Skip to main content

Machines and Appliances (10 cr)

Code: 8T00BB22-3006

General information


Enrolment period
02.07.2015 - 06.09.2015
Registration for the implementation has ended.
Timing
01.08.2015 - 15.11.2015
Implementation has ended.
Credits
10 cr
Local portion
2 cr
Virtual portion
8 cr
Mode of delivery
Blended learning
Unit
Hospitality Management
Campus
TAMK Main Campus
Teaching languages
Finnish
Seats
10 - 25
Teachers
Leila Kakko
Tuija Heikkilä
Sami Salonen
Person in charge
Sami Salonen
Course
8T00BB22

Objectives (course unit)

Students are able
- to choose the right machines and appliances for the service in accordance with the business idea
- to evaluate the effects of various machines and appliances on costs and profitability

Content (course unit)

WHAT machines and appliances are used in the field?
WHY is it cost-effective to make good use of technology?
HOW is it possible to make good use of technology reasonably in profitable business?

Exam schedules

Virtuaalitentti laskennasta

Evaluation methods and criteria

Arviointi: Aktiivinen osallistuminen lähipäiviin 30%, verkkokeskustelu 20%, case 30 ja laskenta 20%.

Teaching methods

Luento-opetusta, pienryhmätyöskentelyä, verkkokeskustelu

Learning materials

Opetusmateriaali Tabulassa

Student workload

Kontaktiopetusta 28h, itsenäistä opiskelua 242h

Content scheduling

Pe 18.9.2015 klo 8.00-17.00. Klo 8.00-9.00 Kurssin aloitus, suorittaminen ja arviointi. Ryhmien / parien muodostaminen. Liikeideoiden arviointi ja eri ruokapalvelujärjestelmät. Laskentaa, TuHe
La 19.9.2015 klo 8.30-14.30. Valittujen koneiden ja laitteiden esittely ja läpikäynti.
Pe 23.10.2015 klo 8.00-17.00
La 24.10.2015 klo 8.30-14.30, Casien esittely
Raportin palautus myöhemmin

Completion alternatives

AHOT XX.8 klo 16-20

Practical training and working life cooperation

Tuotantovälinekartoitus yrityksiin

Further information

This module has more implementations, which are informed to students before the beginning of this course. Only one implementation is available to exchange students of DP in Hospitality Management, which is clearly marked.

Assessment criteria - fail (0) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)

Hylätty
Ei osaa oikein tunnistaa erilaisia liikeideoita ja määritellä niiden kautta tarvittavia koneita ja laitteita.
Osaa käyttää puutteellisesti valitun liikeidean mukaisia koneita ja laitteita.
Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta heikosti. Tarkastelee ja arvioi asioita pääosin omasta näkökulmastaan.
Tunnistaa ergonomian ja työturvallisuuden merkityksen koneiden ja laitteiden käytössä riittämättömästi.

Assessment criteria - satisfactory (1-2) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)

T1-2
Osaa tunnistaa erilaiset liikeideat ja määritellä niiden kautta tarvittavat koneet ja laitteet.
Osaa käyttää valitun liikeidean mukaisia koneita ja laitteita.
Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta. Tarkastelee ja arvioi asioita pääosin omasta näkökulmastaan.
Tunnistaa ergonomian ja työturvallisuuden merkityksen koneiden ja laitteiden käytössä.

Assessment criteria - good (3-4) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)

H3-4
Osaa jäsentää erilaiset liikeideat ja kykenee vertailemaan ja arvioimaan eri kone- ja laitevalintojen toiminnallisuutta sekä kustannus- ja kannattavuusvaikutuksia.
Osaa käyttää valitun liikeidean mukaisia koneita ja laitteita sekä menetelmiä perustellusti.
Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta aktiivisesti ja rakentavasti. Osaa toimia yhteistyössä vastuullisesti ergonomia ja työturvallisuus huomioiden sekä on valmis kehittämään vuorovaikutustaitojaan.

Assessment criteria - excellent (5) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)

K5
Ymmärtää toimialaa kokonaisuutena ja analysoi kone- ja laitevalintoja liiketoiminnallisesta näkökulmasta.
Osaa käyttää valitun liikeidean mukaisia koneita ja laitteita sekä testata ja luoda uusia toimintamalleja niiden avulla.
Osaa analysoida palautetta ja sitoutuu itsensä sekä työyhteisön kehittämiseen. Osaa toimia joustavasti ja ennakoiden sekä tuoda palveluprosessiin taloudellisuutta ja hyvinvointia edistävää näkökulmaa.

Go back to top of page