Superior’s Responsibility for Quality and Safety (10 cr)
Code: 8T00BB18-3003
General information
- Enrolment period
- 21.08.2014 - 14.12.2014
- Registration for the implementation has ended.
- Timing
- 13.01.2015 - 06.03.2015
- Implementation has ended.
- Credits
- 10 cr
- Local portion
- 7 cr
- Virtual portion
- 3 cr
- RDI portion
- 1 cr
- Mode of delivery
- Blended learning
- Unit
- Hospitality Management
- Campus
- TAMK Main Campus
- Teaching languages
- Finnish
Objectives (course unit)
Students
- are able as supervisors to apply the laws, regulations, and instructions regulating work communities
- are able to choose cleaningmethods for production of sanitation services
- understand the meaning of microbiology in ensuring safety
Content (course unit)
WHY competence of microbiology and hygiene is so important in the field?
WHICH quality and safety issues does the supervisor have to know in the field?
HOW does legislation regulate the operation of supervisors and employees?
Evaluation methods and criteria
Tentit
Tehtävät
Tiimityöskentely
Raportointi
Itsearviointi
Vertaisarviointi
Opas
"Happening"
Assessment scale
0-5
Teaching methods
Tehtävät
Luennot
Tiimityöskentely
Tutkimus
Tutustumiskäynnit
"Happening"
Learning materials
Sovitaan opintojakson alussa
Student workload
1op on 27 tuntia opiskelijan työtä.
Luennot 1 op
Anniskelulainsäädäntö 1 op
(Hygieniapassi)
Opas 5 op
Tutkimus 2 op
Happening 1 op
Content scheduling
Laatu ja turvallisuus esimiehen vastuulla
Viikko tiistai klo 8-16 perjantai klo 8-16
2 Loppiainen
3
ti klo 8 – 10.30
Opintojakson aloitus
Opintojakson esittely
-tavoitteet, sisältö, tehtävät ja arviointi
Kahvitauko
Video ja tutkimusraportti (mallit)
Ruokailu 10.30-11.15
11.15-13.15 Paula-tyttö
13.15-13.30 tauko
13.30-
Tiimijako ja tiimityöskentelyä
ke klo 8-11
Orientaatio puhtauteen ja hygieniaan
pe klo 12-16
Tiimitapaamiset ja tiimityöskentelyä :
Eijan tiimit luokassa H1-23
Tuijan tiimit luokassa H1-24
Samin tiimi (Sami ohjeistaa)
klo 12-13
Päivän aloitus (tiimi A)
kyselytunti
klo 13.00-13.45
Tiimit A (Eija) , B (Tuija) ja G (Sami)
klo 14.00-14.45
Tiimit C (Tuija) ja D (Eija)
klo 15.00-15.45
Tiimit E (Eija) ja F (Tuija)
vko 4
ti klo 8.00 -12.00
Anniskelulainsäädäntö
Sami
klo 12-16
Oppaan tekemistä tiimeissä.
LUENNOT
ke klo 9-10
Päivän aloitus (tiimi G)
Puhtauden laadun mittarit
klo 10-11
Vileda Jussi Kotomäki 8-9
pe klo 8-14
Päivän aloitus (tiimi B)
kyselytunti
Tiimitapaamiset ja tiimityöskentelyä (oppaat)
klo 9.30-10.30
Tiimit A ja B
klo 10.45- 11.45 Tiimit C ja D
klo 12.15- 13.15
Tiimit E ja F ja G
vko 5
ti klo 8.00-11.30
Anniskelulainsäädäntö ja työturvallisuus
Työsuojelu (Sami)
klo 12.00- 16.00
Tutkimuksen aloittaminen
ke klo 8.00-11.00
Tiimityöskentelyä
pe klo 8-14
Päivän aloitus (tiimi C)
kyselytunti
Tiimitapaamiset ja tiimityöskentelyä (tutkimussuunnitelman esittely)
klo 9.30-10.30
Tiimit A, B ja G
klo 10.45- 11.45 Tiimit C ja D
klo 12.15- 13.15
Tiimit E ja F
vko 6
ti klo 9.30-11.00
Työsuojelunäyttely (Tuutoriryhmä A,30-35 opiskelijaa)
Uimalankatu 1 Tampere
Tutkimuksen tekemistä tiimeissä. Ohjausta saatavana tarvittaessa.
