Siirry suoraan sisältöön

ElintarvikekemikrobiologiaLaajuus (3 op)

Opintojakson tunnus: 5O00BP40

Opintojakson perustiedot


Laajuus
3 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- nimetä keskeisiä elintavikevälitteisiä tauteja ja taudinaiheuttajia
- luetella mikrobiologisia elintarvikkeiden tuotantoprosesseja ja nimetä niissä hyödynnettäviä mikrobeja
- kuvata elintarvikelainsäädäntöä ja elintarvikevalvonnan periaatteita
- osaa kuvata keskeisimpiä menetelmiä, joita käytetään mikrobiologisissa elintarvikeanalyyseissä
- osaa tehdä mikrobiologia elintarvikeanalyysejä

Sisältö

- elintarvikkeiden valmistuksessa käytettävät mikrobit
- elintarvikelainsäädäntö ja valvonta
- elintarvikkeiden pilaantuminen mikrobien vaikutuksesta
- elintarvikenäytteenotto ja näytteenkäsittely
- elintarvikeanalytiikan mikrobiologiset menetelmät
- mikrobiologisia elintarvikeanalyysejä

Siirry alkuun