LogistiikkaLaajuus (5 op)
Opintojakson tunnus: P211-5
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 5 op
Osaamistavoitteet
Opiskelija ymmärtää hotelli-ravintolan tuotanto-myynti -ketjun kokonaisuutena. Hän ymmärtää, että logistiikan taustalla ovat yrityksen arvot ja strategiat ja että logistiikka vaikuttaa yrityksen kannattavuuteen. Opiskelija ymmärtää osto- ja myyntineuvottelun merkityksen ja osaa kerätä ja hyödyntää palautetta kannattavan toiminnan kehittämisessä.
Sisältö
- osto-varastointi-myynti-seuranta-arviointi -prosessi
- abc-analyysi
- ostotoiminnan perusajatus (oikea tuote, oikea laatu, oikea aika, oikea hinta)
- osto- ja myyntineuvottelut
- sopimukset
- tilaus, vastaanottaminen, reklamointi, varastointi
- seuranta: inventaarit, hävikki
- pääomien kierto
- varasto- ja kassaohjelmat