Siirry suoraan sisältöön

Tieto- ja viestintätekniikan koulutus: Tietoliikennetekniikka ja tietoverkot 2018

Opetussuunitelman tunnus: 16I260

Tutkintonimike
Insinööri (AMK)
Laajuus
240 op
Kesto
4 vuotta (240 op)
Aloituslukukausi
Syksy 2018

Kuvaus

Tieto- ja viestintätekniikan koulutuksen tuottama osaaminen

Tieto- ja viestintätekniikan koulutuksessa insinööriopiskelija pääsee tutustumaan erittäin laajaan tieto- ja viestintäteknologia, eli lyhemmin ICT-toimialaan. Toimiala käsittää tietokoneisiin ja informaatioon (Information) liittyvät toiminnot, sisältäen niin tietoliikenteeseen ja tietoverkkoihin (Communications) liittyvät erilaiset järjestelmät, kuin uudet teknologiset (Technology) ratkaisu- ja soveltamistavat. Tieto- ja viestintätekniikasta onkin tullut välttämätön osa, joka ohjaa toimintaamme ja kanssakäymistä, vieläpä usein jopa huomaamattamme. Erilaiset tietoverkot ja tietojärjestelmät sekä niiden toimintavarmuus ovat nyky-yhteiskunnan toiminnan edellytys.

ICT-alalla työskenteleviltä vaaditaan hyvää kielitaitoa, ryhmätyöskentelytaitoja ja kommunikointikykyä. Ymmärtää elinikäisen oppimisen merkityksen alan nopean kehityksen johdosta.

Valmistuvien työelämään sijoittuminen

Valmiudet toimia ICT-alan tuotekehitys ja suunnittelu (R&D) projekteissa (SW, HW, RF), käyttö-, ylläpito-, markkinointi- ja johtotehtävissä. Kykenee itsenäiseen ja tiimissä tapahtuvaan työskentelyyn, ongelmien ratkaisuun ja työnsä kehittämiseen. Useat ICT-alan työtehtävät liittyvät kansainvälisiin projekteihin ja monikansallisiin alan yrityksiin. Valmiudet toimia kansainvälisissä, monikulttuurisissa toimintaympäristöissä on tärkeää. ICT-ala tarjoaa myös hyvät mahdollisuudet yksityisyrittäjyyteen.

Koulutuksen arvoperusta

ICT-ala edustaa modernia, korkean teknologian osaamista, missä vaaditaan hyvää matemaattis-luonnontieteellistä osaamista, teoreettisten perusteiden hallintaa sekä ongelmanratkaisukykyä. Useat työtehtävät edellyttävät informaation ja tutkimustulosten (omia ja toisten mittaustuloksia) analysointia, asiakkaiden tarpeiden ja vaatimusten ymmärtämistä sekä käytettävyyttä. Tietoturvan merkitys sekä kestävän kehityksen mukainen suunnittelu ja toteutus ovat lopputuotteessa tai palvelussa merkittävässä roolissa.

Opetuksen toteuttaminen

Opetuksessa käytetään sekä normaalia luokkaopetusta kuin myös laboratoriotiloissa tapahtuvaa käytännön oppimista. Laboratorio-opetuksessa syvennetään teoriassa opittuja asiota käytännön tilanteisiin, opitaan simuloimaan tai mallintamaan tilanne sekä toteamaan mittauksilla ratkaisun toimivuus.

Koulutuksen tuottama osaaminen eri opintovuosina

Ensimmäisen ja toisen vuoden aikana luodaan matemaattis-luonnontieteellinen pohja insinööriopinnoille. Samalla hankitaan myös perusta ICT-alan ammattiosaamiselle, jota voidaan jatkossa syventää kolmessa eri suuntautumispolussa. Opiskelija valitsee suuntautumispolkunsa 1,5 vuoden opintojen jälkeen. suuntautumispolut saavat kukin erilaisia sisällöllisiä ja määrällisiä painotuksia seuraavasti:

OHJELMISTOTEKNIIKAN SUUNTAUTUMISPOLKU

Suuntautumispolussa opiskelija syventää ohjelmoinnin opintoja. Suuntautumispolussa perehdytään tietokantoihin, tietorakenteisiin ja algoritmeihin. Opiskelija saa näkemyksen nykyaikaisesta ohjelmistotuotannosta ja ohjelmistoarkkitehtuureista sekä perehtyy graafisten käyttöliittymien ohjelmointiin ja mobiiliohjelmointiin. Ohjelmistotekniikan opetus perustuu laajasti erilaisiin harjoitustöihin ja käytännön projektitöihin.

