Siirry suoraan sisältöön

Toimintaympäristön hallintaLaajuus (10 op)

Opintojakson tunnus: P141-5

Opintojakson perustiedot


Laajuus
10 op

Osaamistavoitteet

Essee: Opiskelija osaa käyttää erilaisia tiedonhankinnan tapoja ja kirjoittaa monipuolisiin lähteisiin perustuvan tutkielman. Hän hallitsee PIRAMKin opinnäytetyön mukaisen kirjallisen raportin rakenteen ja muotovaatimukset. Hän osaa laatia englanninkielisen tiivistelmän ja esittää kirjoitelman pääkohdat suullisesti.

Liikeidea: Opiskelija oppii käyttämään elinkeinossa olevia liikeideoita kehitellessään uusia ideoita toimiviksi kokonaisuuksiksi. Hän oppii myös kiinnittämään huomiota esitysteknisiin asioihin ja tuottamaan myyntihenkisiä esityksiä yleisölle.

Toiminnallinen loppukoe: Opiskelija hallitsee perusruuanvalmistusmenetelmät ja tarjoilutekniikat. Hän tuntee tavallisimmat tuotteet, joita tarjotaan ko. liikeideoin toimivissa yrityksissä. Hän osaa käyttäytyä asiakaspalvelutilanteissa (myös englannin ja ruotsin kielellä). Hän tuntee alan lainsäädännön ja osaa ottaa sen huomioon omassa toiminnassaan. Opiskelija osaa suunnitella ja organisoida työtehtäviään.

Sisältö

- tiedonhankinta annetusta aiheesta
- tutkielman ja tiivistelmän kirjoittaminen
- esityksen suunnittelu ja toteuttaminen
- majoitusyrityksen liikeidean kehittäminen
- esityksen tekeminen (power point)
- esityksen suunnittelu ja toteuttaminen

-Erilaiset asiakasryhmät, yksilöviestintä (teitittely)
- Yritysvierailut erityyppisiin yrityksiin (aamiainen, pub, fast food, kahvila, henkilöstöravintola)
- Perusruuanvalmistus ja tuotetuntemus
- Tarjoilutekniikat, tilauksen suunnittelu ja toteuttaminen

Siirry alkuun