Superior’s Toolbox (10 cr)
Code: 8T00BB21-3006
General information
- Enrolment period
- 02.12.2016 - 31.12.2016
- Registration for the implementation has ended.
- Timing
- 01.01.2017 - 31.07.2017
- Implementation has ended.
- Credits
- 10 cr
- Local portion
- 7 cr
- Virtual portion
- 3 cr
- Mode of delivery
- Blended learning
- Unit
- Hospitality Management
- Campus
- TAMK Main Campus
- Teaching languages
- English
- Seats
- 10 - 70
- Degree programmes
- Degree Programme in Hospitality Management
- Teachers
- Pirkko Timonen
- Mikael Lindell
- Sami Salonen
- Course
- 8T00BB21
Objectives (course unit)
Students are able
- to recruit and orientate employees
- to guide employees to operate in accordance with the objectives of the work community
- to plan, analyse and develope practical HRM
Content (course unit)
WHICH instruments are needed in the superior´s toolbox?
WHY is human resource management so important for the superior?
HOW to operate as a superior according to the laws and regulations?
Exam schedules
Työlainsäädännön tentti
Evaluation methods and criteria
HENKILÖSTÖSUUNNITELMA ARVIOIDAAN NUMEROILLA 0-5 JA SE MUODOSTAA 80% OPINTOJAKSON ARVOSANASTA.
Arvioinnin kohteena ovat seuraavat asiat:
- Suunnitelman kattavuus, tarkkuus ja oikeellisuus
- Perustelut valinnoille
- Suunnitelman realistisuus
- Laskelmien oikeellisuus
- Haastattelujen ja kehityskeskustelujen onnistuminen
TYÖLAINSÄÄDÄNNÖN TENTTI 20%
Assessment scale
0-5
Teaching methods
Lectures
Excersices
Training
Independent study
Learning materials
All material is in Tabula
Student workload
10 x 27 h
HRM books 4 cr x 27 = 108 h
Excercises 2 cr x 27 = 54 h
Labour legislation assignment 1 x 27 h
Independent studies 3 x 27 h = 81 h
TOTAL 270 h
Content scheduling
8T00BB21-3006 Superior’s Toolbox
Further information
Only for students from the field of Tourism, Catering and Domestic Services
Assessment criteria - fail (0) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)
Ei tiedosta liikeidean mukaisen henkilöstösuunnitelman tärkeyttä.
Ei tiedä mikä on henkilöstösuunnitelma ja mitä siihen liittyy.
Ei tiedosta motivoinnin ja henkilöstön kehittämisen merkitystä henkilöstösuunnittelussa.
Assessment criteria - satisfactory (1-2) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)
Tiedostaa liikeidean mukaisen henkilöstösuunnitelman tärkeyden
Tietää mikä on henkilöstösuunnitelma ja mitä siihen liittyy.
Tiedostaa henkilöstösuunnittelussa motivoinnin ja henkilöstön kehittämisen merkityksen.
Assessment criteria - good (3-4) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)
Ymmärtää liikeidean mukaisen henkilöstösuunnitelman tärkeyden
Osaa toteuttaa henkilöstösuunnitelman.
Ymmärtää henkilöstösuunnittelussa motivoinnin ja henkilöstön kehittämisen merkityksen.
Assessment criteria - excellent (5) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)
Osaa laatia liikeidean mukaisen henkilöstösuunnitelman.
Osaa toteuttaa henkilöstösuunnitelman kannattavasti ja resurssit huomioiden.
Osaa ottaa henkilöstösuunnittelussa huomioon motivoinnin ja henkilöstö kehittämisen tärkeyden. Osaa analysoida tekemiensä päätösten vaikutusta työyhteisöön.