Siirry suoraan sisältöön

Liiketalouden ohjelma, oikeudellinen asiantuntijuus, aikuiskoulutus, Tampere: 12ALIKOA-1123

Opetussuunitelman tunnus: 12ALIKOA

Tutkintonimike
Tradenomi (AMK)
Laajuus
210 op
Kesto
3.5 vuotta (210 op)
Aloituslukukausi
Syksy 2012

Kuvaus

AMK-tutkintoon johtava aikuisten koulutus (A)
Tutkintonimike
TRADENOMI
Laajuus ja kesto
210 op, 3,5 vuotta
Toteutusmuoto
Monimuoto
Yksikkö
Liiketalous, Kuntokatu 3
Koulutuspäällikkö
Milja Valtonen
Hakukelpoisuus
Katso TAMKin hakusivut ja hakukelpoisuus AMK-tutkinnoissa www.tamk.fi.
Koulutusohjelman tuottama osaaminen
Liiketalouden aikuiskoulutusohjelmassa painotetaan juridiikan ja taloushallinnon osaamista. Tavoitteena on yhdistää opiskelijoiden jo aiemmissa opinnoissa sekä työelämässä hankittua osaamista liiketalouden koulutukseen.
Liiketalouden koulutusohjelman tehtävänä on tarjota opiskelijalle työympäristö, jossa hän voi aktiivisesti kehittää tietojaan ja taitojaan. Teoreettisten opintojen lisäksi opiskelija osallistuu vastuullisiin yritysten tarjoamiin käytännön projekteihin. Valmistuttuaan hän on aloitteellinen, monialainen, yhteistyökykyinen, kielitaitoinen ja tietotekniikkaa taitava liiketalouden osaaja, joka kykenee kehittymään itsenäisesti ammatissaan.
Valmistuvien työelämään sijoittuminen
Liiketalouden koulutusohjelmasta valmistuneilla on edellytykset toimia erilaisissa asiantuntijatehtävissä tai itsenäisenä yrittäjänä muuttuvassa toimintaympäristössä. Koulutus tapahtuu tiiviissä yhteistyössä elinkeinoelämän kanssa, jotta opiskelu suuntautuu työelämän tarpeiden mukaisesti.
Koulutuksen arvoperusta
Opiskelu liiketalouden koulutusohjelmassa edellyttää samoja taitoja kuin liike-elämä: mm. kielitaidon, tietojenkäsittelytaitojen ja esiintymistaidon lisäksi opiskelu liiketalouden koulutusohjelmassa merkitsee aikataulujen yhteensovittamista ja niihin sitoutumista, yhteistyötä ja yhteisiä päätöksiä sekä itsenäistä tiedonhakua, tiedon arviointia ja sen soveltamista. Lisäksi opiskelijalla on myös valinnaisuutta ja vaihtoehtoisia malleja rakentaa tutkintonsa. Valinnaisuus merkitsee samalla opiskelijan vastuuta omien opintojen suunnittelusta. Valinnaisuus tarkoittaa myös mahdollisuutta tehdä luovia ratkaisuja parhaan mahdollisen työllistymisen hyväksi.
Opetuksen toteuttaminen
