Ruoanvalmistuksen perusteetLaajuus (6 op)
Opintojakson tunnus: P136-5
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 6 op
Osaamistavoitteet
Opiskelija ymmärtää ravitsemuksen merkityksen osana ruuanvalmistusprosessia. Opiskelija tuntee tavallisimmat raaka-aineet ja osaa käsitellä niitä hygieenisesti sekä turvallisesti ruoanvalmistuksessa. Opiskelija hallitsee perusruuanvalmistustekniikat ja osaa soveltaa niitä eri liikeideoin toimivissa yrityksissä.
Sisältö
Terveellinen ruokavalio ja suomalaiset ravitsemussuositukset
Ruoanvalmistusprosessin aikana tapahtuvat kemialliset ilmiöt
Liikeidea ruoanvalmistuksen perustana
Ravintolakeittiö työympäristönä, työturvallisuus, organisointi...
Perusruoanvalmistusmenetelmät
Hävikki