From Business Idea to Service Enterprise (10 cr)
Code: 8T00DQ68-3005
General information
- Enrolment period
- 01.06.2022 - 22.08.2022
- Registration for the implementation has ended.
- Timing
- 29.08.2022 - 04.12.2022
- Implementation has ended.
- Credits
- 10 cr
- Local portion
- 0 cr
- Virtual portion
- 10 cr
- RDI portion
- 3 cr
- Mode of delivery
- Online learning
- Unit
- Hospitality Management
- Campus
- TAMK Main Campus
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 5 - 50
- Degree programmes
- Degree Programme in Hospitality Management
Objectives (course unit)
Students are able
- to seek the knowledge they need to start a company
- to formulate a business plan and to sell it to others
Content (course unit)
WHICH attributes are needed for entrepreneurship?
WHY to become an entrepreneur?
HOW is it possible to build an innovative, hospitable and profitable company from an idea?
Assessment criteria, satisfactory (1-2) (course unit)
Student knows the basics of business establishing. The business plan is limited. The report is partly done according to academic writing standards. The other assignments are passed satisfactory.
Assessment criteria, good (3-4) (course unit)
Student has a command of the basics of business establishing. The business plan is proper, detailed and realistic. The report is mainly written according to academic writing standards. The other assignments have been done by using the resource material.
Assessment criteria, excellent (5) (course unit)
Student is able to found a business. The business plan is realistic, comprehensive and innovative. The report is written according to academic writing standards. The other assignments have been done by using widely the resource material.
Assessment criteria, pass/fail (course unit)
Student does not understand the basics of the business establishing. The business plan is unrealistic. The report is not written according to academic writing standards. The assignments are not done or are failed.
Location and time
Kurssi ajoittuu välille 29.8. - 4.12.2022. Moduulikohtainen aikataulu ilmoitetaan kurssin Moodlessa. Opintojakso on ajoitettu opiskelijapalautteen myötä pidemmälle aikavälille, kun se sisältää ryhmätyöskentelyn lisäksi omaan tahtiin tehtäviä yksilötehtäviä. Päätehtävän palautuksen takaraja on kuitenkin su 4.12.2022.
Exam schedules
Opintojaksolla ei ole tenttiä. Kurssisuoritus käydään läpi ensimmäisessä verkkotapaamisessa.
Evaluation methods and criteria
Kurssin numeerisesti (0-5) arvioitavat palautukset:
- Liiketoimintasuunnitelma 7 op
- Johtamisen tehtävä 2 op
- Laskennan tehtävä 1 op
- Muut tehtäväpalautukset hyväksytty / täydennettävä
Assessment scale
0-5
Teaching methods
Opintojakso toteutetaan pääasiassa verkkokurssina (virtuaalisesti) ajalla 29.8. - 4.12. Opintojakso sisältää sekä itsenäisesti että tiimityönä toteutettavia tehtäviä. Kurssialustana toimii Tuni-Moodle. Kurssi avautuu siellä ma 29.8.2022.
Opintojakson yhteinen esittely- / aloituskerta järjestetään verkossa to 1.9.2022 klo 16.30-20. On suositeltavaa tutustua kurssialueeseen Moodlessa ennen tätä. Tiimijako tehdään ensimmäisellä yhteiskerralla. Oppimisessa hyödynnetään yhteistä ravitsemisalan case-yrityskuvausta.
Vapaaehtoiset liiketoimintasuunnitelman ohjauskerrat pidetään to 15.9. klo 16.30-18.15 (tämän perään on tiedonhankintaa klo 18.30-20) ja to 13.10. klo 16.30-20.
Vapaaehtoiset laskennan etäkerrat järjestetään to 6.10. klo 16.30-20 ja to 27.10. klo 16.30-20. Tällöin tehdään ohjatusti laskennan harjoituksia.
Learning materials
Sovitaan kurssin alussa.
Student workload
Opiskelijan ajankäyttö kurssille on yhteensä 270 h. Nämä tunnit sisältävät myös aiheeseen liittyvät verkkotapaamiset, ohjeistukset sekä itsenäisen työskentelyn yksin ja ryhmissä.
Kurssi ajoittuu välille 29.8. - 4.12.2022. Moduulikohtainen aikataulu ilmoitetaan kurssin Moodlessa. Opintojakso on ajoitettu opiskelijapalautteen myötä pidemmälle aikavälille, kun se sisältää ryhmätyöskentelyn lisäksi enempi omaan tahtiin tehtäviä yksilötehtäviä. Päätehtävän palautuksen takaraja on kuitenkin su 4.12.2022.
Content scheduling
Kurssi muodostuu viidestä eri moduulista:
- Minustako yrittäjä?
- Liiketoimintasuunnitelma
- Markkinoinnilla menestysbrändiksi
- Laskenta johtamisen välineenä
- Johtamisen monet kasvot
Tarkempi moduulikohtainen aikataulu ilmoitetaan kurssin Moodessa.
Completion alternatives
AHOT-mahdollisuus, mikäli opiskelija on laatinut aikaisemmin liiketoimintasuunnitelman tai vastaavan ja toiminut yrittäjänä. AHOT-hakemus HyväHotin kautta osoitetaan Tuula Niemelle.
Practical training and working life cooperation
Työelämäyhteistyö ja työelämän simulointi toteutetaan kurssitehtävien kautta.