Skip to main content

Basics of Clinical Nursing 1 (6 cr)

Code: 7K00CJ45-3033

General information


Enrolment period
01.05.2016 - 04.09.2016
Registration for the implementation has ended.
Timing
01.08.2016 - 23.10.2016
Implementation has ended.
Credits
6 cr
Local portion
6 cr
Mode of delivery
Contact learning
Campus
TAMK Main Campus
Teaching languages
Finnish
Seats
0 - 26
Degree programmes
Degree Programme in Nursing and Health Care, Nursing
Teachers
Anna-Mari Rautiola
Hanna Viitala
Paula Pursiainen
Person in charge
Anna-Mari Rautiola
Small groups
ryhmä 1 (Size: 0 . Open UAS : 0.)
ryhmä 2 (Size: 0 . Open UAS : 0.)
Small groups
ryhmä 1
ryhmä 2
Course
7K00CJ45

Objectives (course unit)

The student
-has the basic knowledge of patient’s needs related to rest, nutrition, elimination, cleanliness, exercise, interactions and sexuality and has the nursing skills to help meeting these needs and knows how to promote health on these areas
-knows the principles of rehabilitative nursing care
-knows the principles of ergonomics in nursing and knows how to utilize them as assisting the patient
-knows the principles and main concepts of health promoting nutrition as per national nutrition recommendations
-is able to recognize adult patients’ need for nutritional guidance
-is able to instruct how to carry out a health promoting nutrition or specific nutrition plan needed as part of disease management
-is able to assess the patients’ risk for malnutrition
-is able to implement enhanced nutrition care as part of nursing care
-takes responsibility on his/her learning and actions during small-group learning activities and commits himself/herself to
goal oriented problem solving process in small-group education

Content (course unit)

-Human basic needs: Rest, exercise, nutrition, elimination, cleanliness, interactions and sexuality and health promotion on these areas
-Ergonomic way of working
-Rehabilitative way of working as assisting the patient
-Nursing skills related to cleanliness, integumentary care, nutrition, exercise and elimination
-Finnish nutrition recommendations
-Nutrition care in the most common problems of public health
- Adult’s need for energy and main nutrients
-The most common special diets
-Recognition and care of malnutrition

Prerequisites (course unit)

None

Exam schedules

OSA 2: tentin ajankohta selviää kurssin alettua.

Evaluation methods and criteria

Osa 1 Hoitotyö. Numeerinen arviointi. Portfolio. Osallistuminen opetukseen. Painokerroin 4
Osa 2 Ravitsemustiede. Numeerinen arviointi tentin perusteella. Osallistuminen opetukseen. Luennoilla 80% läsnäolo. Painokerroin 2
Osa 3 Pienryhmätyöskentely. Arviointi hyväksytty/hylätty. Pienryhmätyöskentelyssä 100% läsnäolovelvollisuus, aktiivinen osallistuminen ja sovittujen tehtävien tekeminen.

Teaching methods

Osa 1: Ohjattu itsenäinen työskentely; opiskelijat vastaavat laatimassaan portfoliossa verkossa esitettyihin oppimiskysymyksiin. Verkossa on saatavilla tukiluentoja sekä muuta oppimismateriaalia. Kontaktitapaamisten avulla (luennot ja pienryhmätyöskentely) on tarkoitus syventää oppimista.
Osa 2: luennot ja itsenäinen työskentely.
Osa 3: Pienryhmätyöskentely.
Toteutussuunnitelma tarkentuu mahdollisesti syksyllä.

