Skip to main content

Superior’s Responsibility for Quality and Safety (10 cr)

Code: 8T00BB18-3003

General information


Enrolment period
21.08.2014 - 14.12.2014
Registration for the implementation has ended.
Timing
13.01.2015 - 06.03.2015
Implementation has ended.
Credits
10 cr
Local portion
7 cr
Virtual portion
3 cr
RDI portion
1 cr
Mode of delivery
Blended learning
Unit
Hospitality Management
Campus
TAMK Main Campus
Teaching languages
Finnish
Teachers
Eija Reunanen
Tuija Heikkilä
Sami Salonen
Person in charge
Eija Reunanen
Course
8T00BB18

Objectives (course unit)

Students
- are able as supervisors to apply the laws, regulations, and instructions regulating work communities
- are able to choose cleaningmethods for production of sanitation services
- understand the meaning of microbiology in ensuring safety

Content (course unit)

WHY competence of microbiology and hygiene is so important in the field?
WHICH quality and safety issues does the supervisor have to know in the field?
HOW does legislation regulate the operation of supervisors and employees?

Evaluation methods and criteria

Tentit
Tehtävät
Tiimityöskentely
Raportointi
Itsearviointi
Vertaisarviointi
Opas
"Happening"

Assessment scale

0-5

Teaching methods

Tehtävät
Luennot
Tiimityöskentely
Tutkimus
Tutustumiskäynnit
"Happening"

Learning materials

Sovitaan opintojakson alussa

Student workload

1op on 27 tuntia opiskelijan työtä.
Luennot 1 op
Anniskelulainsäädäntö 1 op
(Hygieniapassi)
Opas 5 op
Tutkimus 2 op
Happening 1 op

Content scheduling

Laatu ja turvallisuus esimiehen vastuulla
Viikko tiistai klo 8-16 perjantai klo 8-16
2 Loppiainen
3
ti klo 8 – 10.30
Opintojakson aloitus
Opintojakson esittely
-tavoitteet, sisältö, tehtävät ja arviointi
Kahvitauko
Video ja tutkimusraportti (mallit)


Ruokailu 10.30-11.15
11.15-13.15 Paula-tyttö
13.15-13.30 tauko
13.30-
Tiimijako ja tiimityöskentelyä

ke klo 8-11
Orientaatio puhtauteen ja hygieniaan

pe klo 12-16
Tiimitapaamiset ja tiimityöskentelyä :

Eijan tiimit luokassa H1-23
Tuijan tiimit luokassa H1-24
Samin tiimi (Sami ohjeistaa)

klo 12-13
Päivän aloitus (tiimi A)
kyselytunti

klo 13.00-13.45
Tiimit A (Eija) , B (Tuija) ja G (Sami)

klo 14.00-14.45
Tiimit C (Tuija) ja D (Eija)

klo 15.00-15.45
Tiimit E (Eija) ja F (Tuija)


vko 4
ti klo 8.00 -12.00
Anniskelulainsäädäntö
Sami

klo 12-16
Oppaan tekemistä tiimeissä.

LUENNOT
ke klo 9-10
Päivän aloitus (tiimi G)

Puhtauden laadun mittarit

klo 10-11
Vileda Jussi Kotomäki 8-9

pe klo 8-14
Päivän aloitus (tiimi B)
kyselytunti

Tiimitapaamiset ja tiimityöskentelyä (oppaat)
klo 9.30-10.30
Tiimit A ja B
klo 10.45- 11.45 Tiimit C ja D
klo 12.15- 13.15
Tiimit E ja F ja G

vko 5
ti klo 8.00-11.30

Anniskelulainsäädäntö ja työturvallisuus
Työsuojelu (Sami)

klo 12.00- 16.00
Tutkimuksen aloittaminen

ke klo 8.00-11.00
Tiimityöskentelyä

pe klo 8-14
Päivän aloitus (tiimi C)
kyselytunti

Tiimitapaamiset ja tiimityöskentelyä (tutkimussuunnitelman esittely)
klo 9.30-10.30
Tiimit A, B ja G
klo 10.45- 11.45 Tiimit C ja D
klo 12.15- 13.15
Tiimit E ja F


vko 6

ti klo 9.30-11.00
Työsuojelunäyttely (Tuutoriryhmä A,30-35 opiskelijaa)
Uimalankatu 1 Tampere

