Skip to main content

Productisation of Service (10 cr)

Code: 8T00BB25-3011

General information


Enrolment period
10.06.2020 - 30.09.2020
Registration for the implementation has ended.
Timing
19.10.2020 - 16.12.2020
Implementation has ended.
Credits
10 cr
Local portion
0 cr
Virtual portion
10 cr
RDI portion
8 cr
Mode of delivery
Online learning
Unit
Hospitality Management
Campus
TAMK Main Campus
Teaching languages
Finnish
Degree programmes
Degree Programme in Hospitality Management
Teachers
Sanna Luoto
Taija Karhe
Person in charge
Satu Kylmälä
Course
8T00BB25

Objectives (course unit)

Students are able
- to define the name, content, and price for the product
- to include customers / service users in the product development process
- to produce a multisensory and high-quality service

Content (course unit)

WHAT is the customer’s role in productisation of products?
WHY is the service experience important?
HOW to productise service?

Location and time

Verkko-opetus

Exam schedules

Kirjatentti viikolla 44

Evaluation methods and criteria

Kirjatentti, 0–5, 30% kokonaisarvosanasta
Palvelumuotoiluprosessi-tiimitehtävä, 0–5, 60% kokonaisarvosanasta
Harjoitukset 1.–4., hyväksytty/täydennettävä
Sprint Innovation Festival, hyväksytty/täydennettävä
Tiimin vertaisarviointi ja ammatillinen osallistuminen 0–5, 10% kokonaisarvosanasta

Assessment scale

0-5

Teaching methods

Verkkoluennot ja webinaarit
Yhteistoiminnallinen työskentely verkon välityksellä ja ylsikötyöskentely

Learning materials

Koivisto, M., Säynäjäkangas, J. & Forsberg, S. 2019, Palvelumuotoilun bisneskirja, Alma Talent, Helsinki.
Löydät kirjan e-kirjana TAMK:n kirjastosta.

Lisäksi opintojaksolla osoitettava materiaali.

Student workload

10 op = 270 h opiskelijan työtä

Opintojakso toteutetaan verkko-opiskeluna ja itsenäisenä opiskeluna. Varaa seuraavat ajankohdat kalenteriisi webinaareja, verkkotyöskentelyä, itsenäistä opiskelua ja tiimityötä varten:

Maanantaisin klo 8.00-16.00
Tiistaisin klo 8.00-16.00
Keskiviikkoisin klo 8.00-16.00

Opintojakson tarkempi aikataulu (mm. webinaariajankohdat) julkaistaan opintojakson alkaessa.

Completion alternatives

Tuotteistan palveluni 10 op
(OPS 2019 = Uusia palveluja arvopohjaisesti 10 op)

Practical training and working life cooperation

Palvelumuotoilu-prosessi tiimityönä
Asiantuntijavieraat webinaareissa

Further information

Opintojakson toteutus tapahtuu etäopetuksena.

Assessment criteria - fail (0) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)

Opiskelija ei tunnista palvelumuotoilun käsitteistöä eikä tunne palvelumuotoilun menetelmiä niin, että osaisi käyttää niitä.

Assessment criteria - satisfactory (1-2) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)

Opiskelija tunnistaa palvelumuotoilun käsitteistön ja osaa kuvata käyttäjälähtöisen palvelukokonaisuuden.
Opiskelija tuntee erilaisia palvelumuotoilun menetelmiä ja käyttää niitä ohjatusti.
Opiskelija tarkastelee ja arvioi asioita omasta näkökulmastaan.

Assessment criteria - good (3-4) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)

Opiskelija jäsentää palvelumuotoilun käsitteen alaan liittyvänä ilmiönä ja osaa soveltaa sitä taloudellisesti kannattavan ja laadukkaan käyttäjälähtöisen palvelukokonaisuuden suunnittelussa.
Opiskelija osaa toimia yhteistyössä vastuullisesti ja sitoutuneesti noudattaen palvelualalle tärkeitä vaatimuksia.

Assessment criteria - excellent (5) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)

Opiskelija ymmärtää palvelumuotoilun käsitteen ammatillisessa kontekstissa ja osaa soveltaa sekä analysoida sitä taloudellisesti kannattavan ja laadukkaan käyttäjälähtöisen palvelukokonaisuuden suunnittelussa.
Opiskelija osaa toimia yhteistyössä vastuullisesti ja sitoutuneesti oman palvelualan vaatimukset ja tarpeet huomioon ottaen.

Go back to top of page