ke klo 9.30-11.00 Työsuojelunäyttely (Tuutoriryhmä B, 30-35 opiskelijaa)
Uimalankatu 1 Tampere
Tutkimuksen tekemistä tiimeissä.
pe klo 8.30 -9.30
Terveystarkastaja Terhi Suihkonen
klo 10- 13
Paloturvallisuus (tiimit G ja F)
Valtteri Väyrynen
Keskuspaloasema, Satakunnankatu 16
klo 13.00 -16.00
Paloturvallisuus (tiimit A ja B)
Valtteri Väyrynen
Keskuspaloasema, Satakunnankatu 16
vko 7
ti klo 9-12
Belgialaiset oluet ja niiden laatu (luento)
12-13
Ruokatauko
klo 13-14
Belgialaiset oluet ja niiden laatu luento jatkuu
klo 15-17
viini- ja olutmaistiaiset Mylläreissä/Belgia-teema
(maksullinen)
Arja Luiro, opiskelijat ja belgialaiset luennoitsijat.
ke klo 8-11
Belgialainen suklaa ja
sen laatu( luento)
pe klo 8-9
Päivän aloitus (tiimi D)
kyselytunti
Tiimitapaamiset ja tiimityöskentelyä
klo 9.30-10.30
Tiimit A , B ja G
klo 10.45- 11.45 Tiimit C ja D
klo 12.15- 13.15
Tiimit E ja F
Tentti viikon luennoista tiimeissä.
vko 8
ti klo 8.00-10.00
Anniskelulainsäädännön tentti
klo 12.00-15.00
Paloturvallisuus
Valtteri Väyrynen
(tiimit C , D ja E)
Keskuspaloasema, Satakunnankatu 16
ke klo 8-10 Hygieniatesti
(Tuija ja Eija)
Tiimityöskentelyä
pe klo 8-15
Päivän aloitus (tiimi E)
Tentti ja videoklipit
vko 9 TALVILOMA
vko 10
ti klo 8-12 Valmistelut
klo 12.00-14.00 Happening
klo 14.00-16.00 Happeningin purku
Parhaan oppaan julkistaminen
ke klo 8-11
Päivän aloitus (tiimi F)
Tutkimustulosten esittely
pe klo 9.30-14.15
Tiimien vertaisarviointi
Tiimit A , B ja G
klo 10.45- 11.45 Tiimit C ja D
klo 12.15- 13.15
Tiimit E ja F
Completion alternatives
AHOT
Practical training and working life cooperation
Tehtävien yhteydessä tehdään työelämäyhteistyötä.
Assessment criteria - satisfactory (1-2) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)
Opiskelija osaa tunnistaa ja määritellä laatuun ja turvallisuuteen liittyvät käsitteet ja niitä ohjaavan lainsäädännön.
Opiskelija on suoriutunut annetuista tehtävistä ohjattuna.
Opiskelija toimii ryhmässä ja tarkastelee sekä arvioi asioita omasta näkökulmastaan.
Assessment criteria - good (3-4) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)
Opiskelija osaa soveltaa, vertailla ja jäsentää laatuun ja turvallisuuteen liittyvät käsitteet ja niitä ohjaavan lainsäädännön. Opiskelija osaa ratkaista turvallisuuteen ja laatuun liittyviä ongelmia.
Opiskelija ottaa vastuuta ja sitoutuu oman toiminnan lisäksi myös ryhmän toimintaan.
Assessment criteria - excellent (5) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)
Opiskelija osaa yleistää ja analysoida laaja-alaisia laatuun ja turvallisuuteen liittyviä kokonaisuuksia ja niiden välisiä suhteita. Opiskelija osaa soveltaa lainsäädäntöä käytännön tilanteisiin.
Opiskelija osaa arvioida erilaisia laatuun ja turvallisuuteen liittyviä ratkaisuvaihtoehtoja ja yhdistellä niitä luovasti tai luoda uusia.
Opiskelija osaa toimia yhteistyössä vastuullisesti, joustavasti ja rakentavasti. Opiskelija kehittää sekä omaa että ryhmän vuorovaikutusta.