Suuntautumispolkuun on mahdollista sisällyttää älykkäiden koneiden suuntautumispolusta opintoja. Älykkäät koneet on ensisijaisesti tarkoitettu auto- ja kuljetustekniikan, kone- ja tuotantotekniikan sekä sähkötekniikan koulutusohjelman opiskelijoille. Suuntautumispolun keskeisiä osaamisalueita ovat laiteautomaatio ja toimilaitetekniikat, sähköiset tehosiirtojärjestelmät, tietoliikenne ja tiedonsiirtotekniikat, automaatio- ja sähkötekniikka. Suositus on että tieto- ja viestintätekniikan opiskelijat sijoittavat opintoja neljännen vuoden opintoihin, kun omasta suuntautumispolusta on riittävä ammatillinen osaaminen. Opinnot suunnitellaan yhdessä suuntautumispolkuvastaavien, opon ja koulutuspäällikön kanssa. Opinnoista tehdään erillinen HOPS (henkilökohtainen opintosuunnitelma)

SULAUTETTUJEN JÄRJESTELMIEN JA ELEKTRONIIKAN SUUNTAUTUMISPOLKU

Suuntautumispolussa opiskelija syventää elektroniikan ja mikrokontrollerien osaamista. Lisäksi opitaan digitaalista signaalinkäsittelyä sekä laitteistoläheistä ohjelmointia. Opetus perustuu laajasti käytännön laboratoriotyöskentelyyn, joka sisältää erilaisia harjoitus- ja projektitöitä.

Suuntautumispolkuun on mahdollista sisällyttää älykkäiden koneiden suuntautumispolusta opintoja. Älykkäät koneet on ensisijaisesti tarkoitettu auto- ja kuljetustekniikan, kone- ja tuotantotekniikan sekä sähkötekniikan koulutusohjelman opiskelijoille. Suuntautumispolun keskeisiä osaamisalueita ovat laiteautomaatio ja toimilaitetekniikat, sähköiset tehosiirtojärjestelmät, tietoliikenne ja tiedonsiirtotekniikat, automaatio- ja sähkötekniikka. Suositus on että tieto- ja viestintätekniikan opiskelijat sijoittavat opintoja neljännen vuoden opintoihin, kun omasta suuntautumispolusta on riittävä ammatillinen osaaminen. Opinnot suunnitellaan yhdessä suuntautumispolkuvastaavien, opon ja koulutuspäällikön kanssa. Opinnoista tehdään erillinen HOPS (henkilökohtainen opintosuunnitelma)

TIETOVERKKOJEN JA TIETOLIIKENNETEKNIIKAN SUUNTAUTUMISPOLKU

Suuntautumispolussa opiskelija perehtyy langallisiin ja langattomiin tietoverkkoihin, niiden toteutuksiin ja tietoturvaan. Tietoverkkojen yhteydessä käydään läpi tietoverkon suunnittelua, reititystä ja reititysprotokollia. Tietoliikennetekniikan osuudessa käydään läpi nykyaikaisia langattomia tietoliikenneratkaisua ja langatonta tiedonsiirtoa. Lisäksi opitaan suurtaajuista (RF) suunnittelua ja mittaamista, digitaalista signaalinkäsittelyä ja radioverkkojen suunnittelua.
Opetus perustuu laajasti käytännön laboratoriotyöskentelyyn, joka sisältää erilaisia harjoitus- ja projektitöitä.

Suuntautumipolkuun on mahdollista sisällyttää älykkäiden koneiden suuntautumispolusta opintoja. Älykkäät koneet on ensisijaisesti tarkoitettu auto- ja kuljetustekniikan, kone- ja tuotantotekniikan sekä sähkötekniikan koulutusohjelman opiskelijoille. Suuntautumispolun keskeisiä osaamisalueita ovat laiteautomaatio ja toimilaitetekniikat, sähköiset tehosiirtojärjestelmät, tietoliikenne ja tiedonsiirtotekniikat, automaatio- ja sähkötekniikka. Suositus on että tieto- ja viestintätekniikan opiskelijat sijoittavat opintoja neljännen vuoden opintoihin, kun omasta suuntautumispolusta on riittävä ammatillinen osaaminen. Opinnot suunnitellaan yhdessä suuntautumispolkuvastaavien, opon ja koulutuspäällikön kanssa. Opinnoista tehdään erillinen HOPS (henkilökohtainen opintosuunnitelma)
KV-osaaminen

Jokaisen suuntautumispolkuun erikseen liittyvä TKI-opintokokonaisuus tarjotaan myös vieraskielisille vaihto-opiskelijoille. Opiskelija voi valita joko tietyn suuntautumispolun tarjonnan kokonaisuudessaan tai yhdistellä eri suuntautumispolkujen tarjonnasta mieleisen paketin. Opetuskieli on englanti.

Lisätiedot

Opinnot jakautuvat opintovuosittain eri vuositeemoihin. Vuositeemojen tavoitteet ovat seuraavat:

1. vuoden teema

Ensimmäisen vuoden jälkeen opiskelijalla on valmiudet olla mukana harjoittelijana ICT-alan työtehtävissä. Opiskelija on opiskellut matemaattis-luonnontieteellsiä perusteita (matematiikka ja fysiikka) tieto- ja viestintätekniikan opintoja varten. Lisäksi opiskelija on opiskellut syventäviin ammattiaineopintoihin johtavia perusopintoja (mm. ohjelmointia, elektroniikkaa, tietoverkkoja ja raportointia)

2. vuoden teema

Toisen vuoden jälkeen opiskelijalla on valmiudet olla mukana ICT-alan työtehtävissä mm. elektroniikan vianhaku ja - testaus, ohjelmistotestaus ja -suunnittelu, tietoverkkojen testaus ja - rakentaminen. Opiskelija on opiskellut tarvittavat perustiedot ja -taidot ICT-alan perusteista, saanut matemaattis-luonnontieteelliset insinöörivalmiudet ja valinnut suuntautumispolun, syventäviä ammattiopintoja varten.

