Elintarvikkeiden aistinvarainen arviointiLaajuus (2 op)
Opintojakson tunnus: O833-10
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 2 op
Sisältö
Opintojakson tyyppi
Pakollinen vaihtoehtoinen
Opintojakson taso
Ammatilliset opinnot
Opintojakson tavoite
Opintojakson aikana tutustutaan aistinvaraisien menetelmien teoriaan ja opitaan tekemään aistinvaraisia määrityksiä.
Opintojakson sisältö
- aistinvaraisen analyysin sanasto
- aistinvaraisten menetelmien periaatteet ja käyttökohteet
- maistajien maku- ja hajutestit
- aistinvaraisten testien järjestäminen ja tulkinta
Opetusmenetelmät
Luennot ja laboratorioharjoitukset
Arviointimenetelmät:
Kirjalliset tehtävät, tentit, harjoitustyöt ja harjoitustöiden raportit
Edellytys opintojaksolle pääsemiseksi
Ei vaadita edeltäviä opintoja
Kirjallisuus
Opetusmonisteet
Tuorila H., Parkkinen K., Tolonen K.: Aistit ammattikäyttöön
Opettajajn nimi
Mervi Tapola-Salminen
Opetusvuosi
1. , 2. tai 3. vuosi, toteutetaan joka toinen vuosi
Syyskaudella, 1.-2. periodi
Opetuskieli
Suomi