Skip to main content

Superior’s Toolbox (10 cr)

Code: 8T00BB21-3007

General information


Enrolment period
14.11.2017 - 31.12.2017
Registration for the implementation has ended.
Timing
08.01.2018 - 16.03.2018
Implementation has ended.
Credits
10 cr
Local portion
7 cr
Virtual portion
3 cr
Mode of delivery
Blended learning
Unit
Hospitality Management
Campus
TAMK Main Campus
Teaching languages
Finnish
Seats
10 - 65
Degree programmes
Degree Programme in Hospitality Management
Teachers
Pirkko Timonen
Sami Salonen
Tuula Niemi
Course
8T00BB21

Objectives (course unit)

Students are able
- to recruit and orientate employees
- to guide employees to operate in accordance with the objectives of the work community
- to plan, analyse and develope practical HRM

Content (course unit)

WHICH instruments are needed in the superior´s toolbox?
WHY is human resource management so important for the superior?
HOW to operate as a superior according to the laws and regulations?

Evaluation methods and criteria

HENKILÖSTÖSUUNNITELMA ARVIOIDAAN NUMEROILLA 0-5 JA SE MUODOSTAA 80% OPINTOJAKSON ARVOSANASTA.
Arvioinnin kohteena ovat seuraavat asiat:
- Suunnitelman kattavuus, tarkkuus ja oikeellisuus
- Perustelut valinnoille
- Suunnitelman realistisuus
- Laskelmien oikeellisuus
- Haastattelujen onnistuminen
TYÖLAINSÄÄDÄNNÖN TENTTI 20%

Assessment scale

0-5

Teaching methods

Lectures
Excersices
Training
Independent study

Student workload

10 x 27 h
HRM books 4 cr x 27 = 108 h
Excercises 2 cr x 27 = 54 h
Labour legislation assignment 1 x 27 h
Independent studies 3 x 27 h = 81 h
TOTAL 270 h

Content scheduling

ma 8.1. klo 9-12 Opintojakson aloitus, Casen anto, liikeideat ja tiimien muodostaminen, (tiimit 4-5 henkilöä) Sami, Pirkko
klo 13-16 Liikeidean täsmennys, tulosbudjetti sisäisen laskennan näkökulmasta, Sami
ke 10.1. klo 11.00 – 16.00 Tiimien ohjaus Pirkko, Sami
to 11.1. klo 9-12 Avoimet työpaikat, Työpaikkailmoitusten laatiminen (jokainen tiimi hakee kahta työntekijää, 5 hakijaa joka paikkaan), ilmoitukset toimitetaan 1. vuoden opiskelijoille, Pirkko
ma 15.1. klo 9-12 Henkilöstösuunnittelu, toimenkuvat Pirkko
klo 13-16 Työehtosopimus, työsopimus Sami
ke 17.1. klo 11.15-13 Laskennan harjoitukset A Mikael, Rekrytointikanavat, rekrytointi B, Pirkko
klo 13 – 15 Rekrytointikanavat, rekrytointi A Pirkko, Mikael laskentaharjoitukset B
to 18.1. klo 9-12 Ohjaus tiimeille, aikavaraus
ma 22.1. klo 9 -12 Laskennan harjoitukset B Mikael, Haastattelukysymykset A, Pirkko
klo 13-16 Laskennan harjoitukset A Mikael, Haastattelukysymykset B, Pirkko
ke 24.1. klo 11.15-13 Laskenta harjoitukset B Mikael, Perehdyttäminen A Pirkko
13 -16 Laskentaharjoitukset A, Perehdyttäminen B
to 25.1. klo 9-12 Haastattelutilanteiden ajoituksen suunnittelu, Ohjeistus haastateltaville 16RESTO opiskelijoille, Pirkko
ma 29.1. klo 9 -12 Työsuhteiden muodot Sami
klo 13 - 16 Työsuhteen päättäminen ja varoitusmenettely Sami
ke 31.1. klo 8 -16. HAASTATTELUT, palautteet Sami, Pirkko
to1.2. klo 9 -12 Perustelut valinnoille, ilmoitukset valituille ja ei valituille, Pirkko
ma 5.2. klo 9-12 Perehdyttämissuunnitelma, Pirkko
klo 13-16 Työvuorolistasuunnittelu Sami
ke 7.2. klo 11.15-16 Työturvallisuus, tentti, Sami
to 8.2. klo 9-12 Itsenäistä työskentelyä, ohjausta saatavilla
ma 12.2. klo 9-12 Kehityskeskustelu, Pirkko
klo 13-16 Vieraileva luennoitsija, Pirkko
ke 14.2. klo 11-16 Henkilöstön kehittäminen, Kehityssuunnitelma, Pirkko
to 15.2. klo 9 - 12 Motivointi, Valmentajuus, Pirkko
ma 19.2. klo 9 – 15 Casien esittely, mitä välineitä olet saanut työkalupakkiisi ja kuinka aiot/voit niitä käyttää, Sami ja Pirkko
ke 21.2. klo 11-16 Raporttien viimeistely, itsenäistä työskentelyä

Further information

Työlainsäädäntö 2 op
Työvuorolistasuunnittelu 1 op
Budjetti yms. 2 op
Henkilöstöjohtaminen 1 op
Rekrytointi 1 op

Assessment criteria - fail (0) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)

Ei tiedosta liikeidean mukaisen henkilöstösuunnitelman tärkeyttä.
Ei tiedä mikä on henkilöstösuunnitelma ja mitä siihen liittyy.
Ei tiedosta motivoinnin ja henkilöstön kehittämisen merkitystä henkilöstösuunnittelussa.

Assessment criteria - satisfactory (1-2) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)

Tiedostaa liikeidean mukaisen henkilöstösuunnitelman tärkeyden
Tietää mikä on henkilöstösuunnitelma ja mitä siihen liittyy.
Tiedostaa henkilöstösuunnittelussa motivoinnin ja henkilöstön kehittämisen merkityksen.

Assessment criteria - good (3-4) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)

Ymmärtää liikeidean mukaisen henkilöstösuunnitelman tärkeyden
Osaa toteuttaa henkilöstösuunnitelman.
Ymmärtää henkilöstösuunnittelussa motivoinnin ja henkilöstön kehittämisen merkityksen.

Assessment criteria - excellent (5) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)

Osaa laatia liikeidean mukaisen henkilöstösuunnitelman.
Osaa toteuttaa henkilöstösuunnitelman kannattavasti ja resurssit huomioiden.
Osaa ottaa henkilöstösuunnittelussa huomioon motivoinnin ja henkilöstö kehittämisen tärkeyden. Osaa analysoida tekemiensä päätösten vaikutusta työyhteisöön.

Assessment criteria - pass/fail (Not in use, Look at the Assessment criteria above)

Ei tiedosta liikeidean mukaisen henkilöstösuunnitelman tärkeyttä.
Ei tiedä mikä on henkilöstösuunnitelma ja mitä siihen liittyy.
Ei tiedosta motivoinnin ja henkilöstön kehittämisen merkitystä henkilöstösuunnittelussa.

Go back to top of page