Skip to main content

English for cultural managers (5 cr)

Code: C-02631-KUKI1-3006

General information


Enrolment period
01.04.2024 - 01.09.2024
Registration for the implementation has ended.
Timing
16.09.2024 - 31.12.2024
Implementation has ended.
Credits
5 cr
Institution
HUMAK University of Applied Sciences, Paikkaan sitomaton
Teaching languages
Finnish
English
Seats
0 - 50

Objectives (course unit)

Students - can describe their studies and their professional field in English - can actively use profession-related terminology both orally and in writing - can communicate in multidisciplinary workplace communities in English both orally and in writing - can perform in profession-related international situations in English - understand the differences of formal and informal language and based on this, are able use context-appropriate language

Content (course unit)

- Written and oral communication in professional interaction (e.g., face-to-face and digital communication, job seeking, reporting, instruction) - Retrieval and utilization of profession-related information in maintaining professional competence

Prerequisites (course unit)

Opiskelijalla tulee olla riittävät taustatiedot englannin kielestä (peruskoulu/lukio). Opiskelijan tulee olla suorittanut Humakin englannin lähtötasotesti ja, mikäli testin tulos näin osoittaa, suorittanut englannin kielen valmentavat opinnot 3op.

Assessment methods and criteria

Ammatillisista kielten opintojaksoista annetaan erikseen opintojaksoarviointi ja päättötodistuksessa näkyvä taitotasoarviointi. Englannin ja ruotsin opintojaksoarvioinnin perusteena ovat jatkuva näyttö (vähintään 70 % läsnäolo), opintojakson tehtävät ja tentti. Opintojakson tehtävät on suoritettava ennen tenttiä ja ne arvioidaan asteikolla hyväksytty - hylätty. Kun toinen kotimainen kieli on suomi, arviointi perustuu tentin sijasta tiettyihin opintojaksotehtäviin, jotka arvioidaan numeerisesti. Opintojakson tentissä arvioidaan sekä opiskelijan suullista kielitaitoa että kirjallista kielitaitoa. Kielten opintojen arvioinnissa noudatetaan eurooppalaiseen viitekehykseen perustuvia kielten taitotaso-kuvauksia (https://www.oph.fi/sites/default/files/documents/kielten_taitotasoasteikko.pd f). Ruotsista ja englannista annetaan opiskelijalle erikseen myös korkeakoululainsäädännön mukainen taitotasomerkintä tutkintotodistukseen. Tämä taitotasomerkintä perustuu kielen opintojakson lopputentin arvosanoihin. Ruotsin kielen osaamistavoitteet perustuvat Valtioneuvoston asetukseen ammattikorkeakouluista 15.5.2003/352 sekä Valtioneuvoston asetukseen suomen ja ruotsin kielen taidon osoittamisesta valtionhallinnossa 12.6.2003/481. Tutkintotodistukseen tulee merkintä siitä, onko toisen kotimaisen kielen osaamisen taso hyvä vai tyydyttävä. Tällöin toisen kotimaisen kielen tutkintotodistuksen arviointi on joko tyydyttävä (tenttiarvosana on 1–3) tai hyvä (tenttiarvosana on 4–5). Toisen kotimaisen kielen kielitaitotaso merkitään kahdella erillisellä arvosanalla: suullinen kielitaito ja kirjallinen kielitaito. Tutkintotodistukseen tulee merkintä myös vieraan kielen (englannin) taitotason saavuttamisesta, joka merkitään yhdellä arvosanalla: suullinen ja kirjallinen kielitaito, ja sen hyväksytty arvosana on ”osoitettu”.

Assessment scale

0-5

Teaching methods

Opintojakso suoritetaan verkossa itsenäisesti ja pääosin omaan tahtiin. Lisäksi opintojakso sisältää webinaaripetusta. Opiskelijan tulee perehtyä erilaisiin materiaaleihin ja tehdä tehtäviä niiden pohjalta. Kurssilla on runsaasti erilaisia ammattialaan liittyviä suullisia ja kirjallisia tehtäviä. Tehtävät ovat kielentuottamis- ja ymmärtämistehtäviä sekä sanastotehtäviä. Osa tehtävistä tapahtuu verkossa keskustelualueella, ja osa näistä vaatii opiskelijan tekemiä lyhyitä videoita, joilla hän itse puhuu kohdekieltä. Tehtävät sisältävät myös vuorovaikutusta muiden opiskelijoiden kanssa. Kurssin lopuksi on lyhyt verkossa tehtävä sanastokoe sekä neliosainen lopputentti. Lopputentti koostuu kuullun ymmärtämisestä, luetun ymmärtämisestä, kirjoitustehtävästä ja suullisesta tentistä.

Learning materials

Kirjallisuus Artikkelit Blogit Videot Podcastit

Further information

Ennakkovaatimuksena on englannin kielen perussanaston ja –kieliopin hallitseminen niin, että tehtävien itsenäinen suorittaminen on mahdollista. Opintojakson lähtötaso vastaa tavoitetasoa B1, esim. lukioenglanti. Opiskelijalla tulee olla käytössään asiaankuuluvat verkko-oppimisvälineet. Opintojaksolla opitaan koulutusalan työssä tarvittavia englannin kielen kirjallisia ja suullisia taitoja. Sisällöt ovat ammattialaan liittyviä teemoja. Kurssi sopii kulttuurituottajiksi opiskeleville, kulttuurialalla työskenteleville sekä kaikille, jotka ovat kiinnostuneet parantamaan kohdekielen taitoaan. Opintojakso arvioidaan lyhyen sanastokokeen sekä neliosaisen lopputentin perusteella asteikolla 1-5. Verkkovälitteisesti toteutettavassa lopputentissä opiskelija osoittaa ammattialaansa liittyvän kielen hallintaa luetunymmärtämisen, kuullun ymmärtämisen, kirjallisen tuottamistehtävän sekä suullisen pienryhmäkeskustelun kautta. Mikäli olet Avoin AMK:n tai CampusOnlinen opiskelija, joka aikoo korvata opintojaksolla oman koulutuksensa pakolliset ammatilliset vieraan kielen (englanti) opinnot, tämän tulee ennen opintojaksolle ilmoittautumista sopia asiasta oman suomen kielen opettajansa kanssa.

Go back to top of page