Yritystoiminnan kehittäminen ja hallintaLaajuus (10 op)
Opintojakson tunnus: P387-5
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 10 op
Osaamistavoitteet
Asiantuntijaluennot:
Opiskelija laajentaa ja syventää ammatillisista osaamistaan ja saa valmiuksia toimia alan perus-, esimies-, kehittämis- ja asiantuntijatehtävissä. Hän vahvistaa ammatti-identiteettiään ja työelämäyhteyksiään rekrytoituakseen elinkeinoon.
Yrityspeli: Opiskelijat hahmottavat hotelli- ja ravintolaliiketoiminnan kokonaisuutena ja ymmärtävät kannattavuuden eri osatekijöiden vaikutuksen yrityksen tulokseen.
Kehittämistehtävä: Opiskelija ymmärtää hotellin toiminnan prosessimaisena kokonaisuutena ja saa valmiuksia hotellin toiminnan systemaattiseen kehittämiseen
Sisältö
- Asiantuntijaluentoja
- arvojohtaminen
- vuorovaikutusjohtaminen
- muutoksen johtaminen
- visionäärinen johtaminen
Hotelli- ja ravintolaliiketoiminnan yrityspeli.
Yrityspelissä kuusi joukkuetta (yritystä) kilpailevat samoista markkinoista kahden tilikauden ajan.
- Hotellin tilanteen arviointi lähtötasotietojen perusteella
- Hotellissa ilmenevien ongelma-alueiden käsittely (organisaatio, johtamisen periaatteet, hankinnat, talous, seuranta, asiakkuudet, myynti ja jakelu, house keeping)