Ihminen, ravinto ja terveysLaajuus (2 op)
Opintojakson tunnus: O834-10
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 2 op
Sisältö
Opintojakson tyyppi
Pakollinen vaihtoehtoinen
Opintojakson taso
Ammatilliset opinnot
Opintojakson tavoite
Opiskelija ymmärtää puhtaan ympäristön merkityksen ravinnon tuottamisessa sekä puhtaan ravinnon merkityksen ihmisen terveydelle ja hyvinvoinnille.
Opintojakson sisältö
Ravinnon pääkomponentit; hiilihydraatit, rasvat, proteiinit, hivenaineet ja vitamiinit. Ravinnon tuotanto, jalostaminen ja valvonta. Ravinnon terveydelliset vaikutukset.
Opetusmenetelmät
Luennot 1 op
Moodle 1 op
Arviointimenetelmät:
Raportit tehtävistä, esitykset
Opetuskieli
Suomi
Edellytys opintojaksolle pääsemiseksi
Ei vaadita edeltäviä opintoja
Kirjallisuus
Opetusmonisteet
Opettajan nimi
Mervi Tapola-Salminen
Opetusvuosi
1., 2. tai 3. vuosi, toteutetaan joka toinen vuosi
Kevätkaudella, 4. periodi
Opetuskieli
Suomi