Tutkimuksen tekemistä tiimeissä. Ohjausta saatavana tarvittaessa.


ke klo 9.30-11.00 Työsuojelunäyttely (Tuutoriryhmä B, 30-35 opiskelijaa)
Uimalankatu 1 Tampere

Tutkimuksen tekemistä tiimeissä.

pe klo 8.30 -9.30
Terveystarkastaja Terhi Suihkonen

klo 10- 13
Paloturvallisuus (tiimit G ja F)
Valtteri Väyrynen
Keskuspaloasema, Satakunnankatu 16

klo 13.00 -16.00
Paloturvallisuus (tiimit A ja B)
Valtteri Väyrynen
Keskuspaloasema, Satakunnankatu 16


vko 7
ti klo 9-12
Belgialaiset oluet ja niiden laatu (luento)
12-13
Ruokatauko
klo 13-14
Belgialaiset oluet ja niiden laatu luento jatkuu

klo 15-17
viini- ja olutmaistiaiset Mylläreissä/Belgia-teema
(maksullinen)
Arja Luiro, opiskelijat ja belgialaiset luennoitsijat.


ke klo 8-11
Belgialainen suklaa ja
sen laatu( luento)

pe klo 8-9
Päivän aloitus (tiimi D)
kyselytunti

Tiimitapaamiset ja tiimityöskentelyä
klo 9.30-10.30
Tiimit A , B ja G

klo 10.45- 11.45 Tiimit C ja D
klo 12.15- 13.15
Tiimit E ja F
Tentti viikon luennoista tiimeissä.


vko 8

ti klo 8.00-10.00
Anniskelulainsäädännön tentti

klo 12.00-15.00
Paloturvallisuus
Valtteri Väyrynen
(tiimit C , D ja E)
Keskuspaloasema, Satakunnankatu 16

ke klo 8-10 Hygieniatesti
(Tuija ja Eija)
Tiimityöskentelyä

pe klo 8-15
Päivän aloitus (tiimi E)

Tentti ja videoklipit

vko 9 TALVILOMA

vko 10

ti klo 8-12 Valmistelut
klo 12.00-14.00 Happening
klo 14.00-16.00 Happeningin purku
Parhaan oppaan julkistaminen

ke klo 8-11
Päivän aloitus (tiimi F)
Tutkimustulosten esittely

pe klo 9.30-14.15

Tiimien vertaisarviointi
Tiimit A , B ja G
klo 10.45- 11.45 Tiimit C ja D

klo 12.15- 13.15
Tiimit E ja F

Completion alternatives

AHOT

Practical training and working life cooperation

Tehtävien yhteydessä tehdään työelämäyhteistyötä.

Assessment criteria - satisfactory (1-2) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)

Opiskelija osaa tunnistaa ja määritellä laatuun ja turvallisuuteen liittyvät käsitteet ja niitä ohjaavan lainsäädännön.
Opiskelija on suoriutunut annetuista tehtävistä ohjattuna.
Opiskelija toimii ryhmässä ja tarkastelee sekä arvioi asioita omasta näkökulmastaan.

Assessment criteria - good (3-4) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)

Opiskelija osaa soveltaa, vertailla ja jäsentää laatuun ja turvallisuuteen liittyvät käsitteet ja niitä ohjaavan lainsäädännön. Opiskelija osaa ratkaista turvallisuuteen ja laatuun liittyviä ongelmia.
Opiskelija ottaa vastuuta ja sitoutuu oman toiminnan lisäksi myös ryhmän toimintaan.

Assessment criteria - excellent (5) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)

Opiskelija osaa yleistää ja analysoida laaja-alaisia laatuun ja turvallisuuteen liittyviä kokonaisuuksia ja niiden välisiä suhteita. Opiskelija osaa soveltaa lainsäädäntöä käytännön tilanteisiin.
Opiskelija osaa arvioida erilaisia laatuun ja turvallisuuteen liittyviä ratkaisuvaihtoehtoja ja yhdistellä niitä luovasti tai luoda uusia.
Opiskelija osaa toimia yhteistyössä vastuullisesti, joustavasti ja rakentavasti. Opiskelija kehittää sekä omaa että ryhmän vuorovaikutusta.

Go back to top of page