Koulutus on monimuoto-opetusta, mikä mahdollistaa tutkinnon suorittamisen työn ohessa. Lähiopetusta järjestetään parina iltana viikolla, noin kolmen viikon välein lauantaisin ja parilla intensiiviviikolla. Lisäksi opintoja suoritetaan itsenäisesti esim. virtuaaliopinnoilla ja kirjallisuutta lukemalla. Opinnot voi kytkeä tiiviisti omaan työhön mm. projektien, kehittämistehtävien, opinnäytetyön ja harjoittelun avulla. Opinnot koostuvat opintojaksoista. Tutkinto suoritetaan 3,5 vuodessa.
Kun opiskelijalle on karttunut liiketoimintaosaamista esim. työssä tai hän on jo aiemmassa koulutuksessa hankkinut osaamista liiketoiminnan alalta, hän suorittaa Liiketoimintaosaamisen perusteiden opintokokonaisuuden (22 op) tai osia siitä testeillä tai itsearviointiportfoliolla. Siinä kuvataan omaa osaamista ja työkokemusta kunkin yksittäisen opintojakson alueelta. Portfolioon liitetään mukaan opintojakson aiheeseen liittyvät työ-, opinto- ja kurssitodistukset. Liiketoimintaosaamisen perusteiden opintokokonaisuuden kohdalla on kuvattu yksityiskohtaisesti ne osaamisen alueet, jotka tulee todentaa kyseisen opintokokonaisuuden suorittamiseksi.
Koulutusohjelman tuottama osaaminen eri opintovuosina
AMMATILLISET PERUSOPINNOT, 60 op
Opiskelijat opiskelevat kahtena ensimmäisenä vuonna perusopintoja, jonka jälkeen he suuntaavat opiskeluaan valitsemiensa ammattiopintojen mukaisesti.
Perusopintojen (60 op) tavoitteena on antaa opiskelijalle yleiskuva yritystoiminnasta ja sen merkityksestä kansallisesti ja kansainvälisesti.
AMMATTIOPINNOT, 90 op
Ammattiopintojen tavoitteena on perehdyttää opiskelija valitsemansa aihealueen mukaisiin asiakokonaisuuksiin ja niiden teoreettisiin ja käytännöllisiin perusteisiin siten, että opiskelija kykenee itsenäisesti työskentelemään tehtäväalueen asiantuntijatehtävissä, kehitystyössä tai yrittäjänä. Ammattiopinnot koostuvat pakollisista (80 op) ja vaihtoehtoisista ammattiopinnoista (10 op). Vaihtoehtoisiin ammattiopintoihin opiskelija voi valita 10 opintopisteen edestä liiketalouden ammattiopintoja, muiden koulutusohjelmien ammattiopinnoja tai toisen vieraan kielen opintoja. Näin opiskelija voi rakentaa itselleen useampia osaamiskokonaisuuksia.
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT, 15 op
Vapaasti valittavien opintojen tarkoitus on antaa opiskelijalle mahdollisuus opiskella häntä kiinnostavia aiheita myös muilta kuin liiketalouden aloilta. Opiskelija voi valita ammattikorkeakoulutasoisia opintoja 15 opintopistettä ammattikorkeakoulun ja muiden koulutuksen tarjoajien opinnoista. Opiskelija voi suorittaa vapaasti valittavat opintojaksot haluaminaan ajankohtina.
HARJOITTELU, 30 op