3. vuoden teemat:

Tietoliikennetekniikka ja tietoverkot suuntautumispolku

Kolmannen vuoden jälkeen opiskelijalla on valmiudet olla mukana haastavissa ICT-alan työtehtävissä ja projekteissa, tietoliikenneverkkojen (langallinen/langaton) suunnittelussa ja toteutuksessa.

Sulautetut järjestelmät ja elektroniikka suuntautumispolku

Kolmannen vuoden jälkeen opiskelijalla on valmiudet olla mukana haastavissa ICT-alan työtehtävissä ja projekteissa, laitteistoläheisten elektroniikkalaitteiden suunnittelussa ja toteutuksessa.

Ohjelmistotekniikan suuntautumispolku

Kolmannen vuoden jälkeen opiskelijalla on valmiudet olla mukana haastavissa ICT-alan työtehtävissä ja ohjelmistotekniikan projekteissa, alkaen määrittelystä aina vaativaan ohjelmistokehitykseen/koodaamiseen.

Opiskelija voi halutessaan hakea kolmantena vuonna kv-vaihtoon.

4. vuoden teema

Neljännen vuoden jälkeen opiskelija täyttää koulutusohjelman tavoitteet valmistuvalle insinöörille.

Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op) 2018-2019 2019-2020 2020-2021 2021-2022 Syksy 2018 Kevät 2019 Syksy 2019 Kevät 2020 Syksy 2020 Kevät 2021 Syksy 2021 Kevät 2022 1. / 2018 2. / 2018 3. / 2019 4. / 2019 1. / 2019 2. / 2019 3. / 2020 4. / 2020 1. / 2020 2. / 2020 3. / 2021 4. / 2021 1. / 2021 2. / 2021 3. / 2022 4. / 2022
16I260-1000
Insinöörin matemaattis-luonnontieteelliset perusopinnot 1

(Valitaan kaikki )

9
5N00BC63 Geometria ja vektorilaskenta 3
5N00BC64 Funktiot ja matriisit 3
5N00BC72 Lämpö- ja virtausoppi 3
16I260-1001
Tietotekniikan täydentävät perusopinnot

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0)

0
5N00BC71 Mekaniikka 3
5N00BC62 Insinöörimatematiikan valmentavat opinnot 3
5N00CY01 Itsensä johtaminen ja vuorovaikutustaidot 2
5N00EK79 Grundkurs i svenska för teknikbranschen 3
16I260-1002
Tietotekniikan perusopinnot 1

(Valitaan kaikki )

19
5G00BM31 Insinöörin tietotekniikan perusteet 3
5G00BM35 Ohjelmointikielet, perusteet 4
5G00BM33 Tekniikan suomen kieli ja viestintä 3
5G00BM42 Mittaukset ja laiterakentelu 6
5G00BM40 Virtapiirit (DC) 3
16I260-1003
Tietotekniikan perusopinnot 2

(Valitaan kaikki )

25
5N00BC65 Differentiaalilaskenta 3
5G00BM36 Ohjelmointikielet, jatko 3
5G00BN70 Web-ohjelmointi 3
5G00BM38 Elektroniikka 5
5G00BM37 Digitaalitekniikka 3
5G00BM39 Tietoliikenneverkot ja -väylät 4
5G00BM32 ICT-projektit 4
16I260-1004
Insinöörin matemaattis-luonnontieteelliset perusopinnot 2

(Valitaan kaikki )

9
5N00BC66 Integraalilaskenta 3
5N00BC73 Sähköstatiikka ja virtapiirit, magnetismi 3
5N00BC75 Mittaamisen ja raportoinnin perusteet 3
16I260-1005
Tietotekniikan perusopinnot 3

(Valitaan kaikki )

17
5G00BM43 Mikrokontrollerit 3
5G00BD66 Käyttöjärjestelmät 4
5G00BM44 Olio-ohjelmointi 4
5G00BM41 Virtapiirit (AC) 3
5G00BM46 Sähkön käyttö 3
16I260-1006
Insinöörin matemaattis-luonnontieteelliset perusopinnot 3

(Valitaan kaikki )

12
5N00BC74 Värähdys- ja aaltoliike, atomi- ja ydinfysiikka 3
5N00BC76 Fysiikan laboratoriotyöt 3
5N00BC70 Diskreetit järjestelmät 3
5N00BC67 Tekniikan tilastomatematiikka 3
16I260-1007
Tietotekniikan perusopinnot 4

(Valitaan kaikki )

