Skip to main content

Pig Farm Production and Development (15cr)

Code: C-02467-MK00EC04-3001

General information


Enrolment period
05.05.2025 - 31.03.2026
Registration for the implementation has begun.
Timing
25.08.2025 - 31.07.2026
The implementation has not yet started.
Credits
15 cr
Institution
HAMK University of Applied Sciences, Mustiala
Teaching languages
Finnish
Seats
0 - 5

Objectives (course unit)

In the course, you will learn about a comprehensive examination of the pig farm, especially from the point of view of production planning and development. The student knows the importance of pig farming in Finland. The student recognizes responsible pork production and knows the nutrients and water requirements of pigs in the different stages of production. The student knows the recording requirements set for the industry, and recognizes the hallmarks of a healthy pig in theory.

Content (course unit)

- Pig farming in Finland and around the world - Production environments and piggery conditions - Laws and regulations concerning pig farming - Feeding and care of different groups of pigs - Pig breeding - Production monitoring and Recording requirements - Pig health

Location and time

Opintojakso menee Nonstop- toteutuksena. Opintojakson aloitus on kunkin periodin alussa. Opintojakso on mahdollista suorittaa täysin itsenäisesti ja oman aikataulun mukaan. Opettajan ohjausta on mahdollista saada s-postin, Moodlen ja Zoomin välityksellä.

Exam schedules

Viikkotentit Moodlessa/Learn.: opiskelijan oman aikataulun mukaisesti. Tentti avautuu tehtävien suorituksen jälkeen automaattisesti. Tentin voi tehdä useamman kerran. Arviointi 1-5. Tentissä on monivalintakysymyksiä. Oma oppimisen prosessi ja palaute. Arviointi hyv/hyl.

Assessment methods and criteria

Tehtävätt, arviointi 1-5, Tentit, arviointi 1-5.

Assessment scale

1-5

Teaching methods

Moduulilla käytetään Moodle/Learn -oppimisalustaa. Moodlessa ovat materiaalit, tentit ja tehtävät aihealueittain. Aihealueittain olevien tehtävien avulla opiskelija perehtyy sikatalouden osa-alueisiin. Tenttien avulla opiskelija voi mitata omaa osaamistaan. Käsiteltävät aiheet: Sikatalous Suomessa ja maailmalla Tuotantoympäristö Ruokinta Terveys Suunnittelu ja seuranta BYOD eli Bring Your Own Device merkitsee omien laitteiden käyttöä opiskelussa tai työnteossa korkeakoulun tiloissa. Oppiminen HAMKissa voi olla ajasta ja luokkatilasta riippumatonta. Opiskelussa käytetään sähköisiä oppimateriaaleja. Lisätietoja: https://www.hamk.fi/it-palvelut-ja-tietohallinto/oman-tietokoneen-kaytto-opiskelussa/

Learning materials

Sikatalous. Kaaro, Katri, Kuisma, Aulikki, Nopanen, Ari, Partanen, Kirsi, Perttilä, Sini ja Äijö, Harri. Opetushallitus 2012.Tuotenumero: 1151022. ISBN 978-952-13-4953-9 Moodle-alusta. Kansainvälistä verkkomateriaalia

Student workload

Yksi opintopiste vastaa 27 h opiskelijan työtä. Ajankäyttöön vaikuttaa opiskelijan aikaisempi osaaminen aihealueesta.

Content scheduling

Aihealueet: Sikatalous Suomessa ja maailmalla. Tuotantoympäristö Ruokinta ja hoito Terveys Suunnittelu ja seuranta

Practical training and working life cooperation

Projektien kohteina sikatilat.

International connections

Kansainvälistä sika-aiheista materiaalia.

Further information

Opintopalaute annetaan jokaisen opinnon/ moduulin päättyessä Pakissa. Lisätietoa opinto-/moduulipalautteesta saat opiskelijapalautteet -sivulta https://www.hamk.fi/opiskelijalle/opiskelijapalautteet/ Ristiinopiskeluun hyväksyttävien opiskelijoiden määrä on 5.

Go back to top of page