Learning materials

(Iivanainen, A. & Syväoja, P. 2012. Hoida ja kirjaa. Helsinki: Sanoma Pro Oy.)
Rautava-Nurmi, H. & Westergård, A. & Henttonen, T. & Ojala, M. & Vuorinen, S. 2012. Hoitotyön taidot ja toiminnot. Helsinki: Sanoma Pro Oy.Kappaleet 9,,10,11, (11.1 ja 11.2),12 ja 13
Tamminen-Peter, L.& Wickström, G. 2013.Potilassiirrot. taitava avustaja aktivoi ja auttaa.Työterveyslaitos.
Terveyttä ruoasta! Suomalaiset ravitsemussuositukset 2014. Valtion ravitsemusneuvottelukunta 2014. www.vrn.fi
Ravitsemushoito.Suositus sairaaloihin, terveyskeskuksiin, palvelu- ja hoitokoteihin sekä kuntoutuskeskuksiin. Valtion ravitsemusneuvottelukunta 2010. www.vrn.fi
Muu tunneilla osoitettu materiaali.
Opetusmateriaali tarkentuu mahd. syksyllä.

Student workload

Opiskelijalle kokonaistuntimäärä on 162, joista suurin osa on itsenäistä työskentelyä.

Content scheduling

Opintojakso koostuu seuraavista osista
Osa 1 Hoitotyö
Osa 2 Ravitsemustiede
Osa 3 Pienryhmätyöskentely

Further information

Ko. opintojakso toteutetaan seuraavan opintojakson "Kliinisen hoitotyön perusta 2 (7K00CJ46-3031)" kanssa saumattomassa yhteistyössä.
Toisin sanoen portfolion työstäminen jatkuu tässä kokonaisuudessa.

Assessment criteria - satisfactory (1-2) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)

Ylempi kategoria sisältää aina alemman
Arviointikriteerit – tyydyttävä (1-2)
Ylempi kategoria sisältää aina alemman
Osaa määritellä kuntouttavan hoitotyön ja ergonomisen työskentelytavan hoitotyössä
Tietää ihmisen lepoon, ravitsemukseen, erittämiseen, puhtauteen, liikuntaan, kanssakäymisen ja seksuaalisuuteen liittyvät perustarpeet ja nimeää hoitotyön auttamismenetelmiä näillä alueilla
Tietää eri tarkkailualueiden normaaliarvot
Tietää kansallisen ravitsemussuorituksen keskeisiä periaatteita ja käsitteitä
Tunnistaa aikuispotilaan ravitsemusohjauksen tarvetta
Nimeää ravitsemushoidon sisältöä keskeisissä kansanterveysongelmissa
Tuntee energian ja keskeisten ravintoaineiden tarvetta aikuisilla
Tuntee erilaisia erityisruokavalioita
Tietää miten potilaan aliravitsemuksen riskiä tunnistetaan

Assessment criteria - good (3-4) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)

Osaa perustiedot potilaan lepoon, ravitsemukseen, erittämiseen, puhtauteen, liikuntaan, kanssakäymiseen ja seksuaalisuuteen liittyvistä tarpeista ja tietää perustellen niihin liittyviä hoitotyön auttamismenetelmiä ja osaa edistää terveyttä näillä alueilla
Tietää kuntouttavan hoitotyön periaatteet
Tietää ergonomisen työskentelytavan periaatteet hoitotyössä ja tietää miten niitä sovelletaan potilaan avustamisessa
Osaa kansallisten ravitsemussuositusten mukaisen terveyttä edistävän ravitsemuksen periaatteet ja keskeiset käsitteet
Osaa tunnistaa aikuispotilaan ravitsemusohjauksen tarpeen
Osaa ohjata terveyttä edistävän tai sairauden hoidossa tarvittavan ruokavalion toteuttamista
Osaa arvioida potilaan vajaaravitsemuksen riskiä
Osaa toteuttaa tehostettua ravitsemushoitoa osana hoitotyötä

Assessment criteria - excellent (5) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)

Analysoi, pohtii, perustelee ja yhdistää ammatilliseen kontekstiin
Yhdistää ravitsemusosaamisen hoitotyöhön
Perustelee ravitsemukseen liittyvää ohjaustaan ravitsemustieteeseen liittyvällä tiedolla
Pienryhmätyöskentelylle hyväksytyn tason arviointikriteerit :
Aktiivinen osallistuminen pienryhmätyöskentelyyn
Tehtävien ohjeiden mukainen suorittaminen.

Go back to top of page