15
5G00BM47 Tiedonsiirtotekniikan perusteet 3
5G00BM48 Tietoliikenneprotokollat 3
5G00BM49 Tietoturvan perusteet 4
5G00BM45 Elektroniikan laboratoriotyöt 1 5
16I260-1008
Liiketoimintaosaaminen

(Valitaan kaikki )

6
5G00BM58 Yritystalous 3 3 3 1.5 1.5
5N00BE52 Working English for Engineers 3 3 3 1.5 1.5
16I260-1009
Yrittäjyys

(Valitaan kaikki )

13
5G00BM64 Sopimus ja johtamisoppi 3 3 3 1.5 1.5
5N00BE53 Technical English for Professionals 3 3 3 1.5 1.5
5N00CL84 Svenska för teknikbranschen - skriftlig färdighet 2 2 2 1 1
5N00CL88 Svenska för teknikbranschen - muntlig färdighet 2 2 2 1 1
5G00BM63 Tekniikan suomen kieli ja raportointi 3 3 3 1.5 1.5
16I260-1010
Tiedonsiirtotekniikan ja tietoverkkojen syventävät opinnot 1

(Valitaan kaikki )

22
5G00BM54 Tiedonsiirtotekniikka 4 4 4 2 2
5G00BM57 Langattomat tietoliikennejärjestelmät 4 4 4 2 2
5G00BM59 Digitaalinen signaalinkäsittely (TLT) 3 3 3 1.5 1.5
5G00BM61 RF-suunnittelu 3 3 3 1.5 1.5
5G00CT47 Reititys ja kytkentäisyys 4 4 4 2 2
5G00CT48 Skaalautuvat verkot 4 4 4 2 2
16I260-1011
Tiedonsiirtotekniikan syventävät opinnot 2

(Valitaan kaikki )

13
5G00BM55 Digitaalinen tiedonsiirto 3 3 3 1.5 1.5
5G00BM56 Radioverkkosuunnittelu 3 3 3 1.5 1.5
5G00BM60 Elektroniikan laboratoriotyöt 2 (TLT) 3 3 3 1.5 1.5
5G00CT49 Verkkojen yhdistäminen 4 4 4 2 2
16I260-1012
TKI-osaaminen (tietoliikenne)

(Valitaan kaikki )

20
5G00BM65 Tietoliikennetekniikan laboratoriotyöt 10 10 10 5 5
5G00BM66 Tietoliikennetekniikan projekti 5 5 5 2.5 2.5
5G00BM67 Sulautetut järjestelmät laboratoriotyöt (tietoliikennetekniikka) 5 5 5 2.5 2.5
16I260-1013
Sulautettujen järjestelmien syventävät opinnot 1

(Valitaan kaikki )

17
5G00BM68 Mikrokontrollerit, jatko 3
5G00BM69 Piirianalyysi 3
5G00BM76 Digitaalitekniikka 2 3
5G00BM74 Digitaalinen signaalinkäsittely (SUL) 3
5G00BM71 Laitteistoläheinen ohjelmointi 1 5
16I260-1014
Sulautettujen järjestelmien syventävät opinnot 2

(Valitaan kaikki )

13
5G00BM73 Tiedonsiirtotekniikka (SUL) 4
5G00BM75 Digitaalinen signaalinkäsittely 2 (SUL) 3
5G00BM72 Laitteistoläheinen ohjelmointi 2 3
5G00BM70 Elektroniikan laboratoriotyöt 2 (SUL) 3
16I260-1015
TKI-osaaminen (sulautetut)

(Valitaan kaikki )

25
5G00BM77 Sulautetut järjestelmät, laboratoriotyöt 1 10
5G00BM78 Sulautetut järjestelmät, laboratoriotyöt 2 10
5G00BM79 Tietoliikennetekniikan laboratoriotyöt (SUL) 5
16I260-1016
Ohjelmistotekniikan syventävät opinnot 1

(Valitaan kaikki )

20
5G00BM85 Olio-ohjelmoinnin jatkokurssi 3
5G00BM80 Web-ohjelmoinnin jatkokurssi 3
5G00BM81 Kehittyneet ohjelmointikielet 4
5G00BD79 Tietorakenteet ja algoritmit 5
5G00BD77 Tietokannat 5
16I260-1017
Ohjelmistotekniikan syventävät opinnot 2

(Valitaan kaikki )

17
5G00BM82 Ohjelmistotuotanto 5
5G00BD85 Ohjelmistoarkkitehtuurit 4
5G00BD72 Graafisten käyttöliittymien ohjelmointi 4
5G00BD76 Mobiiliohjelmointi 4
16I260-1018
TKI -opinnot, ohjelmistotekniikka

(Valitaan kaikki )

18
5G00BD83 Ohjelmistotekniikan projektityö 6
5G00BM84 Ohjelmistotekniikan mobiiliprojekti 6
5G00BD88 Innovaatioprojekti 6
16I260-1022
Älykkäät koneet (tite)

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 30)

