Thesis Seminar (5 cr)
Code: 2E00EW93-3008
General information
- Enrolment period
- 01.10.2025 - 22.10.2025
- Registration for introductions has not started yet.
- Timing
- 24.10.2025 - 16.12.2025
- The implementation has not yet started.
- Credits
- 5 cr
- Virtual portion
- 5 cr
- RDI portion
- 1 cr
- Mode of delivery
- Online learning
- Unit
- Media
- Campus
- TAMK Mediapolis
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 20 - 45
- Degree programmes
- Degree Programme in Media
- Teachers
- Maaret Salminen
- Pertti Näränen
- Person in charge
- Leena Mäkelä
- Groups
-
22MAMedianomi (AMK) 2022
- Tags
- ONLINE
- Course
- 2E00EW93
Objectives (course unit)
Opiskelija osaa havainnollistaa opinnäytetyöprosessiaan visuaalisilla ja kirjallisilla dokumenteilla. Opiskelija pystyy tarkastelemaan ja arvioimaan ammatillisia kehittämisprojekteja ja taiteellisia projekteja tutkivasta näkökulmasta. Hän osaa soveltaa projektin raportoinnin kannalta hyödyllisiä tutkimus- ja analyysimetodeja sekä hallitsee tutkimusviestinnän periaatteet. Opiskelija osaa antaa ja ottaa vastaan ja hyödyntää vertaispalautetta opinnäytetyöseminaarissa.
Content (course unit)
Jaksolla perehdytään opinnäytetyön perusmalleihin, tavoitteisiin ja TAMKin
opinnäyteohjeisiin sekä harjoitellaan valittujen tutkimusmenetelmien käyttämistä.
Opiskelija tekee opinnäytetyönsä aiheesta ensimmäisen kirjallisen version
seminaarityönä. Seminaariesitysten kuuntelu ja osallistuminen palautekeskusteluun.
Assessment criteria, satisfactory (1-2) (course unit)
Opiskelija osaa havainnollistaa opinnäytetyöprosessiaan kirjallisilla dokumenteilla. Opiskelija pystyy tarkastelemaan ammatillisia ja taiteellisia projekteja tutkivasta näkökulmasta. Hän osaa soveltaa projektin raportointiin tutkimus- ja analyysimetodeja sekä hallitsee tutkimusviestinnän periaatteet tyydyttävästi. Opiskelija osaa ottaa vastaan vertaispalautetta.
Assessment criteria, good (3-4) (course unit)
Opiskelija osaa havainnollistaa opinnäytetyöprosessiaan visuaalisilla ja kirjallisilla dokumenteilla. Opiskelija pystyy tarkastelemaan ja arvioimaan ammatillisia kehittämisprojekteja ja taiteellisia projekteja tutkivasta näkökulmasta. Hän osaa soveltaa projektin raportoinnin kannalta hyödyllisiä tutkimus- ja analyysimetodeja sekä hallitsee tutkimusviestinnän periaatteet. Opiskelija osaa antaa ja hyödyntää vertaispalautetta.
Assessment criteria, excellent (5) (course unit)
Opiskelija osaa havainnollistaa opinnäytetyöprosessiaan visuaalisilla ja kirjallisilla dokumenteilla. Opiskelija pystyy tarkastelemaan ja arvioimaan ammatillisia kehittämisprojekteja ja taiteellisia projekteja tutkivasta näkökulmasta. Hän osaa soveltaa projektin raportoinnin kannalta hyödyllisiä tutkimus- ja analyysimetodeja sekä hallitsee tutkimusviestinnän periaatteet erinomaisesti. Opiskelija osaa ottaa vastaan ja hyödyntää vertaispalautetta sekä antaa sitä muille opiskelijoille rakentavasti.
Location and time
2. periodi Zoomissa
Exam schedules
ei tenttiä
Assessment methods and criteria
Kurssin arvioinnissa sovelletaan TAMKin yleisiä arviointikriteerejä. Kurssin suorittaminen edellyttää sitä, että kaikki kurssitehtävät on tehty hyväksytysti ja arvioinnin muut perusteet toteutuvat vähintäänkin tyydyttävästi. Poissaolokertoja opetuksesta voi olla enintään kaksi opettajan hyväksymistä syistä, ja opiskelijan tulee korvata kyseiset kerrat itsenäisillä tehtävillä tai muulla sovittavalla tavalla.
Assessment scale
0-5
Teaching methods
Etäopetus ja ohjaustapaamiset Zoomissa (tai tarvittaessa Teamsissä). Itsenäinen opiskelu ja pienryhmätyöskentely Moodlessa, kurssitehtävät viikottain. Päätehtävänä opinnäytteen aiheesta tehtävä, sitä suppeampi kirjallinen seminaarityö, joka käsitellään yhteisöllisesti. Seminaarityön sivumäärä on 15-25 liuskaa ja siihen saa palautetta sekä opettajilta että vertaisopponoinnin kautta. Seminaarityöstä tehdään lopuksi myös itsearviointi.