Opiskelija voi suorittaa 30 opintopisteen laajuisen harjoittelun ohjatusti tai hyväksilukea harjoittelun aiempiin korkeakouluopintoihin sisältyneellä harjoittelulla tai aikaisemmalla alan osaamisella, joka on tradenomien työtehtävien tasoista.
Harjoittelun tavoitteena on osana koulutusta perehdyttää opiskelija oman ammattialansa kannalta keskeisiin käytännön työtehtäviin sekä antaa mahdollisuuksia opittujen tietojen ja taitojen soveltamiseen käytännössä. Lisäksi harjoittelun tarkoituksena on antaa tietoja, taitoja ja kokemusta opiskeltavalta alalta sekä työelämästä. Harjoittelu yhdistää teoriaopetusta ja alan käytäntöä sekä antaa todellisuuteen perustuvaa kokonaisnäkemystä alan vaatimuksista. Harjoittelun tavoitteena on erityisesti helpottaa opintojen jälkeistä työhön sijoittumista.
Oikeudellisen asiantuntijuuteen opintojaan suuntaavan opiskelijan on suoritettava vähintään puolet harjoittelusta suuntautumisensa mukaisissa työtehtävissä.
Aikuisopiskelija, joka työskentelee opintojensa aikana alan työtehtävissä, voi suorittaa harjoittelun kirjoittamalla itsearviointiraportin. Edellytykset harjoittelun suorittamiselle itsearviointina on, että opiskelija työskentelee opintojensa aikana työtehtävissä, jotka ovat opiskelijan opiskelualaan liittyviä ja vaativuudeltaan tradenomitehtävien tasoisia. Harjoittelun voi saada hyväksiluetuksi aiempiin alan amk-opintoihin sisältyneellä harjoittelulla tai alan aikaisemmalla osaamisella. Lisätietoja on laatukäsikirjassa.
OPINNÄYTETYÖ, 15 op
Opinnäytetyössä opiskelija kehittää ja osoittaa valmiuksiaan soveltaa tietojaan ja taitojaan ammattiopintoihin liittyvässä käytännön asiantuntijatehtävässä. Työn aiheen hankkii yleensä opiskelija itse. Opinnäytetyöhön liittyy kiinteästi myös kypsyysnäytteen kirjoittaminen. Kypsyysnäyte suoritetaan työn luovutusvaiheessa. Myös yksin tai ryhmätyönä tehdyt projektit voivat olla opinnäytetöitä. Opinnäytetyö voi olla poikkitieteellinen, jolloin ryhmään kuuluu eri koulutusohjelmien opiskelijoita.
Opiskelija voi suorittaa osan alansa opinnoista tai harjoittelusta ulkomailla. Opiskelun ongelmatilanteissa opiskelija saa apua opettajatuutoreilta, opinto-ohjaajalta, koulutuspäälliköltä, harjoittelun ja opinnäytetyön ohjaajilta ja opintosihteereiltä. Paljon hyödyllistä tietoa on Internetin Opiskelijan oppaassa ja laatukäsikirjassa.
Opintojen rakenne
Perusopinnot 60 op
Ammattiopinnot 90 op
Harjoittelu 30 op
Vapaasti valittavat opinnot 15 op
Opinnäytetyö 15 op
Yhteensä 210 op