0 - 30
5S00BU71 Projektin määrittely 5
5S00BU72 Projektin esisuunnittelu 5
5S00BU73 Projektin suunnittelu 5
5S00BU74 Projektin toteutus 10
5S00BU75 Projektin testaus 5
5S00BL83 Kone- ja laitetekniikan perusteet 3
16I260-1019
Opinnäytetyö

(Valitaan kaikki )

15
5G00BM62 Opinnäytetyö 15 15 15 7.5 7.5
16I260-1020
Harjoittelu

(Valitaan kaikki )

30
5G00BD90 Harjoittelu 1 6
5G00BD91 Harjoittelu 2 12
5G00BD92 Harjoittelu 3 12 12 12 6 6
16I260-1021
Vapaasti valittavat opinnot

(Valitaan opintopisteitä: 15)

15
5C00BG91 Formula student projektiopinnot 6
5N00CQ10 Projektityö/Project Work 5
5G00DH70 ICT-alan seminaarit 1
Yhteensä 240 0 0 63 38 0 0 0 0 28 35 15 23 0 0 0 0 0 0 0 0 14 14 17.5 17.5 7.5 7.5 11.5 11.5

Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.

TAMKin yhteiset osaamiset

Mitä jokaisen TAMKista valmistuvan opiskelijan pitää osata?

Eettinen osaaminen

Opiskelija

- ottaa vastuun omasta toiminnastaan ja sen seurauksista

- toimii kaikessa yleisten ja oman alansa ammattieettisten periaatteiden mukaisesti

- ottaa huomioon erilaiset näkökulmat työskentelyssään

- soveltaa yhdenvertaisuuden periaatteita

- soveltaa globaalin vastuun periaatteita

- kykenee vaikuttamaan yhteiskunnallisesti osaamistaan hyödyntäen ja eettisiin arvoihin perustuen.

Ei liitettyjä opintojaksoja

Innovaatio-osaaminen

Opiskelija

- osaa havainnoida ja analysoida toimintaympäristöä

- osaa kyseenalaistaa ja uudistaa vallitsevia toimintatapoja

- osaa soveltaa erilaisia ideoinnin ja ongelmanratkaisun keinoja yksin ja ryhmissä

- osaa toteuttaa tutkimus- ja kehittämishankkeita soveltaen tietoa ja menetelmiä monialaisissa työryhmissä

- osaa antaa oman asiantuntemuksensa muiden käyttöön ja hyödyntää muiden asiantuntemusta

- osaa suunnata oma työtään siten, että se edistää taloudellisesti kannattavia ja/tai hyvinvointia lisääviä ratkaisuja.

Ei liitettyjä opintojaksoja

Kansainvälisyysosaaminen

Opiskelija

- osaa viestiä eri kulttuureista tulevien ihmisten kanssa, hallitsee oman alansa työtehtävissä tarvittavan kielitaidon

- suhtautuu työskentelyyn monikulttuurisessa ympäristössä ennakkoluulottomasti ja avoimesti

- seuraa aktiivisesti alansa kansainvälistä kehitystä ja ymmärtää sen vaikutukset ja mahdollisuudet

Ei liitettyjä opintojaksoja

Oppimisen taidot

Opiskelija

- osaa arvioida ja kehittää oppimistapojaan

- osaa henkilökohtaisen tiedonmuodostusprosessinsa avulla kehittää omaa osaamistaan

- osaa hankkia, arvioida käsitellä ja soveltaa tietoa reflektiota ja kriittistä reflektiota hyödyntäen

- kykenee oppimaan ryhmässä ja edistämään ryhmässä tapahtuvaa oppimista.

Ei liitettyjä opintojaksoja

Työyhteisöosaaminen

Opiskelija

- osaa toimia työyhteisön jäsenenä ja edistää yhteisön hyvinvointia

- osaa toimia työelämän viestintä- ja vuorovaikutustilanteissa

- osaa hyödyntää tieto- ja viestintä-tekniikkaa oman alansa tehtävissä

- kykenee luomaan henkilökohtaisia työelämäyhteyksiä ja toimimaan verkostoissa

- osaa tehdä päätöksiä ennakoimattomissa tilanteissa

- kykenee työn johtamiseen ja itsenäiseen työskentelyyn asiantuntijatehtävissä

- omaa valmiuksia yrittäjyyteen.

