Degree Programme in Business Administration, Part-time Studies (Mänttä-Vilppula)): 18alikoM
Code: 15ALITAM
- Degree title
- Bachelor of Business Administration
- Credits
- 210 ects
- Duration
- 3.5 years (210 cr)
- Start semester
- Autumn 2018
Description
Koulutuksesta valmistuneella on monipuolinen ja laaja-alainen perusosaaminen liiketalouden alueella. Hän toimii innovatiivisesti ja osaa arvioida sekä kehittää osaamistaan. Työyhteisössä hän edistää työhyvinvointia ja toimii rakentavasti. Koulutuksesta valmistununeella on markkinoinnin, palveluyrittäjyyden tai yritystoiminnan kasvattamisen erityisosaamista ja hän kykenee toimimaan myös monikulttuurisessa työyhteisössä toimialansa kehittäjänä.
Koulutuksen arvoperusta on vuorovaikutustaidoissa ja oman sekä ryhmän oppimisen vastuullisessa kehittämisessä. Siinä konkretisoituvat TAMKin arvot: yhteisöllisyys, yksilön ja erilaisuuden kunnioittaminen, kestävä kehitys, osaaminen ja yrittäminen.
Ensimmäisen opintovuoden jälkeen opiskelija osaa yrityksen liiketoiminnan osa-alueiden perusasiat. Hän hallitsee alan tärkeimpien menetelmien käytön sekä osaa toimia vuorovaikutustilanteissa tehokkaasti.
Toisen opintovuoden jälkeen opiskelija osaa kehittää kannattavaa liiketoimintaa. Hän tuntee liiketoimintaa säätelevän lainsäädännön perusteet ja osaa viestiä opiskelemillaan kielillä kirjallisesti ja suullisesti. Hän osaa hyödyntää tuloksellisesti erilaisia markkinointitoimenpiteitä tuotteiden ja palveluiden markkinoinnissa.
Kolmannen ja neljännen opintovuoden jälkeen opiskelija osaa valintansa mukaan edistää yrityksen kansainvälistymistä ja kasvua tai toteuttaa tehokasta henkilöstö- ja projektijohtamista. Hänellä on valmiudet toimia asiantuntijana liiketalouden eri tehtävissä.
Opinnot koostuvat lähi- ja etäopetuksesta.
Curriculum development and working life cooperation
Opetussuunnitelman ja koulutuksen jatkuvan kehittämisen tueksi on perustettu ohjausryhmä, jossa on jäseninä koulutuspäällikkö ja 3 opettajaa. Ohjausryhmä käy läpi opiskelijapalautteet, kuulee opiskelijoita, aiemmin valmistuneita alumneja ja alan neuvottelukunnan jäseniä.
Työelämäyhteistyö on läsnä oppimisprojektien kautta kaikissa moduleissa.
Further information
Avoimen amk:n opiskelijat
voivat osallistua mihin tahansa opintojaksoon, jos ryhmässä on tilaa ja edeltävät opinnot antavat siihen mahdollisuuden.
HYVÄKSILUKEMINEN
Soveltuvia aikaisemmin suoritettuja korkeakouluopintoja voi hyväksilukea tutkintoon. Hyväksilukumahdollisuudet selvitetään opettajantuutorin kanssa käytävissä ohjauskeskusteluissa opintojen alussa ja niiden kuluessa. Hyväksilukuanomukset tehdään TAMKin intrasta löytyvään järjestelmään.
Jos opiskelijalle on muun aikaisemman koulutuksen tai työkokemuksen kautta kertynyt opetussuunnitelman sisältöjä vastaavaa osaamista, hän voi osoittaa osaamisensa erilaisilla näytöillä ja saada siten aikaisemmin hankitun osaamisensa sisällytettyä tähän tutkintoon. Tämä ns. AHOT-prosessi käydään läpi ohjauskeskusteluissa opintojen alussa ja niiden edetessä. Osaamisen osoittamisen näyttötavoista sovitaan kyseisistä opintojaksoista vastaavien opettajien kanssa TAMKin AHOT-periaatteiden mukaisesti.
