Skip to main content

Superior’s Toolbox (10 cr)

Code: 8T00BB21-3006

General information


Enrolment period
02.12.2016 - 31.12.2016
Registration for the implementation has ended.
Timing
01.01.2017 - 31.07.2017
Implementation has ended.
Credits
10 cr
Local portion
7 cr
Virtual portion
3 cr
Mode of delivery
Blended learning
Unit
Hospitality Management
Campus
TAMK Main Campus
Teaching languages
English
Seats
10 - 70
Degree programmes
Degree Programme in Hospitality Management
Teachers
Pirkko Timonen
Mikael Lindell
Sami Salonen
Course
8T00BB21

Objectives (course unit)

Students are able
- to recruit and orientate employees
- to guide employees to operate in accordance with the objectives of the work community
- to plan, analyse and develope practical HRM

Content (course unit)

WHICH instruments are needed in the superior´s toolbox?
WHY is human resource management so important for the superior?
HOW to operate as a superior according to the laws and regulations?

Exam schedules

Työlainsäädännön tentti

Evaluation methods and criteria

HENKILÖSTÖSUUNNITELMA ARVIOIDAAN NUMEROILLA 0-5 JA SE MUODOSTAA 80% OPINTOJAKSON ARVOSANASTA.
Arvioinnin kohteena ovat seuraavat asiat:
- Suunnitelman kattavuus, tarkkuus ja oikeellisuus
- Perustelut valinnoille
- Suunnitelman realistisuus
- Laskelmien oikeellisuus
- Haastattelujen ja kehityskeskustelujen onnistuminen
TYÖLAINSÄÄDÄNNÖN TENTTI 20%

Assessment scale

0-5

Teaching methods

Lectures
Excersices
Training
Independent study

Learning materials

All material is in Tabula

Student workload

10 x 27 h
HRM books 4 cr x 27 = 108 h
Excercises 2 cr x 27 = 54 h
Labour legislation assignment 1 x 27 h
Independent studies 3 x 27 h = 81 h
TOTAL 270 h

Content scheduling

8T00BB21-3006 Superior’s Toolbox

Further information

Only for students from the field of Tourism, Catering and Domestic Services

Assessment criteria - fail (0) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)

Ei tiedosta liikeidean mukaisen henkilöstösuunnitelman tärkeyttä.
Ei tiedä mikä on henkilöstösuunnitelma ja mitä siihen liittyy.
Ei tiedosta motivoinnin ja henkilöstön kehittämisen merkitystä henkilöstösuunnittelussa.

Assessment criteria - satisfactory (1-2) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)

Tiedostaa liikeidean mukaisen henkilöstösuunnitelman tärkeyden
Tietää mikä on henkilöstösuunnitelma ja mitä siihen liittyy.
Tiedostaa henkilöstösuunnittelussa motivoinnin ja henkilöstön kehittämisen merkityksen.

Assessment criteria - good (3-4) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)

Ymmärtää liikeidean mukaisen henkilöstösuunnitelman tärkeyden
Osaa toteuttaa henkilöstösuunnitelman.
Ymmärtää henkilöstösuunnittelussa motivoinnin ja henkilöstön kehittämisen merkityksen.

Assessment criteria - excellent (5) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)

Osaa laatia liikeidean mukaisen henkilöstösuunnitelman.
Osaa toteuttaa henkilöstösuunnitelman kannattavasti ja resurssit huomioiden.
Osaa ottaa henkilöstösuunnittelussa huomioon motivoinnin ja henkilöstö kehittämisen tärkeyden. Osaa analysoida tekemiensä päätösten vaikutusta työyhteisöön.

Go back to top of page