Microbiology and Biochemistry in Process Engineering (5 cr)
Code: 5P00BO88-3003
General information
- Enrolment period
- 28.11.2016 - 23.01.2017
- Registration for the implementation has ended.
- Timing
- 09.01.2017 - 28.04.2017
- Implementation has ended.
- Credits
- 5 cr
- Virtual portion
- 1 cr
- Mode of delivery
- Blended learning
- Unit
- Bioproduct Engineering
- Campus
- TAMK Main Campus
- Teaching languages
- Finnish
- Degree programmes
- Degree Programme in Bioproduct and Process Engineering, students who began in 2014-2018
Objectives (course unit)
Student is able to
• describe the prokaryotic and eukaryotic cell structures in general.
• explain the growth of microbes and their metabolic principles.
• follow aseptic work criteria in the laboratory.
• describe structures and properties of biomolecules, as well as their importance as part of the cell structure and function.
• explain the significance of microbiology in the field of technology.
Content (course unit)
• cell structure
• microbes and their growth, nutrition and demands for living
• aseptic techniques and sterilization
• biomolecules: structure and function
• cell metabolism
• laboratory work
Exam schedules
Tentti 22.3.
1. uusinta 18.4. korotukset ja uusinnat
2. uusinta 16.5 vain uusinnat
Assessment methods and criteria
Tentti, laboratoriotyöt- ja raportit, seminaariesitykset, tehtävät, läsnäolo ja aktiivisuus, plussatehtävät.
Assessment scale
0-5
Teaching methods
Luennot, ryhmätyöt, harjoitustehtävät, laboratoriotyöt ja -raportti, seminaari
Learning materials
Luennoilla ja Tabulassa jaettu sekä itse tuotettu materiaali
Suositeltava oheismateriaali esitellään tunneilla.
Lisätietoa:
Turpeenoja Leena, Biokemiaa, Virtsa-aineesta Lääkemaitoon, Opetushallitus.
Sojakka Kirsi, Välimäki Maija-Liisa, Ammatillinen mikrobiologia, Opetushallitus.
Content scheduling
Aikataulu (suuntaa-antava):
Infot. Mitä mikrobiologia ja biokemia on.
Solujen rakenne.
Nukleiinihapot ja proteiinit
Mikrobit (
Hiilihydraatit ja lipidit
Aseptiikka ja sterilointi
Aineenvaihdunta
Mikrobien elinolosuhteet
Näytteiden käsittely
Mikrobien viljely
Biokemian työtavat
Seminaari
Laboratoriotyöohjeet
Labrat
Tentti
Assessment criteria - fail (0) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)
Opiskelijalta puuttuu suorituksia (seminaari, tentti, tehtävät, laboratoriotyöt ja -raportti) ja/tai opiskelijan niitä ei ole suoritettu hyväksytysti. Opiskelija ei ole noudattanut sovittuja aikatauluja.
Assessment criteria - satisfactory (1-2) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)
Opiskelija hallitsee mikrobiologian ja biokemian peruskäsitteistöä, aseptiikan perusteet sekä osaa ohjattuna tehdä laboratoriotöitä. Opiskelija tunnistaa prokaryootti- ja eukaryoottisolujen rakenteet yleisellä tasolla. Opiskelija osaa nimetä tärkeimmät biomolekyylit sekä niiden merkityksen solun toimintaan. Opiskelija tunnistaa mikrobien kasvun ja aineenvaihdunnan periaatteet. Opiskelija osaa kertoa mikrobien merkityksestä tekniikan aloilla.
Assessment criteria - good (3-4) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)
Edellisten lisäksi opiskelija osaa kuvata prokaryootti- ja eukaryoottisolujen rakenteet yleisellä tasolla, selittää mikrobien kasvun ja aineenvaihdunnan periaatteet sekä kuvata tärkeimpien biomolekyylien rakenteita ja ominaisuuksia sekä niiden merkitystä osana solun toimintaa.
Opiskelija on aktiivisesti mukana tunneilla, kyselee / osallistuu keskusteluihin ja palauttaa kirjalliset tehtävät/raportit ajallaan. Opiskelija osaa siirtää teoriaa käytännön työskentelyynsä. Opiskelija osaa noudattaa sovittuja aikatauluja. Hän tarvitsee välillä ohjausta, mutta selviytyy jo jo melko itsenäisesti. Opiskelija ottaa vastuuta omasta oppimisestaan sekä auttaa myös muita opiskelijoita.
Assessment criteria - excellent (5) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)
Edellisten lisäksi. Opiskelijan vastaukset ovat hyvin jäsenneltyjä ja asiaan on paneuduttu perusteellisesti. Työskentely laboratoriossa sujuu hyvin, opiskelija osaa kehittää osaamistaan ja työskentelyään. Opiskelija osoittaa kauttaaltaan asioiden hyvää ymmärrystä sekä kykenee tekemään laaja-alaisia ja syvällisiä päätelmiä.