Lisätiedot

DEGREE PROGRAMME IN BUSINESS ADMINISTRATION, LEGAL EXPERTISE, ADULT EDUCATION
Degree
BACHELOR OF BUSINESS ADMINISTRATION
Scope and duration
210 cr, 3.5 years
Implementation form
Blended learning
Location
Liiketalous, Kuntokatu 3
Head of degree programme
Milja Valtonen
Eligibility
See TAMK www-pages and eligibility for Bachelor’s degree programmes at www.tamk.fi
Skills developed in the degree programme
The adult education Degree Programme in Business Administration emphasises the competence in financial administration and jurisprudence. The aim is to combine the competence the students have gained in their prior studies and in working life with the education in business administration.
The aim of the Degree Programme in Business Administration is to offer the students a working environment in which they can actively develop their knowledge and skills. In addition to theoretical studies, the students take part in demanding practical projects offered by companies. After having graduated, the students have initiative, are multidisciplinary, cooperative, fluent in languages and have good computer skills. They are skilled business administration professionals who are able to independently develop in their profession.
Professional status
The graduates have the prerequisites to work in different expert tasks or as independent entrepreneurs in the changing working environment. The tuition is carried out in close collaboration with the business life to ensure that the studies meet the needs of the working life.
Basic values
Studying in the Degree Programme in Business Administration requires the same skills as working life: in addition to language, computing and performance skills, studying in the Degree Programme in Business Administration means adjustment of schedules and commitment to them, collaboration and making of joint decisions as well as independent information acquisition, information evaluation and application. The students also have optionality and alternative models from which to build their degrees. Optionality also means that the students are responsible for the planning of their own studies. At the same time, optionality allows the students to make creative solutions in order to have as good employment opportunities as possible.
Teaching methods
The tuition is carried out using blended learning, which enables the students to complete the degree along with work. The contact teaching takes place in the evenings a couple of times a week and on Saturdays every third week as well as during a couple of intensive weeks. In addition, the studies contain independent studies, for example online studies and reading of literature. The studies can be closely connected to the students’ own work through for example projects, development tasks, thesis, and practical training. The studies consist of courses. The degree is completed in 3.5 years.
If the students have gained business experience in for example work or they have already business competence from prior studies, they may complete the module Basics of Business Skills (22 cr) or parts of it by tests or by making a self-evaluation portfolio. The portfolio describes the students’ own skills and work experience from the viewpoint of each course. Attached to the portfolio are the work, study and course certificates related to the course topic. The course descriptions include the competences the students must demonstrate in order to complete the study module.
Learning outcomes of the degree programme in each study year
BASIC STUDIES, 60 cr
Basic studies take place during the first two years of studies after which the students direct their studies according to the professional studies they choose. The aim of the basic studies (60 cr) is to give the students an overview on entrepreneurship and its significance both nationally and internationally.
PROFESSIONAL STUDIES, 90 cr
The aim of the professional studies is to familiarise the students with the topics of their chosen field as well as their theoretical and practical grounds in a manner which enables the students to work independently in expert tasks of the field, in development work or as entrepreneurs. The professional studies consist of compulsory (80 cr) and optional professional studies (10 cr). The students can select 10 credits of professional studies from business administration, professional studies from other degree programmes, or second foreign language studies to optional professional studies. This way the students may acquire themselves several fields of knowledge.
ELECTIVE STUDIES, 15 cr
The aim of the elective studies is to give the students the opportunity to study interesting subjects from fields outside business administration. The students may select university of applied sciences level studies worth 15 credits from the studies offered by the university of applied sciences or other suppliers of education. The students may complete elective studies at the times they choose.
PRACTICAL TRAINING, 30 cr
The students can complete the 30-credit supervised practical training or apply for credit transfer based on practical training included in prior higher education studies or prior competence of the Bachelor of Business Administration level.
The aim of the practical training is to familiarise the students with the key practical tasks of their field and to give them the opportunity to apply their knowledge and skills in practice. The practical training also offers knowledge, skills and experiences from the field of study as well as from the working life. Practical training combines theory with practice and gives a realistic overview on the demands of the field. One of the aims of the practical training is to facilitate employment after the studies.
Students of the option of Legal Expertise have to complete a minimum of half of the practical training in option-related duties.
Adult education students who work in the field during the studies may carry out the practical training by writing a self-evaluation report. The prerequisite for carrying out the training by writing the report is that during the studies the student must work in duties which are connected to the student’s field of study and which are as demanding as the tasks of the Bachelor of Business Administration. Students can have credit transfer for the practical training based on practical training included in prior university of applied sciences studies or prior competence in the field. For more information on the practical training, see the quality manual in intranet.
BACHELOR’S THESIS, 15 cr
The goal of the Bachelor’s thesis is to develop and demonstrate the students’ ability to apply their knowledge and skills in practical expert tasks related to their professional studies. The students usually choose the topic themselves. Closely connected to the Bachelor’s thesis is also the writing of the maturity test. It is written when the Bachelor’s thesis is submitted. Projects done alone or in groups may also qualify as Bachelor’s theses. The Bachelor’s thesis may be multidisciplinary if the group contains students from different degree programmes.
The students may carry out a part of the studies or the practical training abroad. In problem situations, the students can have help from the teacher tutors, student counsellors, head of degree programme, practical training and thesis supervisors as well as the study secretaries. There is a lot of useful information in the study guide and quality manual in intranet.
Structure of studies
Basic studies 60 cr
Professional studies 90 cr
Practical training 30 cr
Elective studies 15 cr
Bachelor’s thesis 15 cr
Total 210 cr

Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op) 2012-2013 2013-2014 2014-2015 2015-2016 Syksy 2012 Kevät 2013 Syksy 2013 Kevät 2014 Syksy 2014 Kevät 2015 Syksy 2015 1. / 2012 2. / 2012 3. / 2013 4. / 2013 1. / 2013 2. / 2013 3. / 2014 4. / 2014 1. / 2014 2. / 2014 3. / 2015 4. / 2015 1. / 2015 2. / 2015
12ALIKOA-1000
PERUS- JA AMMATTIOPINNOT

(Valitaan kaikki )

155
12ALIKOA-1001
Liiketoimintaosaamisen perusteet

(Valitaan kaikki )

22
3H-501 Juridiikan perusteet 4 4 4 2 2
3H-502 Kirjanpidon perusteet 3 3 3 1.5 1.5
3H-503 Liiketoiminnan perusteet 3 3 3 1.5 1.5
3H-504 Liikeviestinnän perusteet 3 3 3 1.5 1.5
3H-505 Markkinoinnin perusteet 3 3 3 1.5 1.5
3H-506 Sisäisen laskentatoimen perusteet 3 3 3 1.5 1.5
3H-507 Tietokoneen käyttö 3 3 3 1.5 1.5
12ALIKOA-1008
Liiketoimintaosaamisen työkalut

(Valitaan kaikki )

38
3H-508 Asiakkuus 5 5 5 2.5 2.5
3H-509 Asiantuntijaviestintä ja esiintyminen 5 5 5 2.5 2.5
3H-510 Johtamisen Business Forum 10 10 10 5 5
3H-511 Liiketoiminnan juridiikka 5 5 5 2.5 2.5
3H-512 Opintojen ohjaus ja tiedonhankinta 3 1 1 1 0.5 0.5 0.5 0.5 0.5 0.5 0.3 0.3 0.3 0.3 0.3 0.3 0.3 0.3 0.3 0.3 0.3 0.3
3H-513 Talous- ja rahoitusmatematiikka 5 5 5 2.5 2.5
3H-514 Tietotekninen osaaminen 5 5 5 2.5 2.5
12ALIKOA-1003
Pakolliset ammattiopinnot

(Valitaan kaikki )

80
3H-531 Juridisk svenska, muntlig 2 2 2 1 1
3H-532 Juridisk svenska, skriftlig 3 3 3 1.5 1.5
3H-533 Legal English 5
3H-516 Luovuus ja työorganisaatio 5 5 5 2.5 2.5
3H-519 Projektinhallinta 5 5 5 5
3H-520 Tilinpäätöksen tulkinta ja rahoitusinstrumentit 5 5 5 2.5 2.5
3H-415 EU ja kansainvälisyys 5 5 5 2.5 2.5
3H-408 Hallinto-oikeus 5 5 2.5 2.5 2.5 2.5
3H-413 Henkilöoikeus 5 5 5 2.5 2.5
3H-414 Insolvenssioikeus 5 5 5 2.5 2.5
3H-407 Julkisoikeuden perusteet 5 5 5 2.5 2.5
3H-410 Perhe- ja perintöoikeus 5 5 5 2.5 2.5
3H-412 Rikos- ja prosessioikeus 5 5 5 2.5 2.5
3H-409 Työ- ja virkamiesoikeus 5 5 5 2.5 2.5
3H-411 Varallisuusoikeus 10 10 10 5 5
3H-401 Tutkimus ja kehittäminen 5 5 5 2.5 2.5
12ALIKOA-1004
Vaihtoehtoiset ammattiopinnot

(Valitaan kaikki )

15
3H-330 Henkilöverotus 5 5 5 5
3H-419 Kilpailu ja julkiset hankinnat 5 5 5 2.5 2.5
3H-421 Oikeus & käytäntö 5 5 2.5 2.5 1.3 1.3 1.3 1.3
12ALIKOA-1005
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT

(Valitaan kaikki )

0
12ALIKOA-1006
HARJOITTELU

(Valitaan kaikki )

