Skip to main content

From Business Idea to Service Enterprise (10 cr)

Code: 8T00DQ68-3002

General information


Enrolment period
01.08.2021 - 01.10.2021
Registration for the implementation has ended.
Timing
25.10.2021 - 12.12.2021
Implementation has ended.
Credits
10 cr
Local portion
0 cr
Virtual portion
10 cr
RDI portion
5 cr
Mode of delivery
Online learning
Unit
Hospitality Management
Campus
TAMK Main Campus
Teaching languages
Finnish
Degree programmes
Degree Programme in Hospitality Management
Teachers
Mika Kylänen
Tuula Niemi
Taina Huhtinen
Person in charge
Tuula Niemi
Course
8T00DQ68

Objectives (course unit)

Students are able
- to seek the knowledge they need to start a company
- to formulate a business plan and to sell it to others

Content (course unit)

WHICH attributes are needed for entrepreneurship?
WHY to become an entrepreneur?
HOW is it possible to build an innovative, hospitable and profitable company from an idea?

Assessment criteria, satisfactory (1-2) (course unit)

Student knows the basics of business establishing. The business plan is limited. The report is partly done according to academic writing standards. The other assignments are passed satisfactory.

Assessment criteria, good (3-4) (course unit)

Student has a command of the basics of business establishing. The business plan is proper, detailed and realistic. The report is mainly written according to academic writing standards. The other assignments have been done by using the resource material.

Assessment criteria, excellent (5) (course unit)

Student is able to found a business. The business plan is realistic, comprehensive and innovative. The report is written according to academic writing standards. The other assignments have been done by using widely the resource material.

Assessment criteria, pass/fail (course unit)

Student does not understand the basics of the business establishing. The business plan is unrealistic. The report is not written according to academic writing standards. The assignments are not done or are failed.

Location and time

Kurssi ajoittuu välille 25.10. - 12.12.2021. Moduulikohtainen aikataulu ilmoitetaan kurssin Moodlessa.

Exam schedules

Opintojaksolla ei ole tenttiä. Kurssisuoritus käydään läpi ensimmäsessä verkkotapaamisessa.

Evaluation methods and criteria

Kurssin arvioitavat palautukset:
- Liiketoimintasuunnitelma 7 op
- Johtamisen tehtävä 2 op
- Laskennan tehtävä 1 op
- Muut tehtäväpalautukset hyväksytty / hylätty

Assessment scale

0-5

Teaching methods

Opintojakso toteutetaan pääasiassa verkkokurssina (virtuaalisesti) ajalla 25.10. - 12.12.2021. Kurssialustana toimii Tuni-Moodle. Kurssi avautuu siellä ma 25.10.2021.
Opintojakson yhteinen esittely- / aloituskerta järjestetään verkossa 29.10.2021 klo 14 - 16.
Vapaaehtoiset laskennan lähikerrat järjestetään 12.11. klo 9 - 11 ja 18.11.2021 klo 16.30 - 20. Lähikerralla tehdään ohjatusti laskennan harjoituksia.

Learning materials

Sovitaan kurssin alussa.

Student workload

Opiskelijan ajankäyttö kurssille on yhteensä 270 h. Nämä tunnit sisältävät myös aiheeseen liittyvät verkkotapaamiset, ohjeistukset sekä itsenäisen työskentelyn joko yksin tai ryhmissä.

Content scheduling

Kurssi muodostuu viidestä eri moduulista:
- Minustako yrittäjä?
- Liiketoimintasuunnitelma
- Markkinoinnilla menestysbrändiksi
- Johtamisen monet kasvot
- Laskenta johtamisen välineenä

Tarkempi moduulikohtainen aikataulu ilmoitetaan kurssin Moodessa.

Completion alternatives

AHOT-mahdollisuus, mikäli opiskelija on laatinut aikaisemmin liiketoimintasuunnitelman tai vastaavan ja toiminut yrittäjänä. AHOT-hakemus HyväHotin kautta osoitetaan Tuula Niemelle.

Practical training and working life cooperation

Työelämäyhteistyö toteutetaan kurssitehtävien kautta.

Go back to top of page