Practical Training 3 (15 cr)
Code: 5C00BK87-3006
General information
- Enrolment period
- 02.12.2020 - 30.06.2021
- Registration for the implementation has ended.
- Timing
- 01.01.2021 - 31.07.2021
- Implementation has ended.
- Credits
- 15 cr
- Local portion
- 15 cr
- RDI portion
- 15 cr
- Mode of delivery
- Contact learning
- Unit
- Vehicle Engineering
- Campus
- TAMK Main Campus
- Teaching languages
- Finnish
- Degree programmes
- Degree Programme in Vehicle Engineering, students who began in 2014-2018
- Teachers
- Risto Myllymäki
- Jari Seppälä
- Mika Ijas
- Jarkko Peltonen
- Person in charge
- Jari Seppälä
- Course
- 5C00BK87
Objectives (course unit)
Students familiarize themselves in their own profession and learn new as opposed to their previous trainee jobs.
Content (course unit)
Students work as trainees in the automotive industry and keep a journal about their learning and complete the learning tasks that were assigned to them at the start of the training. Training is reported in a training seminar after the training. Presentation is given to the first and second year students. Finally student file in a training report.
Exam schedules
Ei tenttejä
Evaluation methods and criteria
Harjoittelun hyväksytysti suorittamisesta kirjataan suoritusmerkintä (S) ja ao. opintopistemäärä. Ei muuta numeroarviointia. Harjoittelun hyväksytysti suorittamiseen liittyy myös harjoitteluraportin hyväksyminen liitteitteen.
Assessment scale
Pass/Fail
Teaching methods
kenttätyöskentely
Learning materials
Harjoitteluvaatimukset on kirjattu autotekniikan yhteiseen harjoitteluohjeeseen. Lisäksi käytössä voi olla alakohtaisia harjoitteluun liittyviä tiedotteita tai ohjeita. Ammattikorkeakoulun harjoittelun valvoja voi käyttää harjoittelun ohjauksessa ja valvonnassa myös Moodle-oppimisympäristöön liittyvää ohjeistusta ja informaatiota. Harjoittelun raportoinnista on myös omat erilliset ohjeensa.
Student workload
Harjoittelusopimuksessa määritellään harjoittelun ajankohta ja suunnitellut työtehtävät sekä harjoittelutavoitteet. Ensimmäisen opiskeluvuoden jälkeen tutkintoon vaadittavaa harjoittelua (Harjoittelu 3) voi suorittaa 50 työpäivää koulutusohjelman harjoiteluohjeitten mukaan. Hyväksyttävästi suoritetusta harjoittelusta annetaan 15op.
Content scheduling
Harjoittelun käytännön järjestelyt kirjataan työanantajan, opiskelijan ja ammattikorkeakoulun allekirjoittamaan Harjoittelusopimukseen. Ammattikorkeakoulun harjoittelunohjaaja määrittelee mahdolliset harjoitteluun liittyvät tehtävät ja harjoittelun raportoinnin, ellei niitä ole erikseen ohjeistettu koulutusohjelman taholta.
Completion alternatives
Harjoittelun suorittamista ei pääsääntöisesti voi korvata muilla suorituksilla. Suorittamatta jääneen harjoittelujakson voi suorittaa myös seuraavina opintojen välikesinä tai muitten opintojen päättymisen jälkeen (läsnäolevana opiskelijana).
Practical training and working life cooperation
Harjoittelu suoritetaan työnantajien, ammattikorkeakoulun ja opiskelijan yhteistyönä. Ammattikorkeakoulu on tarpeellisessa määrin yhteydessä harjoittelupaikkaan ja mahdollisuuksien mukaan harjoittelupaikalla voidaan myös vierailla.
International connections
Voidaan suorittaa myös ulkomailla.
Further information
Ajankohta
Työharjoittelu sijoittuu yleensä kesäaikaan 1.5.-31.8. väliselle ajalle.
Esitiedot
Koulutusohjelmien omat harjoitteluinfot. Ei muita erityisiä esitietovaatimuksia.
Oppimistavoitteet
Harjoittelun tavoitteena on perehdyttää opiskelja ammattiopintojen kannalta keskeisiin ja omakohtaisesti suoritettaviin käytännön työtehtäviin. | Harjoittelun yleistavoitteena on perehdyttää opiskelija toimimaan työyhteisön jäsenenä
Harjoittelun tavoitteena on tukea opiskelijan ammatillista kasvua ja urakehitystä
Harjoittelun tavoitteena on motivoida opiskelijaa omalle alalle ja siten syventää ammatillisia opintoja
Harjoittelun tavoitteena on yhdistää teoriaopintoja ja käytäntöä ja antaa mahdollisuuksia tietojen ja taitojen soveltamiseen työelämässä
Harjoittelun tavoitteena on antaa mahdollisuuksia tutustua oman ammattialan viimeisimpiin työkäytäntöihin ja kehitysnäkymiin.
T&K osuus
Harjoittelua voi suorittaa myös T&K hankkeissa, joissa oman alan harjoittelutavoitteet täyttyvät.
Toteutustapa
Harjoittelu suoritetaan yleensä työnantajien palveluksessa määräaikaisessa työsuhteessa tai ilman työsuhdetta harjoittelijana. Harjoittelu tapahtuu läsnäolevana opiskelijana pääasiassa opintojen välikesinä päätoimisena harjoittelijana ja vähintään 1 kk pituisena harjoittelujaksona työnantajan työaikakäytäntöjä noudattaen.
Tieto virtuaalisuudesta opiskelijalle
Harjoittelua ei voi suorittaa varsinaisesti virtuaaliopetuksena. Harjoittelun ohjauksessa ja valvonnassa voidaan käyttää mm. Moodle-ohjeistusta.
Opintojakson toteutukselta kerätään palautetta
Muulla tavoin
Harjoitteluun mahdollisesti liittyvä palaute sisältyy opiskelijan laatimaan harjoitteluraporttiin.
Opettajan yhteenveto palautteesta
Harjoittelun ohjaaja voi antaa palautetta opiskelijalle tarpeellisessa määrin harjoitteluraportin hyväksymisen yhteydessä. Palaute annetaan joko henkilökohtaisesti tai mahdollisesti myös harjoittelun Moodle-ohjeistuksen kautta. Työnantajat voivat myös järjestää harjoittelun loputtua palautekeskustelun tai voivat antaa palautetta myös muilla tavoin (myös työ- tai harjoittelutodistuksessa).