ElintarvikekemikrobiologiaLaajuus (3 op)
Opintojakson tunnus: 5O00BP40
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 3 op
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa
- nimetä keskeisiä elintavikevälitteisiä tauteja ja taudinaiheuttajia
- luetella mikrobiologisia elintarvikkeiden tuotantoprosesseja ja nimetä niissä hyödynnettäviä mikrobeja
- kuvata elintarvikelainsäädäntöä ja elintarvikevalvonnan periaatteita
- osaa kuvata keskeisimpiä menetelmiä, joita käytetään mikrobiologisissa elintarvikeanalyyseissä
- osaa tehdä mikrobiologia elintarvikeanalyysejä
Sisältö
- elintarvikkeiden valmistuksessa käytettävät mikrobit
- elintarvikelainsäädäntö ja valvonta
- elintarvikkeiden pilaantuminen mikrobien vaikutuksesta
- elintarvikenäytteenotto ja näytteenkäsittely
- elintarvikeanalytiikan mikrobiologiset menetelmät
- mikrobiologisia elintarvikeanalyysejä