Siirry suoraan sisältöön

Yritystoiminnan kehittäminen ja hallintaLaajuus (10 op)

Opintojakson tunnus: P387-5

Opintojakson perustiedot


Laajuus
10 op

Osaamistavoitteet

Asiantuntijaluennot:
Opiskelija laajentaa ja syventää ammatillisista osaamistaan ja saa valmiuksia toimia alan perus-, esimies-, kehittämis- ja asiantuntijatehtävissä. Hän vahvistaa ammatti-identiteettiään ja työelämäyhteyksiään rekrytoituakseen elinkeinoon.

Yrityspeli: Opiskelijat hahmottavat hotelli- ja ravintolaliiketoiminnan kokonaisuutena ja ymmärtävät kannattavuuden eri osatekijöiden vaikutuksen yrityksen tulokseen.

Kehittämistehtävä: Opiskelija ymmärtää hotellin toiminnan prosessimaisena kokonaisuutena ja saa valmiuksia hotellin toiminnan systemaattiseen kehittämiseen

Sisältö

- Asiantuntijaluentoja
- arvojohtaminen
- vuorovaikutusjohtaminen
- muutoksen johtaminen
- visionäärinen johtaminen

Hotelli- ja ravintolaliiketoiminnan yrityspeli.
Yrityspelissä kuusi joukkuetta (yritystä) kilpailevat samoista markkinoista kahden tilikauden ajan.


- Hotellin tilanteen arviointi lähtötasotietojen perusteella
- Hotellissa ilmenevien ongelma-alueiden käsittely (organisaatio, johtamisen periaatteet, hankinnat, talous, seuranta, asiakkuudet, myynti ja jakelu, house keeping)

Siirry alkuun