Skip to main content

Bachelor's Thesis (15 cr)

Code: TT-0060-3005

General information


Enrolment period
08.04.2015 - 30.09.2015
Registration for the implementation has ended.
Timing
01.08.2015 - 31.07.2016
Implementation has ended.
Credits
15 cr
Local portion
12 cr
Virtual portion
3 cr
RDI portion
7 cr
Mode of delivery
Blended learning
Unit
Building Services Engineering
Campus
TAMK Main Campus
Teaching languages
Finnish
Seats
10 - 40
Degree programmes
Degree Programme in Building Services Engineering, students who began in 2013 or earlier
Teachers
Eero Kulmala
Taru Owston
Marja-Liisa Timperi
Erkki Lipsanen
Helena Lintunen
Antti Mäkinen
Pirkko Pihlajamaa
Jussi-Pekka Juvela
Course
TT-0060

Objectives (course unit)

The goal of the bachelor's thesis is to develop and show the students’ ability to apply their knowledge and skills in the practical expert tasks relating to their professional studies in building services engineering. The students show their capability for independent, long-span and target-oriented research work, in-depth handling of the topic they have chosen and outlined and reporting their work according to the requirements set for the bachelor's. The students are capable for independent information search, know how to apply their knowledge into practice and to give development suggests to the client of the bachelor thesis. The bachelor's must show familiarity with the topic of the thesis, mastery of the research methods needed as well as professional communication.

Content (course unit)

The students usually choose the topic for the bachelor's thesis themselves. The bachelor's thesis must focus on a topic, which is relevant for tasks which form the basis of the degree programme. It can be a part of a single or multidisciplinary project or research. Bachelor's thesis orientation is a mandatory part of the course.

Prerequisites (course unit)

Prerequisites: Depending on the specialisation, either TT-4101 or TT-5101.

Evaluation methods and criteria

Arviointiin vaikuttaa koko opinnäytetyöprosessi: tutkimussuunnitelma, työn laajuus/vaikeusaste, aikataulutettu työskentely, ohjauksen hyödyntäminen/yhteistyökyky ja lopullinen raportointi

Assessment scale

0-5

Teaching methods

Itsenäinen työskentely ohjausresurssia hyödyntäen. Seminaarien kuuntelu ja oma seminaariesitys. Kypsyysnäyte.

Learning materials

Monipuoliset tiedonhakukanavat mm. kirjasto.
Itse tutkimukselliseen kirjoittamiseen: Hirsijärvi, Remes, Sajavaara: Tutki ja kirjoita

Student workload

Opinnätytetyöstä kertyy 15 op ja se vastaa 405 h itsenäistä työskentelyä.Aiheen valinnassa kannattaa ottaa huomioon ko. aikaresurssi ja tehdä ajankäytön suunnittelua alusta lähtien.

Content scheduling

Kukin ohjaaja pyrkii omien ohjattaviensa kanssa löytämään kannustavan ohjausrytmin, joka avittaa myös työn aikataulussa etenemistä.Opiskelija voi tehdä em. asiaan omia ehdotuksiansa.

Practical training and working life cooperation

On suositeltavaa, että opiskelija pyrkii löytämään opinnäytetyön aiheen talotekniikka-alan yrityksistä Suomesta tai ulkomailta.

Further information

Opiskelija voi saada työlleen ohjaajan, kun 145 op on suoritettuna - ohjaajan nimeää opintopolkuvastaava. Opinnäytetyö voidaan tehdä myös kv-vaihtona. Opinnäytetyön aihe tulee hyväksyttää ennen työhön ryhtymistä LVI-opintopolkuvastaavalla: Pirkko Pihlajamaa
Pääsääntöisesti opiskelijan omalla vastuulla on aiheen etsintä.

Assessment criteria - fail (0) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)

Opiskelija ei ole riittävästi tutustunut aiheeseensa tai aihe ei liity tekijän ammatilliseen osaamisalueeseen. Lähdekritiikki on olematonta. Opinnäytetyön tuloksissa ilmenee plagiointia.Asioiden käsittely ja varsinkin pohdintaosuus ei osoita aihealueen osaamista.

Assessment criteria - satisfactory (1-2) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)

Aiheen käsittely on vajavaista ja lähdekritiikki minimaalista. Ohjausta ei ole otettu huomioon. Sovitusta aikataulusta on poikettu vahvasti ilman perusteltua syytä.

Assessment criteria - good (3-4) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)

Aiheen käsittely ja opinnäytetyöprosessi on sujunut joustavasti TAMKin opinnäytetyöprosessin ohjeistuksen mukaisesti ja yhteistyö ohjaajan kanssa on moitteetonta.Aiheen laajuus/vaikeusaste ja työn tulokset ovat selvästi hyödynnettävissä. Lähdekritiikki ja myös kansainvälisiä lähteitä on hyödynnetty.

Assessment criteria - excellent (5) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)

Em. lisäksi opiskelija on osoittanut erinomaista kykyä aiheen syvennetyssä käsittelyssä koko opinnäytetyöprosessin aikana, pysynyt hyvin aikataulussa ja osannut myös esitellä työnsä hyvin.

Go back to top of page