Productisation of Service (10 cr)
Code: 8T00BB25-3002
General information
- Enrolment period
- 01.08.2015 - 23.09.2015
- Registration for the implementation has ended.
- Timing
- 12.11.2015 - 12.12.2015
- Implementation has ended.
- Credits
- 10 cr
- Local portion
- 8 cr
- Virtual portion
- 2 cr
- Mode of delivery
- Blended learning
- Unit
- Hospitality Management
- Campus
- TAMK Main Campus
- Teaching languages
- Finnish
- Teachers
- Tuija Ylä-Viteli
- Leila Kakko
- Jaana Sahlsten
- Tuija Heikkilä
- Person in charge
- Tuija Ylä-Viteli
- Course
- 8T00BB25
Objectives (course unit)
Students are able
- to define the name, content, and price for the product
- to include customers / service users in the product development process
- to produce a multisensory and high-quality service
Content (course unit)
WHAT is the customer’s role in productisation of products?
WHY is the service experience important?
HOW to productise service?
Exam schedules
Ennakkotehtävänä palvelumuotoilun teoriaan perehtyminen nimetyn aineiston perusteella (=tenttimateriaali). Tentti on ensimmäisen kontaktipäivien aluksi torstaina 12.11.2015 klo 16.30-18.00. Ennakkotehtävä annetaan ilmoittautuneille opiskelijoille 24.9.2015.
Evaluation methods and criteria
Tentti
Palvelun kehittamisprosessin toteutus, tulokset Infographin avulla ja näyttely
Assessment scale
0-5
Teaching methods
luennot
ideointi- ja innovointiharjoitukset
palvelun kehittämisprojekti
infograph-näyttely
Learning materials
palvelumuotoilun teoriaa käsittelevä kirjallisuus ja muu aineisto
Tuulaniemi, Juha. 2011. Palvelumuotoilu. Talentum.
Muu kirjallisuus ilmoitetaan ennakkotehvän annon yhteydessä 24.9.2015
Student workload
10 op = 270h opiskelijan työtä, joista kontaktipäivien yhteydessä 36h, itsenäistä työskentelyä & tiimin ja muiden sidosryhmien kanssa 234h.
Content scheduling
Kontaktipäivät 12.11.2015-14.11.2015
Kontaktipäivät 10.12.2015-12.12.2015
Completion alternatives
AHOT
Ahot-osaamisen näytön päivät alustavasti sovittu 1.9.2015 ja 2.9.2015 klo 8.00-20.00. Ajankohta vahvistuu AHOT-menettelyhakemusten käsittelyn jälkeen.
Practical training and working life cooperation
palvelun kehittämisprosessi palvelumuotoilua hyödyntäen toteutetaan yrityslähtöisesti
Assessment criteria - fail (0) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)
Opiskelija ei tunnista palvelumuotoilun käsitteistöä eikä tunne palvelumuotoilun menetelmiä niin, että osaisi käyttää niitä.
Assessment criteria - satisfactory (1-2) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)
Opiskelija tunnistaa palvelumuotoilun käsitteistön ja osaa kuvata käyttäjälähtöisen palvelukokonaisuuden.
Opiskelija tuntee erilaisia palvelumuotoilun menetelmiä ja käyttää niitä ohjatusti.
Opiskelija tarkastelee ja arvioi asioita omasta näkökulmastaan.
Assessment criteria - good (3-4) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)
Opiskelija jäsentää palvelumuotoilun käsitteen alaan liittyvänä ilmiönä ja osaa soveltaa sitä taloudellisesti kannattavan ja laadukkaan käyttäjälähtöisen palvelukokonaisuuden suunnittelussa.
Opiskelija osaa toimia yhteistyössä vastuullisesti ja sitoutuneesti noudattaen palvelualalle tärkeitä vaatimuksia.
Assessment criteria - excellent (5) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)
Opiskelija ymmärtää palvelumuotoilun käsitteen ammatillisessa kontekstissa ja osaa soveltaa sekä analysoida sitä taloudellisesti kannattavan ja laadukkaan käyttäjälähtöisen palvelukokonaisuuden suunnittelussa.
Opiskelija osaa toimia yhteistyössä vastuullisesti ja sitoutuneesti oman palvelualan vaatimukset ja tarpeet huomioon ottaen.