Basics of Production and Quality (5 cr)
Code: 5K00BG85-3013
General information
- Enrolment period
- 27.07.2015 - 06.09.2015
- Registration for the implementation has ended.
- Timing
- 31.08.2015 - 18.12.2015
- Implementation has ended.
- Credits
- 5 cr
- Local portion
- 5 cr
- Mode of delivery
- Contact learning
- Unit
- Mechanical Engineering
- Campus
- TAMK Main Campus
- Teaching languages
- Finnish
- Degree programmes
- Degree Programme in Mechanical Engineering
Objectives (course unit)
Student knows the most important methods of production and manufacturing. Student understands the essential terms related to manufacturing. Student knows the importance of production automation. Student knows the quality technics in principled level. Student gets familiarized with the most important measuring instruments and methods involved in metal workshops.
Content (course unit)
Models of production and their control, the most important machining and welding processes, sheet metal work, coating methods, assembly, manufacturing automation, quality technics, measurement, measuring instruments.
Exam schedules
Tenttipäivä sovitaan kurssin aloituksessa
Evaluation methods and criteria
Tentit, harjoitustyöt ja esitelmät raportteineen.
Valmistustekniikan osalta: Esitelmät 40% ja tentti 60%
Laatutekniikan osalta:
Esitelmät/tehtävät 40% ja tentti 60%
Assessment scale
0-5
Teaching methods
Harjoitukset, lähiopetus, yhteistoiminnallinen oppiminen, harjoitustyöt, tentti, esitelmät ja yritysvierailu(t)
Learning materials
Esitellään kurssin alussa
Valmistustekniikka E. Ihalainen-K. Aaltonen et al. ja/tai Konetekniikan perusteet T. Keinänen-P. Kärkkäinen
Mittaus- ja Laatutekniikka P.Andersson-H.Tikka
Student workload
Opiskelijan tekemä työ 27h/op
Content scheduling
Lähiopetus yht. 73h
Laatutekniikka 28h
Valmistustekniikka 45h
Completion alternatives
Näyttö
Further information
Opiskelijat tekevät pienryhmissä esitelmät arvotusta tai valitsemastaan aiheesta, joka esitetään, opponoidaan, palautetaan ja arvostellaan osana kurssin suoritusta.
Assessment criteria - satisfactory (1-2) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)
Osaa tunnistaa ja määritellä alaan liittyvät peruskäsitteistön. Suoriutuu annetuista tehtävistä ohjattuna/avustettuna. Tuntee erilaisia menettelytapoja, muttei osaa perustella valintojaan. Toimii ryhmässä. Tunnistaa vuorovaikutustaitonsa. Tunnistaa omalle alalle tärkeitä toimintatapoja. Ottaa vastuun omasta suoriutumisestaan ja osaa ottaa vastaan sekä antaa palautetta.
Assessment criteria - good (3-4) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)
Jäsentää alaan liittyvien käsitteiden väliset suhteet. Osaa valita eri vaihtoehdoista sopivimman menettelytavan sekä perustella valintansa. Osaa toimia yhteistyössä vastuullisesti ja on valmis kehittämään vuorovaikutustaitojaan. Tunnistaa ja noudattaa omalle alalle tärkeitä toimintatapoja. Ottaa vastuuta ja sitoutuu oman toiminnan lisäksi myös ryhmän toimintaan. Osaa antaa sekä vastaanottaa palautetta aktiivisesti ja rakentavasti.
Assessment criteria - excellent (5) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)
Ymmärtää laaja-alaisia kokonaisuuksia ja niiden välisiä suhteita. Osaa etsiä erilaisia toimintatapoja ja ratkaisuvaihtoehtoja, perustella valintojaan ja kokeilla uudenlaisia toimintamalleja. Arvioi erilaisia ratkaisuvaihtoehtoja sekä yhdistelee ratkaisutapoja luovasti tai luo uusia. Osaa toimia yhteistyössä vastuullisesti, joustavasti ja rakentavasti. Kehittää sekä omaa että ryhmän vuorovaikutusta. Toimii vastuullisesti ja sitoutuneesti yhteisön ja oman alan vaatimukset ja tarpeet huomioon ottaen. Käyttää palautetta systemaattisesti oman ja yhteisönsä ammatillisen kasvun välineenä.