30
3H-351 Harjoittelu 30 15 15 15 15 7.5 7.5 7.5 7.5
12ALIKOA-1007
OPINNÄYTETYÖ

(Valitaan kaikki )

15
3H-353 Opinnäytetyö 0 7.5 7.5 7.5 7.5 3.8 3.8 3.8 3.8
3H00CK46 Opinnäytetyön käynnistäminen 5
3H00CK47 Opinnäytetyön raportointi 10
Yhteensä 210 58 66 63.5 7.5 32.5 25.5 20.5 45.5 50.5 13 7.5 16.3 16.3 12.8 12.8 9.1 11.6 26.6 19.1 27.8 22.8 6.6 6.6 3.8 3.8

Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.

TAMKin yhteiset osaamiset

Mitä jokaisen TAMKista valmistuvan opiskelijan pitää osata?

Eettinen osaaminen

Opiskelija

- ottaa vastuun omasta toiminnastaan ja sen seurauksista

- toimii kaikessa yleisten ja oman alansa ammattieettisten periaatteiden mukaisesti

- ottaa huomioon erilaiset näkökulmat työskentelyssään

- soveltaa yhdenvertaisuuden periaatteita

- soveltaa globaalin vastuun periaatteita

- kykenee vaikuttamaan yhteiskunnallisesti osaamistaan hyödyntäen ja eettisiin arvoihin perustuen.

Juridiikan perusteet
Markkinoinnin perusteet
Liiketoiminnan juridiikka
Hallinto-oikeus
Henkilöoikeus
Insolvenssioikeus
Julkisoikeuden perusteet
Perhe- ja perintöoikeus
Rikos- ja prosessioikeus
Työ- ja virkamiesoikeus
Varallisuusoikeus
Innovaatio-osaaminen

Opiskelija

- osaa havainnoida ja analysoida toimintaympäristöä

- osaa kyseenalaistaa ja uudistaa vallitsevia toimintatapoja

- osaa soveltaa erilaisia ideoinnin ja ongelmanratkaisun keinoja yksin ja ryhmissä

- osaa toteuttaa tutkimus- ja kehittämishankkeita soveltaen tietoa ja menetelmiä monialaisissa työryhmissä

- osaa antaa oman asiantuntemuksensa muiden käyttöön ja hyödyntää muiden asiantuntemusta

- osaa suunnata oma työtään siten, että se edistää taloudellisesti kannattavia ja/tai hyvinvointia lisääviä ratkaisuja.

Liiketoiminnan perusteet
Projektinhallinta
Tutkimus ja kehittäminen
Opinnäytetyö
Kansainvälisyysosaaminen

Opiskelija

- osaa viestiä eri kulttuureista tulevien ihmisten kanssa, hallitsee oman alansa työtehtävissä tarvittavan kielitaidon

- suhtautuu työskentelyyn monikulttuurisessa ympäristössä ennakkoluulottomasti ja avoimesti

- seuraa aktiivisesti alansa kansainvälistä kehitystä ja ymmärtää sen vaikutukset ja mahdollisuudet

Juridisk svenska, muntlig
Juridisk svenska, skriftlig
Legal English
EU ja kansainvälisyys
Oppimisen taidot

Opiskelija

- osaa arvioida ja kehittää oppimistapojaan

- osaa henkilökohtaisen tiedonmuodostusprosessinsa avulla kehittää omaa osaamistaan

- osaa hankkia, arvioida käsitellä ja soveltaa tietoa reflektiota ja kriittistä reflektiota hyödyntäen

- kykenee oppimaan ryhmässä ja edistämään ryhmässä tapahtuvaa oppimista.

