Siirry suoraan sisältöön

Ruoanvalmistuksen perusteetLaajuus (6 op)

Opintojakson tunnus: P136-5

Opintojakson perustiedot


Laajuus
6 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija ymmärtää ravitsemuksen merkityksen osana ruuanvalmistusprosessia. Opiskelija tuntee tavallisimmat raaka-aineet ja osaa käsitellä niitä hygieenisesti sekä turvallisesti ruoanvalmistuksessa. Opiskelija hallitsee perusruuanvalmistustekniikat ja osaa soveltaa niitä eri liikeideoin toimivissa yrityksissä.

Sisältö

Terveellinen ruokavalio ja suomalaiset ravitsemussuositukset
Ruoanvalmistusprosessin aikana tapahtuvat kemialliset ilmiöt
Liikeidea ruoanvalmistuksen perustana
Ravintolakeittiö työympäristönä, työturvallisuus, organisointi...
Perusruoanvalmistusmenetelmät
Hävikki

Siirry alkuun