KANSAINVÄLINEN OPISKELIJAVAIHTO JA HARJOITTELU
Opiskelijoita kannustetaan lähtemään kv-opiskelijavaihtoon. Vaihdossa suoritetut opintopisteet hyväksiluetaan tutkintoon alkuperäisillä nimillä ja laajuuksilla. Niillä korvataan opinnot, jotka vaihdon aikana olisivat olleet työjärjestyksessä, ellei toisin sovita.
Opiskelija voi suorittaa harjoittelunsa ulkomailla.
HARJOITTELU
Aikuisopiskelija suorittaa yleensä harjoittelun omassa työssään, jos työ on koulutusohjelman alalta ja se on tradenomityön tasoista.
Ruotsin kieli
Korkeakoulututkintoon kuuluva 2. kotimaisen kielen suullinen ja kirjallinen taito on osoitettava opintojen aikana. Opetussuunnitelmassa tämä sisältyy ruotsin kielen opintojaksoihin.
Select timing, structure or classification view
Show study timings by academic year, semester or period
Code | Name | Credits (cr) | 2018-2019 | 2019-2020 | 2020-2021 | 2021-2022 | Autumn 2018 | Spring 2019 | Autumn 2019 | Spring 2020 | Autumn 2020 | Spring 2021 | Autumn 2021 | 1. / 2018 | 2. / 2018 | 3. / 2019 | 4. / 2019 | 1. / 2019 | 2. / 2019 | 3. / 2020 | 4. / 2020 | 1. / 2020 | 2. / 2020 | 3. / 2021 | 4. / 2021 | 1. / 2021 | 2. / 2021 |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
15ALITAM-1000 |
Basics of Business Sections
(Choose all ) |
20 | |||||||||||||||||||||||||
3H00CD47 | Orientation for Business | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||||||||||
3H00CD48 | Communication and It-Skills of a Specialist | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||||||||||
3H00CD50 | The Basics of Business | 10 | 10 | 10 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||
15ALITAM-1001 |
Innovation-Competencies for Business
(Choose all ) |
22 | |||||||||||||||||||||||||
3H00CD51 | Start-up of Business | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||||||||||
3H00CD54 | Planning Services and Service | 7 | 7 | 7 | 3.5 | 3.5 | |||||||||||||||||||||
3H00CD52 | Innovation Skills for Business | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||||||||||
3H00CE10 | Communications in Businesses | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||||||||||
15ALITAM-1002 |
Economy Supporting Thriving Business
(Choose all ) |
27 | |||||||||||||||||||||||||
3H00CE04 | Interpreting and Producing Finance Information | 10 | 10 | 10 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||
3H00CE05 | Responsible Business | 7 | 7 | 7 | 3.5 | 3.5 | |||||||||||||||||||||
3H00CE06 | Practical Logistics as the Prosperity Factor of a Company | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||||||||||
3H00CE09 | Professional Swedish for Business Purposes, Written Skills | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | |||||||||||||||||||||
3H00CE15 | Professional Swedish for Business Purposes, Spoken Skills | 2 | 2 | 2 | 1 | 1 | |||||||||||||||||||||
15ALITAM-1003 |
21st Century Marketing
(Choose all ) |
26 | |||||||||||||||||||||||||
3H00CE11 | Customer-Oriented Marketing Planning | 6 | 6 | 6 | 3 | 3 | |||||||||||||||||||||
3H00CE12 | Digital Systems in Marketing | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||||||||||
3H00CE13 | Research as a Tool | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||||||||||
3H00CE14 | Go to Market | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||||||||||
3H00CE32 | Professional English for BBA studies | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||||||||||
15ALITAM-1004 |
Sales Management
(Choose all ) |
25 | |||||||||||||||||||||||||
3H00CE28 | Succesfull Sales Work and Customer Care | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||||||||||
3H00CE30 | Building B2B Relationships and Solutions Selling | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||||||||||
3H00CE31 | Management of Sales, Sales Team and Customer Relationships | 10 | 10 | 10 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||
3H00CF09 | Sales Presentations and Negotiations | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||||||||||
15ALITAM-1005 |
Internationalization
(Choose all ) |
30 | |||||||||||||||||||||||||
3H00CE22 | Challenges of Global Economy | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||||||||||
3H00CE23 | Internationalisation of Business Cultures | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||||||||||
3H00CE24 | Methods of International Business | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||||||||||