Ei liitettyjä opintojaksoja

Luokittelemattomat
Geometria ja vektorilaskenta
Funktiot ja matriisit
Lämpö- ja virtausoppi
Mekaniikka
Insinöörimatematiikan valmentavat opinnot
Itsensä johtaminen ja vuorovaikutustaidot
Grundkurs i svenska för teknikbranschen
Insinöörin tietotekniikan perusteet
Ohjelmointikielet, perusteet
Tekniikan suomen kieli ja viestintä
Mittaukset ja laiterakentelu
Virtapiirit (DC)
Differentiaalilaskenta
Ohjelmointikielet, jatko
Web-ohjelmointi
Elektroniikka
Digitaalitekniikka
Tietoliikenneverkot ja -väylät
ICT-projektit
Integraalilaskenta
Sähköstatiikka ja virtapiirit, magnetismi
Mittaamisen ja raportoinnin perusteet
Mikrokontrollerit
Käyttöjärjestelmät
Olio-ohjelmointi
Virtapiirit (AC)
Sähkön käyttö
Värähdys- ja aaltoliike, atomi- ja ydinfysiikka
Fysiikan laboratoriotyöt
Diskreetit järjestelmät
Tekniikan tilastomatematiikka
Tiedonsiirtotekniikan perusteet
Tietoliikenneprotokollat
Tietoturvan perusteet
Elektroniikan laboratoriotyöt 1
Yritystalous
Working English for Engineers
Sopimus ja johtamisoppi
Technical English for Professionals
Svenska för teknikbranschen - skriftlig färdighet
Svenska för teknikbranschen - muntlig färdighet
Tekniikan suomen kieli ja raportointi
Tiedonsiirtotekniikka
Langattomat tietoliikennejärjestelmät
Digitaalinen signaalinkäsittely (TLT)
RF-suunnittelu
Reititys ja kytkentäisyys
Skaalautuvat verkot
Digitaalinen tiedonsiirto
Radioverkkosuunnittelu
Elektroniikan laboratoriotyöt 2 (TLT)
Verkkojen yhdistäminen
Tietoliikennetekniikan laboratoriotyöt
Tietoliikennetekniikan projekti
Sulautetut järjestelmät laboratoriotyöt (tietoliikennetekniikka)
Mikrokontrollerit, jatko
Piirianalyysi
Digitaalitekniikka 2
Digitaalinen signaalinkäsittely (SUL)
Laitteistoläheinen ohjelmointi 1
Tiedonsiirtotekniikka (SUL)
Digitaalinen signaalinkäsittely 2 (SUL)
Laitteistoläheinen ohjelmointi 2
Elektroniikan laboratoriotyöt 2 (SUL)
Sulautetut järjestelmät, laboratoriotyöt 1
Sulautetut järjestelmät, laboratoriotyöt 2
Tietoliikennetekniikan laboratoriotyöt (SUL)
Olio-ohjelmoinnin jatkokurssi
Web-ohjelmoinnin jatkokurssi
Kehittyneet ohjelmointikielet
Tietorakenteet ja algoritmit
Tietokannat
Ohjelmistotuotanto
Ohjelmistoarkkitehtuurit
Graafisten käyttöliittymien ohjelmointi
Mobiiliohjelmointi
Ohjelmistotekniikan projektityö
Ohjelmistotekniikan mobiiliprojekti
Innovaatioprojekti
Projektin määrittely
Projektin esisuunnittelu
Projektin suunnittelu
Projektin toteutus
Projektin testaus
Kone- ja laitetekniikan perusteet
Opinnäytetyö
Harjoittelu 1
Harjoittelu 2
Harjoittelu 3
Formula student projektiopinnot
Projektityö/Project Work
ICT-alan seminaarit

Todistusjäsentely - amk-tutkinto (EQF 6)

Jäsentely, jossa voidaan tuoda näkyväksi opintojaksojen jakautuminen asetuksen mukaisesti perus- tai ammattiopintoihin, harjoitteluun, opinnäytetyöhön tai vapaasti valittaviin opintoihin.

