Superior’s Toolbox (10 cr)
Code: 8T00BB21-3007
General information
- Enrolment period
- 14.11.2017 - 31.12.2017
- Registration for the implementation has ended.
- Timing
- 08.01.2018 - 16.03.2018
- Implementation has ended.
- Credits
- 10 cr
- Local portion
- 7 cr
- Virtual portion
- 3 cr
- Mode of delivery
- Blended learning
- Unit
- Hospitality Management
- Campus
- TAMK Main Campus
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 10 - 65
- Degree programmes
- Degree Programme in Hospitality Management
- Teachers
- Pirkko Timonen
- Sami Salonen
- Tuula Niemi
- Course
- 8T00BB21
Objectives (course unit)
Students are able
- to recruit and orientate employees
- to guide employees to operate in accordance with the objectives of the work community
- to plan, analyse and develope practical HRM
Content (course unit)
WHICH instruments are needed in the superior´s toolbox?
WHY is human resource management so important for the superior?
HOW to operate as a superior according to the laws and regulations?
Evaluation methods and criteria
HENKILÖSTÖSUUNNITELMA ARVIOIDAAN NUMEROILLA 0-5 JA SE MUODOSTAA 80% OPINTOJAKSON ARVOSANASTA.
Arvioinnin kohteena ovat seuraavat asiat:
- Suunnitelman kattavuus, tarkkuus ja oikeellisuus
- Perustelut valinnoille
- Suunnitelman realistisuus
- Laskelmien oikeellisuus
- Haastattelujen onnistuminen
TYÖLAINSÄÄDÄNNÖN TENTTI 20%
Assessment scale
0-5
Teaching methods
Lectures
Excersices
Training
Independent study
Student workload
10 x 27 h
HRM books 4 cr x 27 = 108 h
Excercises 2 cr x 27 = 54 h
Labour legislation assignment 1 x 27 h
Independent studies 3 x 27 h = 81 h
TOTAL 270 h
Content scheduling
ma 8.1. klo 9-12 Opintojakson aloitus, Casen anto, liikeideat ja tiimien muodostaminen, (tiimit 4-5 henkilöä) Sami, Pirkko
klo 13-16 Liikeidean täsmennys, tulosbudjetti sisäisen laskennan näkökulmasta, Sami
ke 10.1. klo 11.00 – 16.00 Tiimien ohjaus Pirkko, Sami
to 11.1. klo 9-12 Avoimet työpaikat, Työpaikkailmoitusten laatiminen (jokainen tiimi hakee kahta työntekijää, 5 hakijaa joka paikkaan), ilmoitukset toimitetaan 1. vuoden opiskelijoille, Pirkko
ma 15.1. klo 9-12 Henkilöstösuunnittelu, toimenkuvat Pirkko
klo 13-16 Työehtosopimus, työsopimus Sami
ke 17.1. klo 11.15-13 Laskennan harjoitukset A Mikael, Rekrytointikanavat, rekrytointi B, Pirkko
klo 13 – 15 Rekrytointikanavat, rekrytointi A Pirkko, Mikael laskentaharjoitukset B
to 18.1. klo 9-12 Ohjaus tiimeille, aikavaraus
ma 22.1. klo 9 -12 Laskennan harjoitukset B Mikael, Haastattelukysymykset A, Pirkko
klo 13-16 Laskennan harjoitukset A Mikael, Haastattelukysymykset B, Pirkko
ke 24.1. klo 11.15-13 Laskenta harjoitukset B Mikael, Perehdyttäminen A Pirkko
13 -16 Laskentaharjoitukset A, Perehdyttäminen B
to 25.1. klo 9-12 Haastattelutilanteiden ajoituksen suunnittelu, Ohjeistus haastateltaville 16RESTO opiskelijoille, Pirkko
ma 29.1. klo 9 -12 Työsuhteiden muodot Sami
klo 13 - 16 Työsuhteen päättäminen ja varoitusmenettely Sami
ke 31.1. klo 8 -16. HAASTATTELUT, palautteet Sami, Pirkko
to1.2. klo 9 -12 Perustelut valinnoille, ilmoitukset valituille ja ei valituille, Pirkko
ma 5.2. klo 9-12 Perehdyttämissuunnitelma, Pirkko
klo 13-16 Työvuorolistasuunnittelu Sami
ke 7.2. klo 11.15-16 Työturvallisuus, tentti, Sami
to 8.2. klo 9-12 Itsenäistä työskentelyä, ohjausta saatavilla
ma 12.2. klo 9-12 Kehityskeskustelu, Pirkko
klo 13-16 Vieraileva luennoitsija, Pirkko
ke 14.2. klo 11-16 Henkilöstön kehittäminen, Kehityssuunnitelma, Pirkko
to 15.2. klo 9 - 12 Motivointi, Valmentajuus, Pirkko
ma 19.2. klo 9 – 15 Casien esittely, mitä välineitä olet saanut työkalupakkiisi ja kuinka aiot/voit niitä käyttää, Sami ja Pirkko
ke 21.2. klo 11-16 Raporttien viimeistely, itsenäistä työskentelyä
Further information
Työlainsäädäntö 2 op
Työvuorolistasuunnittelu 1 op
Budjetti yms. 2 op
Henkilöstöjohtaminen 1 op
Rekrytointi 1 op
Assessment criteria - fail (0) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)
Ei tiedosta liikeidean mukaisen henkilöstösuunnitelman tärkeyttä.
Ei tiedä mikä on henkilöstösuunnitelma ja mitä siihen liittyy.
Ei tiedosta motivoinnin ja henkilöstön kehittämisen merkitystä henkilöstösuunnittelussa.
Assessment criteria - satisfactory (1-2) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)
Tiedostaa liikeidean mukaisen henkilöstösuunnitelman tärkeyden
Tietää mikä on henkilöstösuunnitelma ja mitä siihen liittyy.
Tiedostaa henkilöstösuunnittelussa motivoinnin ja henkilöstön kehittämisen merkityksen.
Assessment criteria - good (3-4) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)
Ymmärtää liikeidean mukaisen henkilöstösuunnitelman tärkeyden
Osaa toteuttaa henkilöstösuunnitelman.
Ymmärtää henkilöstösuunnittelussa motivoinnin ja henkilöstön kehittämisen merkityksen.
Assessment criteria - excellent (5) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)
Osaa laatia liikeidean mukaisen henkilöstösuunnitelman.
Osaa toteuttaa henkilöstösuunnitelman kannattavasti ja resurssit huomioiden.
Osaa ottaa henkilöstösuunnittelussa huomioon motivoinnin ja henkilöstö kehittämisen tärkeyden. Osaa analysoida tekemiensä päätösten vaikutusta työyhteisöön.
Assessment criteria - pass/fail (Not in use, Look at the Assessment criteria above)
Ei tiedosta liikeidean mukaisen henkilöstösuunnitelman tärkeyttä.
Ei tiedä mikä on henkilöstösuunnitelma ja mitä siihen liittyy.
Ei tiedosta motivoinnin ja henkilöstön kehittämisen merkitystä henkilöstösuunnittelussa.