3H00CE25 | Possibilities of International Business | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||||||||||
3H00CE26 | Networking Skills in International Business | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||||||||||
3H00CE27 | English for International Business | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||||||||||
15ALITAM-1011 |
Other Optional Business Studies
(Choose ects: 25 ) |
25 | |||||||||||||||||||||||||
15ALITAM-1007 |
Project Management
(Choose 0 ) |
0 | |||||||||||||||||||||||||
15ALITAM-1008 |
Free Elective Studies
(Choose all ) |
15 | |||||||||||||||||||||||||
3H00CE16 | Free-Elective Studies | 9 | 4.5 | 4.5 | 4.5 | 4.5 | 2.3 | 2.3 | 2.3 | 2.3 | |||||||||||||||||
VRUOTVAL-7 | Preparatory Studies, Swedish | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | |||||||||||||||||||||
VENGVAL-8 | Preparation Studies, English | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | |||||||||||||||||||||
15ALITAM-1009 |
Practical Placement
(Choose all ) |
30 | |||||||||||||||||||||||||
3H00CD42 | Practical Training 1 | 15 | 15 | 10 | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||
3H00CD43 | Practical Training 2 | 15 | 15 | 15 | 7.5 | 7.5 | |||||||||||||||||||||
15ALITAM-1010 |
Bachelor's Thesis
(Choose all ) |
15 | |||||||||||||||||||||||||
3H00CD44 | Basics of Bachelor's Thesis Work | 1 | 1 | 1 | 0.5 | 0.5 | |||||||||||||||||||||
3H00CD45 | Basics of Research | 2 | 2 | 2 | 1 | 1 | |||||||||||||||||||||
3H00CD46 | Independent Reseach Work for Bachelor's Thesis | 10 | 12 | 12 | 6 | 6 | |||||||||||||||||||||
3H00CQ70 | Raport of Thesis Work | 2 | |||||||||||||||||||||||||
Total | 210 | 60 | 60.5 | 59.5 | 30 | 30 | 30 | 30 | 30.5 | 29.5 | 30 | 30 | 15 | 15 | 12.5 | 17.5 | 15 | 15 | 15.3 | 15.3 | 14.8 | 14.8 | 15 | 15 | 15 | 15 |
TAMK Generic Competences
TAMK’s generic competences mean such competences that every graduating student of TAMK should have. These competences are mainly learnt inside courses with the support of diverse teaching methods, but the fields of study may also offer specific courses on some of the themes.
Ethical Competence
- is able to take responsibility for one’s own actions and their consequences |
No attached course units |
Innovation Competence
- is capable of creative problem solving and development of working methods |
No attached course units |
IInternationalisation Competence
- possesses language skills necessary for one’s work and for professional development in the field |
No attached course units |
Learning Competence
- is able to evaluate and develop one’s competence and learning style |
No attached course units |
Working Community Competence
is able to operate as a member of a work community and promote its wellbeing |
No attached course units |
Unclassified |
Orientation for Business |
Communication and It-Skills of a Specialist |
The Basics of Business |
Start-up of Business |
Planning Services and Service |
Innovation Skills for Business |
Communications in Businesses |
Interpreting and Producing Finance Information |
Responsible Business |
Practical Logistics as the Prosperity Factor of a Company |
Professional Swedish for Business Purposes, Written Skills |
Professional Swedish for Business Purposes, Spoken Skills |
Customer-Oriented Marketing Planning |
Digital Systems in Marketing |
Research as a Tool |
Go to Market |
Professional English for BBA studies |
Succesfull Sales Work and Customer Care |
Building B2B Relationships and Solutions Selling |
Management of Sales, Sales Team and Customer Relationships |
Sales Presentations and Negotiations |
Challenges of Global Economy |
Internationalisation of Business Cultures |
Methods of International Business |
Possibilities of International Business |
Networking Skills in International Business |
English for International Business |
Free-Elective Studies |
Preparatory Studies, Swedish |
Preparation Studies, English |
Practical Training 1 |
Practical Training 2 |
Basics of Bachelor's Thesis Work |
Basics of Research |
Independent Reseach Work for Bachelor's Thesis |
Raport of Thesis Work |
Degree Certificate - Bachelors's degree (EQF6)
Structuring for Degree Certificate for Bachelor's Degree, according to AMK legislation. (Basic model).
Due to the timing of optional and elective courses, credit accumulation per semester / academic year may vary.