Tietokoneen käyttö
Opintojen ohjaus ja tiedonhankinta
Tietotekninen osaaminen
Työyhteisöosaaminen

Opiskelija

- osaa toimia työyhteisön jäsenenä ja edistää yhteisön hyvinvointia

- osaa toimia työelämän viestintä- ja vuorovaikutustilanteissa

- osaa hyödyntää tieto- ja viestintä-tekniikkaa oman alansa tehtävissä

- kykenee luomaan henkilökohtaisia työelämäyhteyksiä ja toimimaan verkostoissa

- osaa tehdä päätöksiä ennakoimattomissa tilanteissa

- kykenee työn johtamiseen ja itsenäiseen työskentelyyn asiantuntijatehtävissä

- omaa valmiuksia yrittäjyyteen.

Liiketoiminnan perusteet
Liikeviestinnän perusteet
Asiantuntijaviestintä ja esiintyminen
Johtamisen Business Forum
Luovuus ja työorganisaatio
Harjoittelu
Luokittelemattomat
Kirjanpidon perusteet
Sisäisen laskentatoimen perusteet
Asiakkuus
Talous- ja rahoitusmatematiikka
Tilinpäätöksen tulkinta ja rahoitusinstrumentit
Henkilöverotus
Kilpailu ja julkiset hankinnat
Oikeus & käytäntö
Opinnäytetyön käynnistäminen
Opinnäytetyön raportointi

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op)
12ALIKOA-1000
PERUS- JA AMMATTIOPINNOT

(Valitaan kaikki )

155
12ALIKOA-1001
Liiketoimintaosaamisen perusteet

(Valitaan kaikki )

22
3H-501 Juridiikan perusteet 4
3H-502 Kirjanpidon perusteet 3
3H-503 Liiketoiminnan perusteet 3
3H-504 Liikeviestinnän perusteet 3
3H-505 Markkinoinnin perusteet 3
3H-506 Sisäisen laskentatoimen perusteet 3
3H-507 Tietokoneen käyttö 3
12ALIKOA-1008
Liiketoimintaosaamisen työkalut

(Valitaan kaikki )

38
3H-508 Asiakkuus 5
3H-509 Asiantuntijaviestintä ja esiintyminen 5
3H-510 Johtamisen Business Forum 10
3H-511 Liiketoiminnan juridiikka 5
3H-512 Opintojen ohjaus ja tiedonhankinta 3
3H-513 Talous- ja rahoitusmatematiikka 5
3H-514 Tietotekninen osaaminen 5
12ALIKOA-1003
Pakolliset ammattiopinnot

(Valitaan kaikki )

80
3H-531 Juridisk svenska, muntlig 2
3H-532 Juridisk svenska, skriftlig 3
3H-533 Legal English 5
3H-516 Luovuus ja työorganisaatio 5
3H-519 Projektinhallinta 5
3H-520 Tilinpäätöksen tulkinta ja rahoitusinstrumentit 5
3H-415 EU ja kansainvälisyys 5
3H-408 Hallinto-oikeus 5
3H-413 Henkilöoikeus 5
3H-414 Insolvenssioikeus 5
3H-407 Julkisoikeuden perusteet 5
3H-410 Perhe- ja perintöoikeus 5
3H-412 Rikos- ja prosessioikeus 5
3H-409 Työ- ja virkamiesoikeus 5
3H-411 Varallisuusoikeus 10
3H-401 Tutkimus ja kehittäminen 5
12ALIKOA-1004
Vaihtoehtoiset ammattiopinnot

(Valitaan kaikki )

15
3H-330 Henkilöverotus 5
3H-419 Kilpailu ja julkiset hankinnat 5
3H-421 Oikeus & käytäntö 5
12ALIKOA-1005
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT

(Valitaan kaikki )

0
12ALIKOA-1006
HARJOITTELU

(Valitaan kaikki )

30
3H-351 Harjoittelu 30
12ALIKOA-1007
OPINNÄYTETYÖ

(Valitaan kaikki )

15
3H-353 Opinnäytetyö 0
3H00CK46 Opinnäytetyön käynnistäminen 5
3H00CK47 Opinnäytetyön raportointi 10
Siirry alkuun