Skip to main content

From Business Idea to Service Enterprise (10 cr)

Code: 8T00DQ68-3006

General information


Enrolment period
07.06.2023 - 12.10.2023
Registration for the implementation has ended.
Timing
23.10.2023 - 15.12.2023
Implementation has ended.
Credits
10 cr
Virtual portion
2 cr
RDI portion
2 cr
Mode of delivery
Blended learning
Unit
Business and Media
Campus
TAMK Main Campus
Teaching languages
Finnish
Seats
15 - 50
Degree programmes
Degree Programme in Hospitality Management
Teachers
Riitta Brännare
Antti Vuento
Person in charge
Riitta Brännare
Tags
BLENDED
Course
8T00DQ68

Objectives (course unit)

Students are able
- to seek the knowledge they need to start a company
- to formulate a business plan and to sell it to others

Content (course unit)

WHICH attributes are needed for entrepreneurship?
WHY to become an entrepreneur?
HOW is it possible to build an innovative, hospitable and profitable company from an idea?

Assessment criteria, satisfactory (1-2) (course unit)

Student knows the basics of business establishing. The business plan is limited. The report is partly done according to academic writing standards. The other assignments are passed satisfactory.

Assessment criteria, good (3-4) (course unit)

Student has a command of the basics of business establishing. The business plan is proper, detailed and realistic. The report is mainly written according to academic writing standards. The other assignments have been done by using the resource material.

Assessment criteria, excellent (5) (course unit)

Student is able to found a business. The business plan is realistic, comprehensive and innovative. The report is written according to academic writing standards. The other assignments have been done by using widely the resource material.

Assessment criteria, pass/fail (course unit)

Student does not understand the basics of the business establishing. The business plan is unrealistic. The report is not written according to academic writing standards. The assignments are not done or are failed.

Location and time

TAMK/etäyhteys

Exam schedules

-varsinainen tentti: 22.11.23
-1.rästitentti: 4.12.23
-2.rästitentti: 12.12.23

Assessment methods and criteria

Arviointiin liittyvät suoritukset:

LTS 45 % (perustuu raporttiin sekä itse- ja vertaisarviointi, tiimisuoritus tai yksilötyö, asteikko 0-5)
tentti 20 % (perustuu kurssin sisältöasioihin, yksilösuoritus, asteikko 0-5)
laskenta 15 % (perustuu kurssin sisältöön ja suorituksiin, yksilösuoritus, asteikko 0-5)
Business Game 20% (perustuu pelin ratkaisuihin, tiimisuoritus, asteikko 0-5)

Assessment scale

0-5

Teaching methods

luennot ja niihin liittyvät harjoitukset - tentti
simulaatiopeli
liiketoimintasuunnitelma projektina
omien yrittäjävalmiuksien arviointia, itse ja vertaisarvointia projekteissa

Learning materials

Suositellaan:

Heikkilä, P. & Saranpää, T. 2013. Hotelli- ja ravintola-alan sisäinen laskentatoimi + harjoituskirja. Helsinki: Restamark.

Iloniemi, M., Järvensivu, P., Kyläkallio, K., Parantainen, J. & Siikavuo, J. 2009. Uuden yrittäjän käsikirja. Helsinki: Talentum.

Viitala, R. & Jylhä, E. 2013. Liiketoimintaosaaminen. Menestyvän yritystoiminnan perusta. Helsinki: Edita. TAI MUU VASTAAVA!
+
moodlessa oleva materiaali sekä linkit
+
muu mahdollinen kurssin aikana annettu materiaali

Student workload

1 op vastaa 27 tunnin työtä opiskelijalle, mikä riippuu kuitenkin opiskelijan tavoitteista, aiemmasta koulutuksesta ja työkokemuksesta, osaamisesta

noin 50 % kontaktissa opiskelua (luennot ja niihin liittyvät harjoitukset), yrityspeli
noin 50 % henkilökohtaista itsenäistä opiskelua kuten tenttiin valmistautumista, harjoitusten tekemistä, tiimeissä työskentelyä, raporttien ja lts:n kirjoitusta

Content scheduling

Ideasta yritykseksi toteutuspäivät pääsääntöisesti ovat maanantai klo 9-15, tiistai klo 9-15 ja ke klo 12.30 -15
Viilolla 48-50 on yrityspelipäiviä tarkennetun aikataulun mukaisesti
Tiistai-iltapäivisin (neljä kertaa) on laskentaa
Muina ajankohtina tehdään liiketoimintasuunnitelmaan liittyviä asioita luonnoilla, harjoituksissa ja itsenäisesti tai tiimeissä opiskellen.

Tarkennettu aikataulu on moodlessa nähtävillä kurssin alkamisen jälkeen.

Completion alternatives

Hyväksiluku

-opinnon hyväksiluku: Jos opiskelija on suorittanut vastaavat opinnot yliopistossa ja/tai korkeakoulussa, hän voi hakea koko tämän kurssin täysimääräistä hyväksilukua hyvähot-järjestelmän kautta. Kurssista voi hakea myös osahyväksilukua joltakin jo yliopistossa tai korkeakoulussa suoritetulta osa-alueelta ja suorittaa puuttuvat osat aikataulun mukaisesti.

-ahot: aiemmin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen: Jos opiskelijalla on ko. kurssin tavoitteiden mukaista osaamista esim. työkokemuksen ja/tai suoritettujen opintojen puolesta, hän voi näyttää osaamisensa järjestetyllä näyttösuorituksella ennen kurssin alkamista. Ahot hakemus tehdään hyvähot-järjestelmässä. Aiemmin tehty liiketoimintasuunnitelma ja / tai yrittäjänä toimiminen mahdollistavat myös ahotoimaan kurssia niiltä osin kun on tavoitteiden ja sisältöjen mukaista. Ahot-hakemus tulee tehdä viikkoon 39 mennessä (2023) mennessä ja näyttösuoritukset viikolla 40-41.

-opinnollistaminen: vaihtoehtoisella tavalla hankittu osaaminen todentaminen, esim. opintojen aikana työssä hankittua osaamista (oman yrityksen perustaminen) yhdistettynä kirjallisuuteen, tekemisen arvointiin yms. Opiskelija voi myös sisällyttää oman yrityksen perustamisen tähän opintojaksoon.

Practical training and working life cooperation

Liiketoimintasuunnitelman voi tehdä esimerkiksi osuuskuntaan tai muuhun aloitettavaan yritykseen. ks. opinnollistaminen

International connections

-

Go back to top of page