Harjoittelu
Harjoittelu 1
Harjoittelu 2
Harjoittelu 3
Opinnäytetyö
Opinnäytetyö
Perus- ja ammattiopinnot
Geometria ja vektorilaskenta
Funktiot ja matriisit
Lämpö- ja virtausoppi
Mekaniikka
Insinöörimatematiikan valmentavat opinnot
Itsensä johtaminen ja vuorovaikutustaidot
Insinöörin tietotekniikan perusteet
Ohjelmointikielet, perusteet
Tekniikan suomen kieli ja viestintä
Mittaukset ja laiterakentelu
Virtapiirit (DC)
Differentiaalilaskenta
Ohjelmointikielet, jatko
Web-ohjelmointi
Elektroniikka
Digitaalitekniikka
Tietoliikenneverkot ja -väylät
ICT-projektit
Integraalilaskenta
Sähköstatiikka ja virtapiirit, magnetismi
Mittaamisen ja raportoinnin perusteet
Mikrokontrollerit
Käyttöjärjestelmät
Olio-ohjelmointi
Virtapiirit (AC)
Sähkön käyttö
Värähdys- ja aaltoliike, atomi- ja ydinfysiikka
Fysiikan laboratoriotyöt
Diskreetit järjestelmät
Tekniikan tilastomatematiikka
Tiedonsiirtotekniikan perusteet
Tietoliikenneprotokollat
Tietoturvan perusteet
Elektroniikan laboratoriotyöt 1
Yritystalous
Working English for Engineers
Sopimus ja johtamisoppi
Technical English for Professionals
Svenska för teknikbranschen - skriftlig färdighet
Svenska för teknikbranschen - muntlig färdighet
Tekniikan suomen kieli ja raportointi
Tiedonsiirtotekniikka
Langattomat tietoliikennejärjestelmät
Digitaalinen signaalinkäsittely (TLT)
RF-suunnittelu
Reititys ja kytkentäisyys
Skaalautuvat verkot
Digitaalinen tiedonsiirto
Radioverkkosuunnittelu
Elektroniikan laboratoriotyöt 2 (TLT)
Verkkojen yhdistäminen
Tietoliikennetekniikan laboratoriotyöt
Tietoliikennetekniikan projekti
Sulautetut järjestelmät laboratoriotyöt (tietoliikennetekniikka)
Mikrokontrollerit, jatko
Piirianalyysi
Digitaalitekniikka 2
Digitaalinen signaalinkäsittely (SUL)
Laitteistoläheinen ohjelmointi 1
Tiedonsiirtotekniikka (SUL)
Digitaalinen signaalinkäsittely 2 (SUL)
Laitteistoläheinen ohjelmointi 2
Elektroniikan laboratoriotyöt 2 (SUL)
Sulautetut järjestelmät, laboratoriotyöt 1
Sulautetut järjestelmät, laboratoriotyöt 2
Tietoliikennetekniikan laboratoriotyöt (SUL)
Olio-ohjelmoinnin jatkokurssi
Web-ohjelmoinnin jatkokurssi
Kehittyneet ohjelmointikielet
Tietorakenteet ja algoritmit
Tietokannat
Ohjelmistotuotanto
Ohjelmistoarkkitehtuurit
Graafisten käyttöliittymien ohjelmointi
Mobiiliohjelmointi
Ohjelmistotekniikan projektityö
Ohjelmistotekniikan mobiiliprojekti
Innovaatioprojekti
Projektin määrittely
Projektin esisuunnittelu
Projektin suunnittelu
Projektin toteutus
Projektin testaus
Kone- ja laitetekniikan perusteet
Vapaasti valittavat opinnot
Formula student projektiopinnot
Projektityö/Project Work
ICT-alan seminaarit
Luokittelemattomat
Grundkurs i svenska för teknikbranschen

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op)
16I260-1000
Insinöörin matemaattis-luonnontieteelliset perusopinnot 1

(Valitaan kaikki )

9
5N00BC63 Geometria ja vektorilaskenta 3
5N00BC64 Funktiot ja matriisit 3
5N00BC72 Lämpö- ja virtausoppi 3
16I260-1001
Tietotekniikan täydentävät perusopinnot

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0 )

0
5N00BC71 Mekaniikka 3
5N00BC62 Insinöörimatematiikan valmentavat opinnot 3
5N00CY01 Itsensä johtaminen ja vuorovaikutustaidot 2
5N00EK79 Grundkurs i svenska för teknikbranschen 3
16I260-1002
Tietotekniikan perusopinnot 1

(Valitaan kaikki )

19
5G00BM31 Insinöörin tietotekniikan perusteet 3
5G00BM35 Ohjelmointikielet, perusteet 4
5G00BM33 Tekniikan suomen kieli ja viestintä 3
5G00BM42 Mittaukset ja laiterakentelu 6
5G00BM40 Virtapiirit (DC) 3
16I260-1003
Tietotekniikan perusopinnot 2

(Valitaan kaikki )

25
5N00BC65 Differentiaalilaskenta 3
5G00BM36 Ohjelmointikielet, jatko 3
5G00BN70 Web-ohjelmointi 3
5G00BM38 Elektroniikka 5
5G00BM37 Digitaalitekniikka 3
5G00BM39 Tietoliikenneverkot ja -väylät 4
5G00BM32 ICT-projektit 4
16I260-1004
Insinöörin matemaattis-luonnontieteelliset perusopinnot 2

(Valitaan kaikki )

9
5N00BC66 Integraalilaskenta 3
5N00BC73 Sähköstatiikka ja virtapiirit, magnetismi 3
5N00BC75 Mittaamisen ja raportoinnin perusteet 3
16I260-1005
Tietotekniikan perusopinnot 3

(Valitaan kaikki )

17
5G00BM43 Mikrokontrollerit 3
5G00BD66 Käyttöjärjestelmät 4
5G00BM44 Olio-ohjelmointi 4
5G00BM41 Virtapiirit (AC) 3
5G00BM46 Sähkön käyttö 3
16I260-1006
Insinöörin matemaattis-luonnontieteelliset perusopinnot 3

(Valitaan kaikki )

12
5N00BC74 Värähdys- ja aaltoliike, atomi- ja ydinfysiikka 3
5N00BC76 Fysiikan laboratoriotyöt 3
5N00BC70 Diskreetit järjestelmät 3
5N00BC67 Tekniikan tilastomatematiikka 3
16I260-1007
Tietotekniikan perusopinnot 4

(Valitaan kaikki )

15
5G00BM47 Tiedonsiirtotekniikan perusteet 3
5G00BM48 Tietoliikenneprotokollat 3
5G00BM49 Tietoturvan perusteet 4
5G00BM45 Elektroniikan laboratoriotyöt 1 5
16I260-1008
Liiketoimintaosaaminen

(Valitaan kaikki )

