Skip to main content

Foundation Engineering (5 cr)

Code: 5R00BD63-3021

General information


Enrolment period
01.08.2018 - 20.09.2018
Registration for the implementation has ended.
Timing
27.08.2018 - 12.12.2018
Implementation has ended.
Credits
5 cr
Local portion
5 cr
Mode of delivery
Contact learning
Unit
Construction Engineering
Campus
TAMK Main Campus
Teaching languages
Finnish
Degree programmes
Degree Programme in Construction Engineering, students who began in 2014-2018
Teachers
Jarno Oravasaari
Hannele Kulmala
Person in charge
Jouko Lähteenmäki
Small groups
Ryhmä 1 (Size: 16 . Open UAS : 0.)
Ryhmä 2 (Size: 16 . Open UAS : 0.)
Small groups
Ryhmä 1
Ryhmä 2
Course
5R00BD63

Objectives (course unit)

.

Content (course unit)

.

Exam schedules

Välitenttien/ tenttien ajankohdat sovitaan opintojakson alkaessa. Samoin harjoitustyön palautuspäivämäärä sovitaan kurssin alkaessa.
Kurssin uusintatentit rakennustekniikan uusintatenttipäivinä. Uusintatentti koskee koko opintojaksoa, ei välikokeita.

Evaluation methods and criteria

Opintojakso arvioidaan asteikolla 0 - 5.
Opintojakson suorittamisessa edellytetään säännöllistä (vähintään 50 % tunneista ja verkko-opetuksesta) osallistumista oppitunneille. Lisäksi edellytetään harjoitustöiden ja laboratorioselostusten tekemistä hyväksyttävästi. Laboratorioharjoituksessa on pakollinen läsnäolo. Korvaavia suorituksia ei tästä hyväksytä, vaan laboratorioharjoitukset suoritetaan mahdollisten poisjääntien takia seuraavien lukukausien toteutuksilla. Kurssiin kuuluu 1 harjoitustyö, joka arvioidaan asteikolla 0..5. Harjoitustyön painoarvo on 30 % kurssin kokonaisarvosanasta. Harjoitustyön myöhästyminen alentaa työstä saatavia pisteitä.Tenttiin EI saa osallistua, ellei harjoitustyötä ole palautettu. Tentin painoarvo on 70 %. Muiden tekijöiden vaikutus kurssin arvosanaan on -1/2..1/2 arvosanaa. Näitä muita tekijöitä ovat tuntiaktiivisuus ja säännöllinen, aktiivinen osallistuminen opetukseen sekä kurssilla tehtävät vapaaehtoiset etä-/kotitehtävät.

Assessment scale

0-5

Teaching methods

Lähiopetus, verkko-opetus, laboratorioharjoitus, kotitehtävät ja harjoitukset, harjoitustyöt ja välikokeet.

Learning materials

Jääskeläinen Raimo: Pohjarakennuksen perusteet, Tammertekniikka 2009. Jääskeläinen Raimo: Geotekniikka (soveltuvin osin). RATU-kortit ja MaaRYL pohjarakentamisen osalta. Tunneilla jaettava materiaali ja muu tunneilla nimettävä aineisto. Sähköinen aineisto Tabulassa.

Student workload

Lähiopetus yhteensä noin 60 h, lähiopetuksesta osa toteutetaan verkko-opintoina. Verkko-opintoihin osallistuminen ja tehtävien tekeminen lasketaan osallistumiseksi lähiopetukseen (ts. mikäli yksittäisen viikon verkko-opintoja ei ole tehty, vastaa se poissaoloa oppitunneilta). Kurssiin sisältyy myös laboratorioharjoitus 3 h, josta laaditaan erillinen raportti. Laboratorioharjoituksessa on pakollinen läsnäolo, lähiopetuksessa edellytetään säännöllistä läsnäoloa oppitunneilla (vähintään 50 % lähiopetustunneista ja verkko-opteuksesta).
Opiskelijan mitoitettu ajankäyttö kurssilla yhteensä 5 x 27 h = 135 h, josta lähi- ja verkko-opetuksen osuus on noin 60 h.

Content scheduling

Opintojakson aihepiirit:
1. Yleistä pohjarakentamisesta
2. Maanvarais- ja kallioperustukset
3. Maanvaraisten perustusten mitoitus (kantokyky- ja painumalaskelmat)
4. Kuivatus
5. Routasuojaus
6. Täyttö- ja tiivistystyöt
7. Maanrakennuksen työvaiheet
8. Maarakennusominaisuudet
9. Maarakennuksen määrämittausperusteet
10. Paaluperustukset
11. Maapohjan vahvistaminen
12. Kaivannot
13. Vierailu työmaalle

Completion alternatives

ei ole

Practical training and working life cooperation

Opintojakson aikana mahdollinen työmaavierailu pohjarakennuskohteeseen

International connections

ei ole

Further information

yhteydenotot: hannele.kulmala@tamk.fi

Assessment criteria - fail (0) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)

Opiskelija on osallistunut lähiopetustunneille vaaditun määrän (50 %). Opiskelija ei ole tehnyt kurssiin kuuluvia pakollisia osatehtäviä (harjoitustyö, laboratorioharjoitus). Opiskelijan osaaminen ei täytä tyydyttäviä vaatimuksia.

Assessment criteria - satisfactory (1-2) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)

Opiskelija osallistuu tunneille vähimmäisvaatimuksen mukaisesti (50 %), tekee annetun harjoitustehtävän hyväksytysti, osallistuu laboratoriotöihin (selostus hyväksyttävästi tehty) sekä saa vähintään 1/3 maksimipisteistä molemmista välikokeista. Tällöin opiskelija tuntee erilaiset perustamistavat, suoriutuu yksinkertaisten perustusten mitoituslaskelmista, tunnistaa kuivatuksen merkityksen sekä routasuojauksen periaatteet ja tunnistaa eri paalutyypit.

Assessment criteria - good (3-4) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)

Tyydyttävä -kohdassa esitettyjen vaatimusten ja tietämysten lisäksi opiskelija toimii aktiivisesti tunneilla. Välikokeiden ja harjoitustyön painotettu vähimmäispistemäärä on 18/30. Tällöin opiskelija tietää, milloin erilaisia perustamistapoja käytetään ja osaa mitoittaa yksinkertaisen perustusrakenteen erilaisilla lähtötiedoilla. Opiskelija osaa laskea maan tilavuuden muutoksia. Lisäksi opiskelija ymmärtää eri osatekijöiden merkityksen tiivistystöissä ja miten tiiviyksiä ja kantavuuksia voidaan mitata.
Opiskelija ottaa vastuuta ja sitoutuu kurssin aikatauluihin ja tehtäviin.

Assessment criteria - excellent (5) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)

Hyvä -kohdassa esitettyjen vaatimusten ja tietämysten lisäksi opiskelija toimii erittäin aktiivisesti tunneilla ja osoittaa erityistä kiinnostusta aihepiiriä kohtaan mm. tekemällä myös kurssin vapaaehtoisia tehtäviä. Välikokeiden ja harjoitustöiden painotettu vähimmäispistemäärä on 26/30. Tällöin opiskelijalla on kokonaisvaltainen käsitys kaikista opintojakson aihepiireistä (kohdassa sisällön jaksotus kerrottu) ja niiden käytöstä ongelmien ratkaisuun sekä taito esittää ja perustella loogisesti valitut ratkaisut. Opiskelija on erittäin motivoitunut ja ottaa sitoutuneesti vastuuta omasta ja ryhmän suoriutumisesta.

Go back to top of page