Siirry suoraan sisältöön

Kulttuurit ja tavatLaajuus (6 op)

Opintojakson tunnus: T530A-9

Opintojakson perustiedot


Laajuus
6 op

Sisältö

Opintojakson vastuuopettaja: Taija Karhe

Tavoite:
Opiskelija ymmärtää kansallisen ja maailman valtakulttuurien ominaispiirteet. Hän tunnistaa niiden merkityksen sekä arvojen ja stereotypioiden vaikutuksen ihmisen toimintaan. Opiskelija ymmärtää ruokakulttuureihin liittyvät käytänteet ja tavat sekä osaa käyttää niitä apuna asiakastilaisuuksien järjestämisessä.

Opintojakson sisältö:
Moduuli 1 Monietnisyys työelämässä (3 op)
- kulttuurien välinen viestintä
- maahanmuuttajat, perinteiset vähemmistöt Suomessa ja ulkosuomalaisuus
- monietnisyys työpaikalla
- eläminen vieraassa kulttuurissa

Moduuli 2 Kansainvälinen tapa- ja ruokakulttuuri (3op)
- eksoottiset raaka-aineet ja ruoanvalmistusmenetelmät
- maailman uskonnot
- kansainvälinen tapakulttuuri

Opetusmenetelmät:
- luennot
- harjoitukset
- käytännön työskentely
- lukupiiri

Arviointimenetelmät / kohteet:
- harjoitustyöt
- käytännön työskentely
- lukupiiri
- tentti

Opetuskieli:
Suomi

Kirjallisuus:
Forsander, A., Ekholm, E. & Hautaniemi, P. 2001. Monietnisyys, yhteiskunta ja työ. Helsinki: Yliopsitopaino
Hofstede, G. 1993. Kulttuurit ja organisaatiot. Mielen ohjelmointi. Suom. R. Liljamo. Juva: WSOY.
Liebkind, K. (toim.) 2000. Monikulttuurinen Suomi. Etniset suhteet tutkimuksen valossa. Tampere: Gaudeamus.
Partanen, R. 2002. Maahanmuuttajien ravitsemusneuvonta. Helsinki: Dieettimedia Oy.
Scollon, R. (Ed.). 2000. Intercultural Communication. Oxford: Blackwell.
Salo-Lee, L., Malmberg. R. & Halinoja, R. 1998. Me ja muut. Kulttuurienvälinen viestintä. Helsinki: YLE-Opetuspalvelut.
Yliniemi, M., Salminen, K. & Aittoniemi, A. 2000. Bisnesetiketti, liike-elämän tapa- ja ruokakulttuuri. Helsinki: Edita

Siirry alkuun