6
5G00BM58 Yritystalous 3
5N00BE52 Working English for Engineers 3
16I260-1009
Yrittäjyys

(Valitaan kaikki )

13
5G00BM64 Sopimus ja johtamisoppi 3
5N00BE53 Technical English for Professionals 3
5N00CL84 Svenska för teknikbranschen - skriftlig färdighet 2
5N00CL88 Svenska för teknikbranschen - muntlig färdighet 2
5G00BM63 Tekniikan suomen kieli ja raportointi 3
16I260-1010
Tiedonsiirtotekniikan ja tietoverkkojen syventävät opinnot 1

(Valitaan kaikki )

22
5G00BM54 Tiedonsiirtotekniikka 4
5G00BM57 Langattomat tietoliikennejärjestelmät 4
5G00BM59 Digitaalinen signaalinkäsittely (TLT) 3
5G00BM61 RF-suunnittelu 3
5G00CT47 Reititys ja kytkentäisyys 4
5G00CT48 Skaalautuvat verkot 4
16I260-1011
Tiedonsiirtotekniikan syventävät opinnot 2

(Valitaan kaikki )

13
5G00BM55 Digitaalinen tiedonsiirto 3
5G00BM56 Radioverkkosuunnittelu 3
5G00BM60 Elektroniikan laboratoriotyöt 2 (TLT) 3
5G00CT49 Verkkojen yhdistäminen 4
16I260-1012
TKI-osaaminen (tietoliikenne)

(Valitaan kaikki )

20
5G00BM65 Tietoliikennetekniikan laboratoriotyöt 10
5G00BM66 Tietoliikennetekniikan projekti 5
5G00BM67 Sulautetut järjestelmät laboratoriotyöt (tietoliikennetekniikka) 5
16I260-1013
Sulautettujen järjestelmien syventävät opinnot 1

(Valitaan kaikki )

17
5G00BM68 Mikrokontrollerit, jatko 3
5G00BM69 Piirianalyysi 3
5G00BM76 Digitaalitekniikka 2 3
5G00BM74 Digitaalinen signaalinkäsittely (SUL) 3
5G00BM71 Laitteistoläheinen ohjelmointi 1 5
16I260-1014
Sulautettujen järjestelmien syventävät opinnot 2

(Valitaan kaikki )

13
5G00BM73 Tiedonsiirtotekniikka (SUL) 4
5G00BM75 Digitaalinen signaalinkäsittely 2 (SUL) 3
5G00BM72 Laitteistoläheinen ohjelmointi 2 3
5G00BM70 Elektroniikan laboratoriotyöt 2 (SUL) 3
16I260-1015
TKI-osaaminen (sulautetut)

(Valitaan kaikki )

25
5G00BM77 Sulautetut järjestelmät, laboratoriotyöt 1 10
5G00BM78 Sulautetut järjestelmät, laboratoriotyöt 2 10
5G00BM79 Tietoliikennetekniikan laboratoriotyöt (SUL) 5
16I260-1016
Ohjelmistotekniikan syventävät opinnot 1

(Valitaan kaikki )

20
5G00BM85 Olio-ohjelmoinnin jatkokurssi 3
5G00BM80 Web-ohjelmoinnin jatkokurssi 3
5G00BM81 Kehittyneet ohjelmointikielet 4
5G00BD79 Tietorakenteet ja algoritmit 5
5G00BD77 Tietokannat 5
16I260-1017
Ohjelmistotekniikan syventävät opinnot 2

(Valitaan kaikki )

17
5G00BM82 Ohjelmistotuotanto 5
5G00BD85 Ohjelmistoarkkitehtuurit 4
5G00BD72 Graafisten käyttöliittymien ohjelmointi 4
5G00BD76 Mobiiliohjelmointi 4
16I260-1018
TKI -opinnot, ohjelmistotekniikka

(Valitaan kaikki )

18
5G00BD83 Ohjelmistotekniikan projektityö 6
5G00BM84 Ohjelmistotekniikan mobiiliprojekti 6
5G00BD88 Innovaatioprojekti 6
16I260-1022
Älykkäät koneet (tite)

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 30 )

0 - 30
5S00BU71 Projektin määrittely 5
5S00BU72 Projektin esisuunnittelu 5
5S00BU73 Projektin suunnittelu 5
5S00BU74 Projektin toteutus 10
5S00BU75 Projektin testaus 5
5S00BL83 Kone- ja laitetekniikan perusteet 3
16I260-1019
Opinnäytetyö

(Valitaan kaikki )

15
5G00BM62 Opinnäytetyö 15
16I260-1020
Harjoittelu

(Valitaan kaikki )

30
5G00BD90 Harjoittelu 1 6
5G00BD91 Harjoittelu 2 12
5G00BD92 Harjoittelu 3 12
16I260-1021
Vapaasti valittavat opinnot

(Valitaan opintopisteitä: 15 )

15
5C00BG91 Formula student projektiopinnot 6
5N00CQ10 Projektityö/Project Work 5
5G00DH70 ICT-alan seminaarit 1
Siirry alkuun