From Business Idea to Service Enterprise (10 cr)
Code: 8T00DQ68-3006
General information
- Enrolment period
- 07.06.2023 - 12.10.2023
- Registration for the implementation has ended.
- Timing
- 23.10.2023 - 15.12.2023
- Implementation has ended.
- Credits
- 10 cr
- Virtual portion
- 2 cr
- RDI portion
- 2 cr
- Mode of delivery
- Blended learning
- Unit
- Business and Media
- Campus
- TAMK Main Campus
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 15 - 50
- Degree programmes
- Degree Programme in Hospitality Management
Objectives (course unit)
Students are able
- to seek the knowledge they need to start a company
- to formulate a business plan and to sell it to others
Content (course unit)
WHICH attributes are needed for entrepreneurship?
WHY to become an entrepreneur?
HOW is it possible to build an innovative, hospitable and profitable company from an idea?
Assessment criteria, satisfactory (1-2) (course unit)
Student knows the basics of business establishing. The business plan is limited. The report is partly done according to academic writing standards. The other assignments are passed satisfactory.
Assessment criteria, good (3-4) (course unit)
Student has a command of the basics of business establishing. The business plan is proper, detailed and realistic. The report is mainly written according to academic writing standards. The other assignments have been done by using the resource material.
Assessment criteria, excellent (5) (course unit)
Student is able to found a business. The business plan is realistic, comprehensive and innovative. The report is written according to academic writing standards. The other assignments have been done by using widely the resource material.
Assessment criteria, pass/fail (course unit)
Student does not understand the basics of the business establishing. The business plan is unrealistic. The report is not written according to academic writing standards. The assignments are not done or are failed.
Location and time
TAMK/etäyhteys
Exam schedules
-varsinainen tentti: 22.11.23
-1.rästitentti: 4.12.23
-2.rästitentti: 12.12.23
Assessment methods and criteria
Arviointiin liittyvät suoritukset:
LTS 45 % (perustuu raporttiin sekä itse- ja vertaisarviointi, tiimisuoritus tai yksilötyö, asteikko 0-5)
tentti 20 % (perustuu kurssin sisältöasioihin, yksilösuoritus, asteikko 0-5)
laskenta 15 % (perustuu kurssin sisältöön ja suorituksiin, yksilösuoritus, asteikko 0-5)
Business Game 20% (perustuu pelin ratkaisuihin, tiimisuoritus, asteikko 0-5)
Assessment scale
0-5
Teaching methods
luennot ja niihin liittyvät harjoitukset - tentti
simulaatiopeli
liiketoimintasuunnitelma projektina
omien yrittäjävalmiuksien arviointia, itse ja vertaisarvointia projekteissa
Learning materials
Suositellaan:
Heikkilä, P. & Saranpää, T. 2013. Hotelli- ja ravintola-alan sisäinen laskentatoimi + harjoituskirja. Helsinki: Restamark.
Iloniemi, M., Järvensivu, P., Kyläkallio, K., Parantainen, J. & Siikavuo, J. 2009. Uuden yrittäjän käsikirja. Helsinki: Talentum.
Viitala, R. & Jylhä, E. 2013. Liiketoimintaosaaminen. Menestyvän yritystoiminnan perusta. Helsinki: Edita. TAI MUU VASTAAVA!
+
moodlessa oleva materiaali sekä linkit
+
muu mahdollinen kurssin aikana annettu materiaali
Student workload
1 op vastaa 27 tunnin työtä opiskelijalle, mikä riippuu kuitenkin opiskelijan tavoitteista, aiemmasta koulutuksesta ja työkokemuksesta, osaamisesta
noin 50 % kontaktissa opiskelua (luennot ja niihin liittyvät harjoitukset), yrityspeli
noin 50 % henkilökohtaista itsenäistä opiskelua kuten tenttiin valmistautumista, harjoitusten tekemistä, tiimeissä työskentelyä, raporttien ja lts:n kirjoitusta
Content scheduling
Ideasta yritykseksi toteutuspäivät pääsääntöisesti ovat maanantai klo 9-15, tiistai klo 9-15 ja ke klo 12.30 -15
Viilolla 48-50 on yrityspelipäiviä tarkennetun aikataulun mukaisesti
Tiistai-iltapäivisin (neljä kertaa) on laskentaa
Muina ajankohtina tehdään liiketoimintasuunnitelmaan liittyviä asioita luonnoilla, harjoituksissa ja itsenäisesti tai tiimeissä opiskellen.
Tarkennettu aikataulu on moodlessa nähtävillä kurssin alkamisen jälkeen.
Completion alternatives
Hyväksiluku
-opinnon hyväksiluku: Jos opiskelija on suorittanut vastaavat opinnot yliopistossa ja/tai korkeakoulussa, hän voi hakea koko tämän kurssin täysimääräistä hyväksilukua hyvähot-järjestelmän kautta. Kurssista voi hakea myös osahyväksilukua joltakin jo yliopistossa tai korkeakoulussa suoritetulta osa-alueelta ja suorittaa puuttuvat osat aikataulun mukaisesti.
-ahot: aiemmin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen: Jos opiskelijalla on ko. kurssin tavoitteiden mukaista osaamista esim. työkokemuksen ja/tai suoritettujen opintojen puolesta, hän voi näyttää osaamisensa järjestetyllä näyttösuorituksella ennen kurssin alkamista. Ahot hakemus tehdään hyvähot-järjestelmässä. Aiemmin tehty liiketoimintasuunnitelma ja / tai yrittäjänä toimiminen mahdollistavat myös ahotoimaan kurssia niiltä osin kun on tavoitteiden ja sisältöjen mukaista. Ahot-hakemus tulee tehdä viikkoon 39 mennessä (2023) mennessä ja näyttösuoritukset viikolla 40-41.
-opinnollistaminen: vaihtoehtoisella tavalla hankittu osaaminen todentaminen, esim. opintojen aikana työssä hankittua osaamista (oman yrityksen perustaminen) yhdistettynä kirjallisuuteen, tekemisen arvointiin yms. Opiskelija voi myös sisällyttää oman yrityksen perustamisen tähän opintojaksoon.
Practical training and working life cooperation
Liiketoimintasuunnitelman voi tehdä esimerkiksi osuuskuntaan tai muuhun aloitettavaan yritykseen. ks. opinnollistaminen
International connections
-