Cliff Structures (3 cr)
Code: 5R00BE73-3002
General information
- Enrolment period
- 15.04.2016 - 18.09.2016
- Registration for the implementation has ended.
- Timing
- 01.08.2016 - 10.12.2016
- Implementation has ended.
- Credits
- 3 cr
- Local portion
- 3 cr
- Mode of delivery
- Contact learning
- Unit
- Construction Engineering
- Campus
- TAMK Main Campus
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 5 - 30
- Degree programmes
- Degree Programme in Construction Engineering, students who began in 2013 or earlier
- Teachers
- Reijo Rasmus
- Course
- 5R00BE73
Objectives (course unit)
The students learn about various usages of cliff structures. The students learn the usage possibilities of cliff structures and the Finnish bedrock as a building object. The students learn the characteristics of Finnish bedrock, the characteristic research methods and the most common cliff structures. The students learn examples of structural solutions for cliffs, reinforcing bedrock and drying solutions. The students also learn how the bedrock is used as air raid shelters.
Content (course unit)
Bedrock as building object, various structural solutions for different usages, bedrock characteristic research methods, reinforcing bedrock and drying structures, using bedrock for air raid shelters.
Exam schedules
Tentti on 10.12.2016
Evaluation methods and criteria
Arvosana määräytyy koearvosanan (pääpaino), nimetyistä aiheista (opintomatkoihi) tehdyn oppimispäiväkirjan sekä läsnäolon perusteella.
Teaching methods
Lähiopetus,asiantuntijaluennot, opintomatkat sekä niistä laadittava oppimispäiväkirja ja kirjallinen koe.
Learning materials
Oppimateriaali muodostuu vastuuopettajan sekä vierailevien luennoitsijoiden aineistosta, jotka ovat saatavilla Tabulassa. Ennen koetta tarkennetaan kokeeseen tuleva aineisto.
Student workload
Opiskelijan ajankäyttö muodostuu osallistumisesta oppitunneille, valmistautumisesta kokeeseen sekä opintomatkoilta laadittavan oppimispäiväkirjan laatimisesta.
Content scheduling
Oppitunneista tulee Tabulaan tarkennettu ohjelma. Ajankäyttö on alustavasti seuraava: Johdanto ja maanalaisen rakentamisen mahdollisuudet 2 h,louhinnan perusteet 3 h, kalliorakentamisen työvaiheet 3 h, kallion ominaisuudet ja tutkiminen 2 h, kalliomekaaninen suunnittelu 3 h, kuilut, suuaukkorakenteet 2 h, työmaajärjestelyt 3 h, opintomatkat n. 4 h ja koe 2 h.
Completion alternatives
Keskustele opettajan kanssa vaihtoehdoista.
Practical training and working life cooperation
Osa oppitunneista on ulkopuolisten asiantuntijoiden pitämiä. Pyritään järjestämään useita exu-kohteita.
Further information
Esitiedot
Geotekniikka
Pohjarakennus
Assessment criteria - fail (0) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)
Opiskelijalta puuttuu osasuorituksia (tentti tai oppimispäiväkirja) tai hänen hänen läsnäolonsa ei ole riittävä, mutta hänellä on oikeus täydentää puuttuvat osasuoritukset.
Assessment criteria - satisfactory (1-2) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)
Opiskelija osallistuu säännöllisesti opetukseen (>50 %), laatii hyväksytysti oppimispäiväkirjan opintomatkoista ja saa kokeista vähintään 40 % maksimipistemäärästä, mikä osoittaa, että hän tuntee kalliorakentamisen päätyövaiheet ja peruskäsitteet.
Assessment criteria - good (3-4) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)
Opiskelija osallistuu säännöllisesti ja aktiivisesti opetukseen, laatii ajoissa oppimispäiväkirjan ja täydentää selostuksen omakohtaisilla havainnoinneilla ja saa kokeista vähintään 60 % maksimipistemäärästä, mikä osoittaa, että hän tuntee aihepiirin peruskäsitteet - ja asiat ja oaaa soveltaa oppimiaan asioita käytännön tilanteissa. Opiskelija pystyy selittämään tavanomaisten rakenneratkaisujen perusteet ja pystyy toimimaan opastettuna ammattilaisten kanssa.
Assessment criteria - excellent (5) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)
Opiskelija osallistuu säännöllisesti (>80 %) ja aktiivisesti opetukseen, laatii ajoissa raportit opintomatkoista ja täydentää selostusta omakohtaisilla havainnoinneilla ja pohdinnoilla ja saa kokeista vähintään 85 % maksimipistemäärästä. Edellä kuvatun osaamisen lisäksi opiskelija pystyy arvioimaan erilaisten työmenetelmien soveltuvuutta ja niiden vaikutusta ympäristöön ja muihin töihin.