Learning materials
Oppimateriaali opettajalta ja Moodlesta.
Suositeltavaa luettavaa:
Hirsjärvi, S., Remes, P. & Sajavaara, P. 2009. Tutki ja kirjoita. 15. uudistettu painos. Helsinki: Tammi.
Hyvärinen, M., Nikander, P. & Ruusuvuori J. (toim.). 2017. Tutkimushaastattelun käsikirja. Tampere: Kustannusosakeyhtiö Vastapaino.
Ojasalo, K., Moilanen, T. & Ritalahti, J. 2014. Kehittämistyön menetelmät. Uudenlaista osaamista liiketoimintaan. 3. uudistettu painos. Helsinki: SanomaPro.
Tutkimusmenetelmien verkkokäsikirja. Tietoarkisto: https://www.fsd.tuni.fi/fi/palvelut/menetelmaopetus/
Erilaiset menetelmäoppaat omasta seminaarityön aiheesta ja tutkimusmenetelmistä riippuen. Lisää linkkejä ja metodilähteitä julkaistaan Moodlessa.
Student workload
Opetus ja pienryhmätyöskentely 30%
Itsenäinen työskentely ja kurssitehtävät 70%
Content scheduling
Opinnäyteseminaari alkaa pe 24.10. ja päättyy 12.12.2025. Kokoontumiskerrat (7 kpl) ovat etänä Zoomissa perjantaisin klo 9-12 seuraavasti: 24.10., 31.10., 7.11., 14.11., 21.11., 5.12., ja 12.12. (seminaaritöiden esittelyt ja opponoinnit).
Perjantaiaamupäivä 28.11., jolloin ei ole kokoontumista, on hyvä varata kalenteriin seminaarityön edistämistä varten.
Completion alternatives
Suoritetaan etäopetuksessa, johon kuuluu tehtävät ja Zoom-tapaamiset perjantaisin 9-12. Muista tavoista neuvotellaan erikseen kurssin opettajien kanssa.
Practical training and working life cooperation
Tapauskohtaisesti ja opiskelijan seminaari-/opinnäytetyön aiheesta riippuen.
International connections
Tapauskohtaisesti ja opiskelijan seminaari-/opinnäytetyön aiheesta riippuen.
Further information
Opinnäyteseminaari eli seminaarikurssi suoritetaan Opinnäytteen suunnittelu ja metodit -toteutuksen (opparikurssi) jälkeen. Seminaarikurssille ei voi osallistua, jos opparikurssi on käytännössä vielä kesken.
Kokoontumiskerrat (7 kpl) ovat etänä Zoomissa perjantaisin klo 9-12 seuraavasti: 24.10., 31.10., 7.11., 14.11., 21.11., 5.12., ja 12.12. (seminaaritöiden esittelyt ja opponoinnit). Perjantaiaamupäivä 28.11., jolloin ei ole kokoontumista, on hyvä varata kalenteriin seminaarityön edistämistä varten
Kokoontumiskertojen välissä kirjoitetaan seminaarityötä valmiiksi ja pidetään ohjaustapaamisia, joista sovitaan erikseen. Kurssille osallistuvan on hyvä ottaa huomioon, että seminaarityön lähteiden etsiminen ja lukeminen, aineiston keruu ja analysointi, aiheen tutkiminen ja kirjoitustyö ym. tapahtuvat kokoontumiskertojen välissä. Kurssin ajaksi on tärkeää varata jokaiselle viikolle päiviä, jolloin pystyy kunnolla keskittymään seminaarityön edistämiseen.
Kurssille valmistaudutaan ennakkoon päivittämällä opinnäytetyösuunnitelma ajan tasalle, palautetaan Moodleen kurssin alettua.
Kurssitehtävien aiheina ovat mm. rajaus, fokusointi ja sisällysluettelo, referointi, viittauskäytännöt, kaksi väliversiota, lopullisen seminaarityön palauttaminen, seminaarityön esittely ja toisen seminaarityön opponointi, ja lopuksi vielä oman seminaarityön itsearviointi.
Kurssilla työskennellään sekä yhdessä että seminaariryhmissä, joiden kokoonpano selviää ensimmäisen kokoontumiskerran jälkeen. Seminaariryhmien ohjaajat pitävät muutamia erillisiä ohjaustapaamisia omille ryhmäläisilleen sopimuksen mukaan.
Kun opiskelija on suorittanut opinnäyteseminaarin ja edeltävät opinnot, hän on valmis siirtymään opinnäytevaiheeseen.