Skip to main content

From Business Idea to Service Enterprise (10 cr)

Code: 8T00DQ68-3009

General information


Enrolment period
14.07.2025 - 12.08.2025
Registration for the implementation has begun.
Timing
08.09.2025 - 14.12.2025
The implementation has not yet started.
Credits
10 cr
Virtual portion
10 cr
RDI portion
3 cr
Mode of delivery
Online learning
Unit
Hospitality Management
Campus
TAMK Main Campus
Teaching languages
Finnish
Seats
0 - 40
Degree programmes
Degree Programme in Hospitality Management
Teachers
Tuija Ylä-Viteli
Mika Kärri
Tuula Niemi
Person in charge
Tuija Ylä-Viteli
Tags
ONLINE
Course
8T00DQ68

Objectives (course unit)

Students are able
- to seek the knowledge they need to start a company
- to formulate a business plan and to sell it to others

Content (course unit)

WHICH attributes are needed for entrepreneurship?
WHY to become an entrepreneur?
HOW is it possible to build an innovative, hospitable and profitable company from an idea?

Assessment criteria, satisfactory (1-2) (course unit)

Student knows the basics of business establishing. The business plan is limited. The report is partly done according to academic writing standards. The other assignments are passed satisfactory.

Assessment criteria, good (3-4) (course unit)

Student has a command of the basics of business establishing. The business plan is proper, detailed and realistic. The report is mainly written according to academic writing standards. The other assignments have been done by using the resource material.

Assessment criteria, excellent (5) (course unit)

Student is able to found a business. The business plan is realistic, comprehensive and innovative. The report is written according to academic writing standards. The other assignments have been done by using widely the resource material.

Assessment criteria, pass/fail (course unit)

Student does not understand the basics of the business establishing. The business plan is unrealistic. The report is not written according to academic writing standards. The assignments are not done or are failed.

Location and time

Kurssi ajoittuu välille 8.9. - 8.12.2025. Tarkempi moduulikohtainen aikataulu selviää kurssin Moodlesta. Opintojakso on ajoitettu opiskelijapalautteen huomioiden pidemmälle aikavälille, koska se sisältää ryhmätyöskentelyn lisäksi omaan tahtiin tehtäviä yksilötehtäviä. Päätehtävän (liiketoimintasuunnitelma) palautuksen takaraja on 8.12.2025.

Exam schedules

Opintojaksolla ei ole tenttiä. Kurssisuoritus käydään läpi ensimmäisessä verkkotapaamisessa.

Assessment methods and criteria

Kurssin numeerisesti (0-5) arvioitavat palautukset:
- Liiketoimintasuunnitelma 7 op
- Johtamisen tehtävä 2 op
- Laskennan tehtävä 1 op

- Muut tehtäväpalautukset hyväksytty / täydennettävä.

Assessment scale

0-5

Teaching methods

Opintojakso toteutetaan ONLINE-verkkokurssina (virtuaalisesti) ajalla 8.9. - 8.12.2025. Opintojakso sisältää sekä itsenäisesti että tiimityönä toteutettavia tehtäviä. Kurssialustana toimii Tuni-Moodle. Kurssi avautuu siellä ma 8.9.2025.
Opintojakson yhteinen esittely- / aloituskerta järjestetään verkossa to 11.9.2025 klo 16.30 - 18.30. On suositeltavaa tutustua kurssialueeseen Moodlessa ennen tätä. Tiimijako tehdään ensimmäisellä yhteiskerralla. Oppimisessa hyödynnetään yhteistä ravitsemisalan case-yrityskuvausta.
Vapaaehtoiset liiketoimintasuunnitelman ohjauskerrat pidetään etänä 10.10. klo 8.30 - 11.30 ja
7.11. klo 12.30 - 14.00.
Vapaaehtoiset, mutta erittäin suositeltavat laskennan tehtävien tukikerrat järjestetään etänä 7.11. klo 14.00 - 15 ja 28.11. klo 12.30 - 16. Tällöin tehdään ohjatusti laskennan harjoituksia.

Learning materials

Löytyy kurssin Moodlesta.

Student workload

Opiskelijan ajankäyttö kurssille on yhteensä 270 h. Nämä tunnit sisältävät myös aiheeseen liittyvät verkkotapaamiset, ohjeistukset sekä itsenäisen työskentelyn yksin ja ryhmissä.

Content scheduling

Kurssi muodostuu viidestä eri moduulista:
- Minustako yrittäjä?
- Liiketoimintasuunnitelma
- Markkinoinnilla menestysbrändiksi
- Laskenta johtamisen välineenä
- Johtamisen monet kasvot


Tarkempi moduulikohtainen aikataulu ilmoitetaan kurssin Moodessa.

Completion alternatives

AHOT-mahdollisuus, mikäli opiskelija on laatinut aikaisemmin liiketoimintasuunnitelman tai vastaavan ja toiminut yrittäjänä. AHOT-hakemus HyväHotin kautta osoitetaan Tuula Niemelle 2 viikkoa ennen opintojakson alkamista, viimeistään 25.8.2025.

Practical training and working life cooperation

Työelämäyhteistyö ja työelämän simulointi toteutetaan kurssitehtävien kautta.

Go back to top of page