkilökohtaisen neuvonnan harjoitukset (20 %)

a) Metsänomistajan henkilökohtainen tapaaminen alkutalvella (viikkojen 3-7 aikana). Tavattavien metsänomistajien yhteystiedot annetaan opiskelijoille tammikuun aikana. Aluksi lyhyt suullinen raportointi metsänomistajatapaamisesta maaliskuun alussa (kirjalliset muistiinpanot tukena, opetuskeskustelu) (suoritettu). Neuvontakäynti tämän tai toisen metsänomistajan tilalla huhtikuussa (yksin tai pareittain) + raportointi henkilökohtaisen neuvonnan raportissa.

b) Metsäneuvojan mukana henkilökohtaisen neuvonnan tilanteessa (helmi-huhtikuu), raportointi (numeroarviointi). Neuvontatilanne voi olla maastossa tai sisätiloissa ja sen tulisi olla kestoltaan vähintään noin tunnin mittainen. Varsinainen puukauppatilanne ei sovellu tähän harjoitukseen.

Henkilökohtaisen neuvonnan tilanteet (metsänomistajan tapaaminen, tilakäynti ja metsäneuvojan neuvontatilanteen seuranta) raportoidaan yhdellä raportilla = HENKILÖKOHTAISEN NEUVONNAN RAPORTTI. Vaikutus kokonaisarvioinnissa on 20 %

c) Argumentointiharjoituksiin osallistuminen ja niiden reflektointi henkilökohtaisen neuvonnan raportissa
d) osallistuminen henkilökohtaisen puhelinneuvonnan pienryhmäharjoitukseen metsäkeskuksella (suoritettu) – henkilökohtaisen neuvonnan raporttiin on hyvä reflektoida myös näitä kokemuksia

Assessment scale

0-5

Teaching methods

PBL, opetuskeskustelut, ryhmätyöt, erilaiset harjoitukset, integrointi viestintä- ja vuorovaikutustaitojen, metsä omaisuutena -opintojakson ja English for Forestry Professionals -opintojakson kanssa.

Learning materials

Tabulassa

Student workload

Lähiopetusta n. 50 h, itsenäistä ja pienryhmissä tapahtuvaa työskentelyä n.110 h, yhteensä n.160 h.

Content scheduling

Opintojakso ajoittuu pääosin välille 13.2.-18.4. Tätä ennen opintojakson yleisesittely ja 4H -toimeksiannon esittely. Opintojakson alussa käydään läpi neuvonnan sisällöllisiä kysymyksiä, viikosta 10 alkaen erilaisia henkilökohtaisen neuvonnan tilanteeseen liittyviä taitoja ja lopuksi ryhmäneuvontatilanteen järjestämistä.

Practical training and working life cooperation

Metsäkeskuksen vierailijaluennot ja henkilökohtaisen neuvonnan harjoitukset metsäkeskuksella, neuvontakäynnin seuraaminen, veroneuvontatilaisuuden seuranta, metsänomistajan neuvontatilanne, 4H -piirin toimeksianto (koululaisten metsäpäivä)

International connections

Opetustilanteiden järjestäminen IDEEn opiskelijoille

Further information

Opsia muutettu 2016: lisätty kestävyyden eri näkökulmat, sähköiset viestintäkanavat ja sosiaalinen media neuvonnan välineinä

Assessment criteria - fail (0) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)

Opiskelija ei tunne metsätalouteen liittyviä suosituksia eikä lainsäädäntöä. Hän ei osaa suunnitella neuvontatilanteita eikä toimia erilaisissa neuvontatilanteissa. Hän ei ole suorittanut vaadittuja harjoitustehtäviä eikä muita osasuorituksia.

Assessment criteria - satisfactory (1-2) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)

Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvää lainsäädäntöä ja suosituksia. Niiden käyttö neuvonnan tai omien näkemysten esittelyn perusteena on kaavamaista, eikä osoita metsänomistajan tarpeiden huomioimista. Havainnoi vuorovaikutustilannetta vain vähän eikä juuri muuta toimintaansa vuorovaikutustilanteen mukaan. Opiskelija tarvitsee huomattavasti ohjausta ja tukea neuvontatilaisuuden järjestelyissä ja ryhmäneuvontatilanteen läpiviemisessä. Harjoitustehtävien ja raporttien palautus on huomattavasti myöhässä eikä niitä ole hyödynnetty tutoriaalityöskentelyssä.

Assessment criteria - good (3-4) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)

Opiskelija osaa käyttää aiheeseen liittyvää lainsäädäntöä, suosituksia ja laskentamalleja näkemystensä ja tavallisten hoitoratkaisuiden perustelemiseen. Hän osoittaa kykyä ottaa huomioon metsänomistajan tavoitteita ja tarpeita. Havainnoi vuorovaikutustilannetta ja osaa muuttaa toimintaansa tilanteen mukaan. Opiskelija osaa järjestää tilauksen mukaisen neuvontatilanteen ja viedä ryhmäneuvontatilanteen läpi niin, että olennaiset oppimistavoitteet saavutetaan. Opiskelija on pääosin palauttanut harjoitustehtävät ja raportit ajallaan ja hyödyntänyt niissä opittua kohtalaisesti tutoriaalityöskentelyssä.

Assessment criteria - excellent (5) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)

Opiskelija osaa vuorovaikutustilanteessa yhdistää luontevasti ja kokonaisvaltaisesti metsänomistamiseen liittyvää lainsäädäntöä, suosituksia, laskentamalleja, markkinointiosaamista, ymmärrystä erilaisten ihmistyyppien välisestä vuorovaikutuksesta onnistuneen, metsänomistajan tavoitteet täyttävän vuorovaikutustilanteen rakentamiseen. Neuvontatilaisuuden järjestämisessä ja läpiviennissä osoittaa omatoimisuutta ja luovuutta, jotka mahdollistavat syvällisen oppimisen ryhmän tilanteen huomioiden. Opiskelija on palauttanut kaikki vaadittavat raportoinnit ajallaan ja osannut hyödyntää raporttien sisältöä tutoriaalityöskentelyssä.

Go back to top of page